به گزارش ایسنا، دکتر محمد آقاجانی در مراسم افتتاح ۴ پایگاه اورژانس هوایی با بیان اینکه ایران مستعد بلایای طبیعی و غیر طبیعی و کشوری حادثه خیز است، گفت: بر این اساس همواره باید آمادگی مقابله با حوادث را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آمادگی در برابر زلزله و حوادث طبیعی مستلزم همکاریهای بین بخشی است، افزود: بنابراین دستگاههای مختلف باید با هم هماهنگ باشند تا آسیبهای ناشی از حوادث کاهش یافته و مدیریت شوند.
آقاجانی ادامه داد: در شهرها و به ویژه در تهران نقش شهرداریها بسیار با اهمیت است و ایمن سازی شهرها و افزایش کارایی مدیریت شهری بر عهده سایر ارگانهاست. البته در حوزه بهداشت و درمان، محور ارائه خدمات بیمارستانها هستند و آنچه که حائز اهمیت است ارائه خدمات به موقع در مراکز درمانی است.
معاون درمان وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم وجود بیمارستانهای ایمن در کشور گفت: ما باید بیمارستانهایی داشته باشیم که هم در برابر سوانح و حوادث آسیب نبینند و هم کارایی لازم را برای مقابله با بحران داشته باشند. بر این اساس وزارت بهداشت در حال تدوین ۱۱ جلد استانداردهای بیمارستانهای ایمن با همکاری معاونت بهداشت و توسعه است.
آقاجانی همچنین اظهار کرد: اگر به طور خاص به موضوع ایمنی بیمارستانها توجه شود، هزینه زیادی در پی نخواهد داشت و در کل باید ۴ درصد بیشتر برای این کار هزینه شود تا بیمارستانهایی ایمن داشته باشیم که این هزینه رقمی منطقی است.
وی با اشاره به اهم اقدامات وزارت بهداشت در این دوره که بسیاری از آنها تداوم اقدامات گذشته بودند، گفت: در این دوره مرکز فرماندهی بحران به ساختمان اصلی وزارت بهداشت منتقل و در دانشگاهها نیز این بخش به طور کامل فعال و تجهیز شده است. همچنین بررسی پنل مدیریت اطلاعات ارزیابی ایمنی بیمارستانها صورت گرفته است.
آقاجانی همچنین گفت: در حال حاضر آمادگی عملکردی بیمارستانها ۴۱ درصد، ایمنی غیر سازه ۴۷ درصد، ایمنی سازه ۴۲ درصد و ایمنی کلی بیمارستانها ۴۳ درصد است.
آقاجانی با بیان اینکه در حال حاضر اغلب بیمارستانهای ما فرسودهاند و مقاومت لازم را ندارند، ادامه داد: به عنوان مثال بیمارستان زرند با زلزلهای ۴.۴ ریشتر از گردونه ارائه خدمت خارج شد. البته در این دوره با مدیریت وزیر بهداشت به دنبال ساخت بیمارستانهای جدید و مقاوم هستیم. در عین حال برای بازسازی بیمارستانهای موجود نیز اقداماتی را انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه بیمارستان مهمترین رکن در بحث حوادث است، افزود: باید توجه کرد که در داخل بیمارستان هم مهمترین رکن اورژانس است. بر این اساس ما ۱۲۰ اورژانس بیمارستانی را یا از نو بنا میکنیم یا توسعه و مقاوم سازی و استانداردسازی آنها را انجام میدهیم. همچنین استانداردسازی بیش از ۳۰۰ بخش نیز در دست اقدام است.
آقاجانی همچنین اظهار کرد: یکی از اقدامات خوبی که بنیان آن از سال ۸۰ گذاشته شد، راهاندازی طب اروژانس است. در حال حاضر بیش از ۸۵۰ نفر متخصص طب اورژانس داریم که عمدتا طی ۳ سال اخیر تربیت شدهاند و اعزامشان به مناطق محروم و حادثهخیز موثر بوده است.
آقاجانی ادامه داد: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی نیز شاهد ورود ۲۴۰۰ دستگاه آمبولانس مدرن تا پایان دولت خواهیم بود. البته تا کنون ۲۰۰۰ آمبولانس تحویل داده شده و این در حالیست که در گذشته فقط ۳۰۰۰ دستگاه آمبولانس در ناوگان اورژانس کشور موجود بود.
آقاجانی با بیان اینکه در گذشته ۲ پایگاه اورژانس یکی در تهران و یکی در مازندران داشتیم، گفت: اما در حال حاضر ۲۱ پایگاه اورژانس هوایی داریم که متاسفانه هنوز به بالگردهای تخصصی مجهز نشدیم و چند پایگاه جدید نیز اضافه میشود.
وی با اشاره به عملکرد مناسب بیمارستانهای صحرایی در مراسم اربعین گفت: این بیمارستانها باید توسعه یابند.
وی همچنین گفت: دورههای مدیریت بحران برای تکنسینها و مدیران برگزار شد و ۳۲۰۰ نیروی جدید نیز به ناوگان اورژانس اضافه کردیم. در عین حال بودجه اورژانسها هم تا حدی مورد توجه بوده که انگار هر روز باید یک حادثه جدید رخ میداده است.
انتهای پیام