روسیه: اقدام آمریکا در مسلح کردن مخالفان سوری "خصمانه" است

وزارت خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد، اقدام آمریکا در ارسال سلاح‌ به شورشیان سوری تهدیدی مستقیم علیه نیروها و هواپیماهای روس مستقر در سوریه به شمار می‌آید.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه اسکای نیوز، وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت باراک اوباما تلاش می‌کند اوضاع در جهان را تا قبل از تحویل قدرت به دونالد ترامپ پیچیده‌تر کند.

وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه اقدام واشنگتن در مسلح کردن مخالفان سوری اقدامی خصمانه است، تاکید کرد: اقدام آمریکا در ارسال سلاح‌ برای مخالفان سوری تهدیدی مستقیم علیه نظامیان و هواپیماهای روس در سوریه به شمار می‌آید.

دولت آمریکا اخیرا ممنوعیت ارسال سلاح‌های "تاثیرگذار" برای بخشی از مخالفان سوری را لغو کرده و روسیه بیم آن دارد شورشیان سوری به موشک‌های ضد هوایی دست یابند که خطری جدی برای جنگنده‌های روسیه محسوب می‌شود.

طبق بیانیه وزارت خارجه روسیه، تسلیحات آمریکایی که به دست شورشیان سوری می‌رسد اقدامی خصمانه و تهدیدی علیه دارایی‌های نظامی و دیپلماتیک روسیه در سوریه محسوب می‌شود.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا هشتم دسامبر محدودیت‌های رسمی در "قانون کنترل صادرات تسلیحات آمریکا" را لغو کرد. طبق آن، تامین تجهیزات و سرویس‌های دفاعی برای کشورهایی که کاملا با تلاش‌های ضد تروریسم آمریکا همکاری نمی‌کردند، ممنوع می‌شد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: این تصمیم تهدیدی مستقیم علیه هواپیماهای نیروی هوایی روسیه، سایر پرسنل نظامی روسیه و سفارت ما در سوریه است که مکررا هدف حمله قرار می‌گیرد. بنابراین، ما این اقدام را اقدامی خصمانه در نظر می‌گیریم.

در همین حال وزارت خارجه روسیه ابراز شگفتی کرد که چرا ایالات متحده آمریکا همچنان تماس‌های نظامی دوجانبه را به بحران اوکراین ارتباط می‌دهد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: ارتباط دادن تماس‌های نظامی دوجانبه با بحران اوکراین مایه شگفتی است.

مسکو همچنین تاکید کرد که قانون اختیار دفاعی که به امضای اوباما رسیده است، بر حفظ محدودیت‌های همکاری نظامی آمریکا – روسیه تا زمانی که روسیه دست از "اشغال اراضی اوکراین" برندارد و از توافق‌های مینسک برای حل این اختلاف تبعیت نکند، تاکید کرد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت: زمان آن فرا رسیده است تا شرکای آمریکایی ما واقعیت را بپذیرند؛ بازگشت شبه‌جزیره کریمه به روسیه و روابط خارجی ملالت‌انگیز کنونی با اوکراین، پیامد افسانه "تهاجم روسیه" نیست بلکه نتیجه مستقیم کودتای حدودا سه سال پیش در کی‌یف است... کودتایی که ایدئولوژیست و حامی آن، دولت کنونی آمریکا بود.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین درباره گزارش‌های اخیر در مورد استفاده از سلاح‌های ساخت بلغارستان در حلب گفت: سوالاتی در این رابطه مطرح شده است و اینگونه به نظر می‌رسد صوفیه قصد ندارد صادرات‌هایش را قانونمند کند.

زاخارووا همچنین درباره درگیری‌های موصل هم گفت که تا تمام شدن این نبردها زمان زیادی باقی مانده است.   

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95100704143
  • خبرنگار : 71457