به گزارش ایسنا، علیرضا دلیری با اشاره به راه اندازی تابلو کسب و کار کوچک و متوسط و صندوقهای جسورانه اظهار کرد: تابلوی SME و دانش بنیان با حضور دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح میشود و دو شرکت به این تابلو ورود پیدا میکنند.
وی ادامه داد: با فراهم شدن بسترهای لازم از سوی سازمان فرابورس تعداد 20 شرکت کوچک و متوسط به زودی به این تابلو ورود پیدا میکنند و امیدواریم که با انجام این امر تاثیرگذاری و مثبت بودن سهام این شرکتها احساس شود.
دلیری با ابراز امیدواری از اینکه شرکتهای دانش بنیان بتوانند سهام خود را از طریق بورس و بازار سرمایه عرضه کنند، یادآور شد: تا به حال حمایت از حوزه دانش بنیان و یا تامین مالی از طریق بازار پول انجام میشد و شرکتها برای تجاری کردن طرحهای خود باید وام میگرفتند، اما در این زمینه خیلی از شرکتها با عدم موفقیت همراه بودند ودلیل آن ناآشنایی این شرکتها با کسب و کار و بازاریابی بود و قادر به انجام بروکراسی اداری برای گرفتن مجوز نبودند.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی ادامه داد: از این رو باید افرادی که دارای سابقه حقوقی و سرمایه گذاری هستند، در کنار این شرکتها قرار گیرند و این امر بهترین بستر برای جذب سرمایه گذار بازار سرمایه برای این شرکتها است؛ چراکه امکان تامین مالی از طریق بازار سرمایه صورت خواهد گرفت.
دلیری باتاکید بر اینکه سرمایه گذاری از طریق بازار سرمایه و تامین مالی طرحهای دانش بنیان از طریق بورس از جمله برنامههای جدی معاونت است که به طور جدی پیگیری میشود، خاطر نشان کرد: تاکنون 6 صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر بورسی مجوز دریافت کردند و مبلغ 190 میلیارد تومان به این صندوقها تزریق شده و قرار است از طریق پذیره نویسی افراد سرمایه گذار سهام این صندوق را خریداری کنند و بر روی طرحهای خطر پذیر دانش بنیان سرمایه گذاری کنند.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی از پذیره نویسی 2 صندوق از 6 صندوق بورسی در هفته جاری، تاکید کرد: در این پذیره نویسی صف خرید بسیار خوبی ایجاد شد به گونهای که در مدت کوتاهی تمامی عرضه به فروش رفت و سقف پذیره نویسی آنها تکمیل شد که این نشان دهنده استقبال خوب سرمایه گذاران برای خرید است و این صندوقها بازار موفقی را پیش رو خواهند داشت.
دلیری ارتقای این صندوقها و افزایش تعداد آنها را از دیگر برنامههای معاونت نام برد و یادآور شد: در حال حاضر برخی از این صندوقها در نوبت دریافت مجوز هستند و با این راه اندازی این نوع صندوقها امیدواریم بستر سرمایه گذاری برای حضور در طرحهای دانش بنیان از طریق منابع این صندوقها از کانال بورس ایجاد شوده و باعث شود سرمایه گذاران در کنار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرند.
دلیری به راه اندازی تابلوی بورس اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان تا به حال برای تامین مالی وام دریافت میکردند که این امر با مشکلاتی همراه بود ولی در دنیا تامین مالی پایدار از طریق فروش سهام است؛ چراکه پس از عرضه و فروش سهام، شرکتها رشد قابل توجهی خواهند داشت.
وی شفافیت در صورت مالی، مالیات و بیمه شرکتها را لازمه توسعه فروش سهام دانست و یادآور شد: بر این اساس ما بستری را فراهم کردیم تا شرکتهای دانش بنیان تامین مالی را از طریق بورس انجام دهند و از آنجایی که فعالیت شرکتهای دانش بنیان در مرزهای دانش است به طور یقین ارزش سهام این شرکتها افزایش خواهد یافت.
دلیری تصریح کرد: تعدادی ازشرکتهای توانمند که فروش آنها بیش از 50 میلیاردتومان بوده را در کنار یک کارگزار بورس قرار دادیم تا این شرکتها بتوانند در تابلوی بورس سهام خود را عرضه کنند.
وی همچنین به تفاهم نامه معاونت علمی و سازمان بورس اشاره کرد و گفت: دراین تفاهم نامه مقرر شد تا سازمان بورس یک تابلوی اختصاصی دانش بنیان و کسب و کارهای کوچک و متوسط قراردهد تا متقاضیان از عملکرد مثبت این شرکتها مطلع شوند و درجریان ارتقای سهام آنها قرار گیرند تا هم سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری برای طرحهای دانش بنیان ترغیب شوند و هم شرکتهای دانش بنیان از خروجی این فعالیت آگاه شوند.
دلیری با بیان اینکه تاکنون بیش از 10 شرکت در تابلوی بورس وارد شدهاند و همه این شرکتها در روزهایی که شاخص بورس منفی بوده شاخص مثبت داشتهاند، افزود: ارزش سهام این تعداد شرکت 3 تا 4 برابر ارتقاء داشته است و ما امیدواریم که این تابلو شاخص بورس را تغییر داده و مشوقی برای حضور سایر شرکتها باشد.
به گفته وی معاونت علمی 50 درصد هزینه اولیه ورود شرکتهای دانش بنیان به تابلوی بورس را پرداخت میکند.
انتهای پیام