به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، «حمید فدایی» - مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد - اعلام کرد: براساس مجوز پژوهشکده باستانشناسی، بررسی باستانشناختی منطقه پاسارگاد در تکمیل بررسیهایی که در دهه گذشته انجام شده بود، توسط باستانشناسان پایگاه میراث جهانی پاسارگاد آغاز شد.
وی افزود: بررسی باستانشناسی منطقه پاسارگاد که شامل بررسی جامعه دشت پاسارگاد و دشت مرغاب میشود از حدود یک ماه پیش توسط باستانشناسان پایگاه میراث جهانی پاسارگاد آغاز شده و به مدت دوماه ادامه دارد.
به گفته فدایی، یافتههایی که از گذشته تاکنون از این منطقه به دست آمده، شامل تعداد زیادی محوطه باستانی دوره پیش از تاریخ، تاریخی و دوره اسلامی میشود. همچنین غالب بررسیهای باستان شناسان مربوط به نظام آبیاری و کانالهایی میشود که مرتبط با مدیریت آب در منطقه است.
وی معتقد است: هدفِ نهایی باستانشناسان از بررسیهای تکمیلی پاسارگاد، تهیه نقشه باستان شناسی جامع در منطقه و همچنین کنترل توسعه ناپایدار در منطقه است.
او تاکید کرد: از آنجایی که در منطقه پاسارگاد آهنگ توسعه بسیار شدید و در حریم منظری این مجموعه جهانی شاهد رشد کشاورزی و صنایع هستیم و این توسعه به محوطههای باستانی آسیب میرساند، درصدد هستیم که در بررسیهای تکمیلی تعداد زیادی از محوطههای شاخصی که با آنها برخورد میکنیم را در فهرست آثار ملی بگنجانیم.
انتهای پیام