آیت‌الله اعرافی:

حوزه انقلابی باید تولید فکر ناب انقلابی و اسلامی را ایجاد کند

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور، با بیان اینکه حوزه علمیه انقلابی ناصح، منتقد دلسوز، راهبر و حامی است، گفت: این حوزه باید یک عرصه تولید فکر ناب انقلابی و اسلامی را ایجاد کند.

‌به گزارش ایسنا، آیت‎الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در همایش حوزه انقلابی در مدرسه علمیه دارالشفا گفت: انقلابی بودن به معنی ایجاد شور و تغییر رو به حرکت دین مدارانه در ذات حوزه نهادینه شده است.

وی افزود: هرگاه که انحراف و کج‌روی ایجاد شود، این جوشش حوزوی به حرکت درمی‎آید؛ حوزه و مراجع و شخصیت‎ها بزرگ حوزه، زمانی که به انحرافات و کج‌روی‎ها برخوردند، قیام و اقدام علمی و عملی کردند و به گونه‎های مختلف در مقابل سیطره اهریمن ایستادند.

مدیر حوزه‎های علمیه گفت: نگاه تمدنی به اسلام که در ذات اسلام است، از نکات بارز انقلابی ماندن و انقلابی بودن است؛ نباید اسلام را تنها در عرصه محدود عبادی محصور کرد؛ اسلام از نگاه فردی و اجتماعی محدود نیز تمدن ساز نیست.
وی تصریح کرد: در سه دهه گذشته اندیشه‎هایی از سر نادانی و یا از سر ناآگاهی نسبت به اندیشه اسلام ترویج یافت که یکی از بندهای آن، این است که اسلام دین متمدنی نیست؛ نتیجه آنها این است که باید از حرکت انقلابی فاصله بگیریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: مبنای انقلابی که در فیضیه شکل‌گیری شد مبنای دین فراگیر در حوزه‎های مختلف بشر بود؛ نظریه دین حداقلی از الهیات غرب و مسیحیت ورشکسته در مقابل هجوم غربی شکل گرفت؛ دین حداقلی در زندگی اجتماعی و سیاسی هیچ حضوری ندارد.

وی افزود: حوزه انقلابی، حوزه‎ای است که جامعیت دین و شمول نظامات دین به زندگی بشر را بپذیرد؛ آیات وحی و تعالیم اولیای الهی، فریاد می‎زنند که دین اسلام دین دارای نظامات و شمول است.

مدیر حوزه‎های علمیه گفت: شناخت وضع موجود جهان و آشنایی با تمدن انحرافی امروز بشر از دیگر لوازم حوزه انقلابی است؛ امام راحل، زمانی که می‎خواستند بحث ولایت فقیه را مطرح کنند فرمودند که ما به انسان‎‎‎هایی نیاز داریم که معادلات جهان و روح حاکم بر تمدن غرب را به خوبی بشناسند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه و حوزه سه رکن بسیار مهم برای ایجاد ارکان تمدن اسلامی هستند؛ اگر حوزه و دانشگاه، ارکان تمدنی غربی را به خوبی نشناسند نمی‎توان در مقابل آن بایستد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: امروز حضور در سوریه و جهت‌دهی راهبردی به گفتمان انقلاب اسلامی در یمن، سوریه و عراق و ... با درک این مسایل امکان‌پذیر است؛ اگر انسان درک از خود و تمدن غرب را به خوبی داشته باشد می‏‌تواند معنی فتنه را به خوبی بفهمد.

وی افزود: در حوزه امروز وارث یک اجتهاد فاخر و فخیم هستیم ولی این دستگاه فعال اجتهاد باید در تمدن سازی و استخراج نظامات و شناخت واقعیات ایران و جهان وارد شود و باید در عرصه نظامات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی گره گشایی داشته باشد.

مدیر حوزه‎های علمیه گفت: جایگاه حوزه در سند تحول علوم اجتماعی و انسانی و نظامات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و ... باید مشخص شود؛ سند مهندسی فرهنگی کشور دو سال است به پایان رسیده است ولی هنوز مقدمات اجرای آن کلید نخورده است؛ در عرصه سند تحول آموزش و پرورش اقداماتی شده است ولی بلندای این سند بسیار بالاتر است.

وی تصریح کرد: حوزه انقلابی باید تولید فکر کند؛ رهبر معظم انقلاب در جریان 9 دی قد برافراشتند و اجازه تزلزل در مبانی استدلال و مردم‌سالاری و دین‌داری را ندادند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: در ساختار جدید با هدایت شورای عالی، نقاطی پیش‌بینی شده است که تا حدی به این مقوله بپردازد ولی راه بسیاری در این عرصه وجود دارد؛ باید بخشی که دائما بخش‎های سیاسی و فرهنگی و تمدنی و .... را دنبال کند ایجاد شود.

مدیر حوزه علمیه یادآور شد: حوزه علمیه انقلابی ناصح، منتقد دلسوز، راهبر و حامی است؛ این حوزه یک عرصه تولید فکر ناب انقلابی و اسلامی را باید ایجاد کند.

عضو شورای انقلاب فرهنگی بیان کرد: روح پوزیتیویسم در جای جای نظام آموزشی وجود دارد زیرا از سوی غربی‎ها مهندسی شده است که در این زمینه باید جوانان را نسبت به این مساله متوجه کرد؛ نکته بعد این است که نگاه جوان ما باید اسلامی ملی و با اعتماد به نفس باشد.

وی گفت: دانشمندان جوانان توانستند در شرایط تحریم به بالاترین قله‎ها برسند؛ فکر «ما نمی‏‌توانیم» یک فکر نفوذی است که باید از آن بیزاری جست؛ از مهمترین مدافعان رشد و حرکت علمی در کشور، شخص مقام معظم رهبری بودند؛ مگر می‎شد که جز با حمایت قاطع ایشان قله علم انرژی هسته‎ای را فتح کرد؟

مدیر حوزه علمیه یادآور شد: علوم انسانی و اجتماعی و مباحث علمی و عقلانی از جمله عرصه‎‏هایی است که حوزه انقلابی باید روی آن تکیه کند؛ حوزه انقلابی از تحجر و هضم در نظامات غربی دور است.

عضو شورای انقلاب فرهنگی بیان کرد: پیام 9 دی چون 19 دی در یک قضه و تاریخ تمام نمی‎شود بلکه همیشه ما را نسبت به وقایع بصیر می‏کند که امیدواریم با حمایت طلاب وعلما و تبعیت از رهمنودهای رهبر انقلاب و مراجع کمک بگیرم و به عمق یابی انقلابی برسیم.

به گزارش ایسنا، ‌همایش حوزه انقلابی روز پنجشنبه با حضور مراجع و علما و بزرگان حوزه در مدرسه عالی دارالشفا حوزه علمیه قم برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت‎الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، مسؤول مجموع عمومی نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در سخنانی با اشاره به به اهمیت جایگاه این روز تاریخ، برگزاری این همایش را به همت این مجمع گامی در جهت حرکت به سمت بصیرت افزایی در حوزه‎های علمیه دانست.

سخنران اصلی این مراسم نیز آیت‎الله‎العظمی نوری همدانی از مراجع تقلید بود که در سخنانی با ذکر این مطلب که اسلام هویت اصلی انقلاب اسلامی است گفت: انقلاب ما روی سه استوانه اسلام، مردم و رهبری ایجاد شد و باید روی این سه اصل نیز به حرکت خود ادامه دهد.

گفتنی است در این مراسم، مجموعه پوسترهای انقلابی مرتبط با 9دی با عنوان آیه‎های اقتدار رونمایی شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ دی ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95100905655
  • خبرنگار :