به گزارش ایسنا، به فاصله چند روز از اعلام مرکز آمار مبنی بر کاهش تورم سالانه تا ۷.۲، بانک مرکزی در تازهترین گزارش خود اعلام کرده است که تورم ۱۲ ماهه منتهی به آذر ماه به ۸.۶ رسید. این نرخ در مقایسه با آبان ماه تغییری نکرده و ثابت مانده است.
اما تغییر شاخص بهای کالا و خدمات در ماه گذشته نشان از رسیدن آن به ۲۵۲.۹ دارد که بیانگر تورم ماهانه ۱.۴ درصدی است. در این حالت تورم ماهانه آذر ماه نسبت به نرخ ۰.۶ درصدی ثبت شده برای آبان تا حدود ۰.۸ درصد افزایش یافته است.
در عین حال که شاخص دیگر تورمی یعنی تغییرات آذر نسبت به ماه مشابه سال قبل هر چند اندک باز هم رشد دارد، به گونهای که تورم نقطه به نقطه ماه گذشته ۹.۲ ثبت شده، ولی در آبان ماه این نرخ حدود ۹.۱ درصد بوده است.
با ثابت ماندن نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و از سوی دیگر کاهش نرخ در مرکز آمار باز هم فاصله بین نرخهای اعلامی این دو مرجع افزایش یافته است. اکنون با توجه به تورم سالانه ۷.۲ درصدی، ماهانه ۰.۸ درصدی و نقطه به نقطه ۵.۷ درصدی که مرکز آمار برای آذر ماه اعلام کرده بود، اختلاف در تورم سالانه اعلامی بین بانک مرکزی و مرکز آمار به حدود ۱.۴، ماهانه تا ۰.۶ و نقطه به نقطه تا ۳.۵ درصد رسیده است.
توقف و رشدی که در شاخصهای تورمی، بانک مرکزی از آن خبر داده خود تاییدی بر اظهارات تازه مدیران اقتصادی دولت مبنی بر رسیدن این شاخص به هسته سخت می تواند باشد. روندی که اخیرا وزیر اقتصاد به آن اشاره داشته و گفته که با رسیدن تورم به هسته سخت اکنون کار برای ممانعت از افزایش آن سخت شده است.
این در حالی است که گزارش پایانی صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۱۶، درباره اوضاع قتصادی ایران و پیشبینی آن در سال آینده حاکی از آن بود که احتمالا نرخ تورم تا انتهای سال جاری تا ۹ درصد خواهد رسید و در سال آینده هم با توجه به رشدی که اخیرا دلار و ارز در بازار ایران تجربه می کند، می تواند تا ۱۱ درصد افزایش یابد.
انتهای پیام