انتقادهای تند وزیر بهداشت از بیمه ها و وزارت رفاه

وزیر بهداشت با بیان اینکه مشکلات ما از میان هم لباسی های خودمان است، گفت: من تکلیفم را انجام داده ام و به مقام معظم رهبری و مجلس و همه گفته ام تا بیمه درست نشود سلامت مردم سامان‌ نمی گیرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در سومین نشست هم اندیشی اساتید بسیجی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به بخشی از اقدامات وزارت بهداشت در راستای اجرای طرح تحول سلامت، گفت: بیمارستان ها طی سه سال گذشته از وضعیت فلاکت بار رها شده و بعد از ۵۰ سال تخت های بیمارستانی تعویض شده اند. همچنین با اجرای بسته ترویج زایمان طبیعی رایگان در قالب طرح تحول سلامت، اتاق های زایمان ویژه برای ترویج زایمان طبیعی تاسیس شده است.


وی با بیان این که در بخش اورژانس ۱۳۰ هزار متر مربع فضای جدید اورژانسی ساخته خواهد شد، افزود: همچنین ساخت 6250 مطب جدید برای کمک به اجرای نظام ارجاع را در دستور کار داریم و در حوزه دارو نیز تا پایان سال تخلفات بخش دارو را با اجرای نسخ الکترونیک از میان بر می داریم .

هاشمی با اشاره به مشکلات در حوزه دندانپزشکی، گفت: ما در این حوزه گرفتاریم چون در طی ۳۰ سال گذشته در بخش دولتی کاری در این حوزه انجام نشده و نمیتوانیم در این حوزه امرونهی کنیم، درحالیکه ما در پزشکی توانستیم تعرفه ها را کنترل کنیم، اما  ۹۳ درصد خدمات دندانپزشکی در اختیار بخش خصوصی است و باید برای بخش خصوصی در این حوزه رقیب ایجاد کنیم. ما بنایمان این بود که در حوزه دندانپزشکی ظرفیت دولت را از هفت درصد به 25 درصد افزایش دهیم که نزدیک 3000 کلینیک دندانپزشکی را ایجاد کردیم.

وی افزود: در حوزه ناباروری 17 مرکز درمان ناباروری را تحویل دادیم و در روانپزشکی 1000 تخت و 180 تخت سوختگی که هزینه های زیاید دارد، ایجاد کردیم.

اعتبار تحول در سال طلایی 6250 میلیارد تومان بود

وزیر بهداشت همچنین به مشکلات اعتبارات حوزه سلامت اشاره و اظهار کرد: کل پولی که که می خواستند برای طرح تحول سلامت بدهند، 6 هزار و 250 میلیارد تومان بوده است. در آن زمان قرار شد یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به وزارت بهداشت اختصاص دهند، که بخشی از آن را هم ندادند و کل اعتباری که برای طرح تحول نظام سلامت که آنقدر آن را در سر ما زدند از نایب رییس مجلس گرفته تا برخی از دولتی ها  6 هزار و 250 میلیارد تومان در سال طلایی ما، یعنی سال 93 بوده که طی دو سال بعد این اعتبار کاهش یافته و از آن حمایت نشده است.

با وجود کاهش اعتبارات خدمات را کم ندادیم

وی افزود: اگر می خواستند طرح تحول به همان شکل سال 93، حمایت شود، باید همان اعتبار را برای ما در نظر می گرفتند. البته ما تورم را هم داشتیم. این درحالیست که در سال 94، سه هزارو 380 میلیارد تومان به ما دادند و در سال 95 تاکنون حدود 1300 میلیارد داده اند. با این حال ما از خدمت به مردم کم نکردیم و درب بیمارستان ها را نبستیم و حتی خدمات جدیدی را هم ایجاد کردیم، اما برخی از هم لباس های خودمان در مجلس شورای اسلامی، در این باره آدرس خلاف به مردم می دهند.

وی با بیان این که رشد بودجه ما از 12 درصد به ۹ درصد کاهش یافته است، گفت: حال این در شرایطی است که می گویند "سلامت" اولویتمان است. در زمینه رشد اعتبارات، رشد مربوط به وزارت بهداشت از سایر وزارتخانه ها کمتر بوده است، در حالیکه برخی در تریبون ها مدام می گویند پول ها به وزارت بهداشت سرازیر شده است. بر این اساس ما وارد گودی شدیم که شرکایمان وسط کار رهایمان کردند و دستمان را نگرفتند، شما که خودتان از همین درختید، چرا چوب می زنید؟.

کسانی که انتقاد می کنند وقتی وزارت بهداشت درپستشان بود برای سلامت مردم چه کردند؟

هر بچه ای میداند پیشگیری مقدم بر درمان است، اما...

هاشمی با بیان این که مشکلات ما از میان هم لباس های خودمان است، گفت: برخی میگویند اینها جراحند و به بهداشت کاری ندارند، اما ما بودجه بهداشت را طی سالهای 81 تا 92 حداقل حدود 60 درصد افزایش دادیم، اما چطور استفاده کردید؟. این آرزوی ما بود که شبکه را کامل کنیم. ما باید بدانیم در میان ایرانیان هر کس چه مشکلی دارد و باید پیشگیری کنیم، این موضوع را که هر بچه ای می داند. معلوم است که ما نمیتوانیم حریف درمان شویم و باید پیشگیری کنیم، اما شماهایی که این وزارتخانه در گذشته در دستتان بود برای سلامت مردم چه کردید که اکنون وضعیت به این صورت است.

20 درصد اعتبار "تحول" برای دستمزد کادر درمان بوده است

وی ادامه داد: من نمی خواهم بگویم که این وضعیت در دوره ما خیلی بهتر بود، اما حداقل زبانتان را کام بگیرید. شما دیگر چرا در مجموعه غضنفر شدید؟.   برخی می گویند؛ پول طرح تحول به جیب پزشکان رفته است. در حالیکه قسمت عمده این اعتبارات برای جیب مردم هزینه شده و فقط ۲۰ درصد این پول برای دستمزد کادر درمان هزینه شده است که بخش عمده آن هم برای زایمان طبیعی بوده است و من متاسفم که چرا نظام پزشکی و انجمن ها در این باره سکوت کرده است  و نمی دانم چرا برای دفاع از سلامت مردم صحبت نمی کنید. امروز اگر دستمزد پزشک بیشتر شدهه، به این دلیل است که کارش افزایش یافته است.

وزیر بهداشت با بیان این که 26 هزار میلیارد تومان از سوی پزشکان برای دولت درآمدزایی شده است، گفت: حال پیش از اجرای طرح تحول سلامت فاصله بین درآمد کادر درمان از ۱۱ به یک، به ۵ به یک رسیده است. البته نمی گویم این وضعیت عادلانه است، اما ما به سمت عدالت حرکت کردیم .

هاشمی افزود: در وزارت بهداشت یک انضباط مالی ایجاد شده است و یک درصد پزشکان ما 60 میلیون می گیرند، اما این پزشک حداقل به اندازه 300 میلیون کار می کند. حال نمی دانم به چه زبانی بگویم که این دریافتی جزء حقوق نیست، بلکه کارانه است و اگر این پزشک کار نکند، یک قران به او پرداخت نمی کنند.

وی با بیان اینکه رتبه حقوق ما بعد از 14 وزارتخانه قرار داردادامه داد ،: وقتی این صحبت را می‌کنم، عده‌ای می‌خندند، مسخره می‌کنند و در سایت‌هایشان کاریکاتور می‌کشند. باید بگویم بنده با سی و چند سال کار، حقوقم 9 میلیون تومان است، اما طوری به مردم ایران القا  و روی افکار عمومی کار کردند، که وقتی این موضوع را می‌گویم، مردم خنده می‌کنند و می‌گویند مگر می‌شود متخصصی فارغ‌التحصیل شود و حقوقش 2 میلیون باشد. مردم حق دارند، چون می‌بینند شب یلدا قیمت غذایی 350 هزار تومان است، یا آرایشگری چند میلیون دستمزد دارد، اما با این افراد کاری ندارند و تنها روی افرادی با پایگاه‌های اجتماعی که سرمایه‌های کشور هستند، زوم می‌کنند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: به ما می‌گویند چرا قانون را اجرا نکرده‌اید؟. ما 47 درصد طرح تمام‌وقتی را اجرا کردیم؛ من با چه رویی به استاد دانشگاه بگویم که شما تا آخر عمرت در این دانشگاه بمان، اما پولش را ندهم. شما اول بروید بیمه و خزانه را درست کنید. این چوب زدن روی بار شیشه است، چقدر می‌خواهید بیشتر از این فشار آورید؟ 

هاشمی افزود: می‌گویند چرا قانون را اجرا نکردید، جالب است که یک بند آن را درنظر می‌گیرند، اما به بقیه بندها کاری ندارند، و درباره بیمه صحبت نمی کنند. در حالیکه طبق همان قاونو بیمه مکلف بود 60 درصد پرداخت انجام دهد و 40 درصد آن را ظرف سه ماه بپردازد و در صورت تأخیر، جریمه دهد. الان نزدیک 1000 میلیارد تومان باید به کسانی که خدمت و دارویش را فروخته و به پزشکی که یک سال پول نداده‌ام، باید پول جریمه تأخیر را بپردازد.

وزیر بهداشت اظهار کرد: هم‌اکنون حال و روز من این است که باید وام بگیرم برای بیمه، بقیه پول را پرداخت کنم تا طلب من را بدهند. آیا از این خنده‌دارتر در دنیا دیده‌اید؟ سپس از بوق و تریبونی که دست آنهاست و کسانی که برای آنها کار می‌کنند، باید حرف و حدیث هم بشنویم. 

برخی کارشان فقط شعار دادن است و مردم برایشان اهمیت ندارند

اگر بلد بودید به مردم برسید، وضعمان این نبود

هاشمی افزود: در مورد پرستاران نیز باید بگویم، چند غضنفر اینجا داریم که تا توانستند در این چند سال برای تقابل بین پزشک و پرستار حرف زده‌اند که شما هم ساکت ماندید. باید گفت پرستاری که قبلاً 2 میلیون و 150 هزار تومان دریافتی داشت، هم‌اکنون 3 میلیون و 360 دریافت می‌کند. طرح پلکانی گذاشتیم و بعد همه کسورات مالیات را هم اجرا کردیم و بعد از مالیات، دانشگاهی مانند دانشگاه تهران سقف تعیین کرد. بیش از این می‌خواهید چه کاری انجام دهیم؟ یک دفعه بگویید به بخش خصوصی بروید و مردم بیچاره را بفرستید، تا در بخش خصوصی پوست‌شان کنده شود. برای شما هم که مردم مهم نیستند زیرا کار و زندگی شما شعار دادن شده است. اگر بلد بودید به مردم برسید، وضع ما اینگونه نبود. چشم باز کرده و نگاه کنید جای دوری نروید. در همین پایتخت را ببینید که در این سی و خورده‌ای سال، چند تخت ساخته شده است؟

عده ای از نام رهبری برای منافعشان استفاده می کنند

وی افزود: زمانی که برای افتتاح بیمارستان فرقانی در قم رفتم، شرمنده شدم که با 350 بیمارستان تخت، اولین بیمارستان بعد از انقلاب بود که ساخته می‌شد. هر جای این شهر را نیز که می‌بینید، بیمارستان ها برای قبل از انقلاب است. رهبری مظلوم است، عده‌ای از اسم ایشان به نفع خودشان استفاده می‌کنند. بعضی‌ها بنا دارند از بزرگان ما خرج کنند، باید گفت ببینید که مراجع و رهبری چه گفته‌اند. این افراد اگر ادامه بدهند معنایش این است که کسی را قبول ندارند و متأسفانه راست نمی‌گویند. 

هاشمی با بیان اینکه بنده خدمت رهبری رسیدم و گزارش حوزه سلامت را به ایشان دادم. بنده سراغ حقوق‌ها رفتم و به ایشان گفتم پزشکی که 570 عمل انجام داده و 540 میلیون درآمد ایجاد کرده است، 30 درصد این رقم به او تعلق گرفته است، وقتی شهر محل خدمت پزشک را به ایشان گفتم ایشان با تعجب پرسیدند مگر کسی به آنجا می‌رود؟. بنده در ادامه گفتم فقط 18 متخصص در آن شهر داریم و ایشان در جواب من گفتند حقوق نجومی که ما می‌گوییم این نیست، بلکه آن 60 میلیون تومان است که درباره آن تعبیراتی داشتند و در ادامه فرمودند این مانند حق‌الکشف می‌ ماند، یعنی پول برای کشور و مردم ایجاد کرده است. 

وزیر بهداشت با بیان اینکه بنده این حرف‌ها را چند بار به این دوستان گفتم که اگر اعتقاد دارید بروید بپرسید و اگر نه، پس چرا تخریب می‌کنید؟ گفت:  آیا به نظر خودتان دارید خدمت می‌کنید؟ شما هر نقل قولی از رهبری کنید، بالاخره کنترلی هست، کسی حق ندارد هر چه دلش خواست بگوید. دروغ می‌گویند،کسی هم چیزی به اینها نمی گوید. پشت این مسائل یکی از هم‌لباسی‌های بنده که قبل از من در همین لباس خدمت می‌کرده قرار دارد. شما دارید جامعه‌ای را بدنام می‌کنید که مردم هر شبانه روز به آن احتیاج دارند. آیا این اسلام است؟ اگر انقلاب نبود شماها کجا بودید؟ زمان انقلاب کجا بودید؟ چون مفت انقلاب را به دست آورده‌اید، مفت نیز آبروی انقلاب را هدر می‌دهید و سرمایه آن را خرج می کنید. بعد شما در یک خبرگزاری جلسه می‌گذارید و 30 جوان مخلص و متدین را جمع می‌کنید و به آنها می‌گویید بروید تایپ کنید، پزشکان را تحریک کنید، روی درآمد پزشکان تا می‌توانید مطلب تهیه کنید و ما هم پشت‌تان هستیم. شما پول‌تان را از کجا می‌گیرد؟

اگر بیمه درست نشود، سلامت مردم سامان نمی یابد

وزیر بهداشت گفت: می‌گویند طرح تحول سلامت باعث افزایش تقاضای القایی شده است، روز اول قرار بود بیمه‌ها را خودمان اداره کنیم، فکر می‌کنم این آخرین تریبونی است که با هم سخن می‌گوییم، زیرا این آخرین سال دولت یازدهم است و می‌رود تا سال آینده و بهتر است بنده بگویم اگر بیمه درست نشود، سلامت مردم درست نخواهد شد. بیمه امروز همان دفتر رسیدگی و اسناد پزشکی قبل است. ما یک صندوق خزانه دوم درست کردیم، خزانه اول داریم که همان اقتصاد است، بعد پول را می‌دهیم دست این خزانه و او هم اگر داشت می‌دهد و اگر نداشت نمی‌دهد. 

حیف اسم "رفاه" برای وزارت رفاه

با بیان اینکه  ظلم بزرگی دیگری که کرده‌ایم این است که 12 سال پیش سلامت مردم را دست بنگاه اقتصادی دادیم، ادامه داد: بنابراین سلامت مردم به وزارت رفاه رفت. اسم آن را گذاشتند رفاه و بنده معتقدم حیف این اسم است. این وزارت چه چیز برایش مهم است؟ برای او حقوق و سرمایه‌گذاری مهم است و بعد هم می‌گوید حقوق باید به دست کارگران و بازنشستگان برسد زیرا پزشکان وضعیت مالی خوبی دارند و این بدبختی ما شده است. 

هاشمی تاکید کرد: بنده می‌گویم تا بیمه درست نشود از طرح تحول که هیچ، از سلامت مردم هم چیزی نمی‌ماند. بیمه کارش ریسک‌پذیری است، کارش حمایت از مردم است، حکومت وظیفه‌اش تأمین امنیت، رفاه و دانش مردم است. 

وزیر بهداشت تصریح کرد: کار ما دست مجموعه ای افتاده که در آسمان هواپیما و در در دریا کشتی و بانک و.. دارد. بر همین اساس فکر می کند باید کار اقتصادی اش را انجام داده و حقوق بازنشسته هایش را بدهد و به فکر بیماران، پزشکان و پرستاران نیست. عده ای حاضر نیستند بیمه ها تجمیع شود، تا مشکلات برطرف شوند و چرا نمی خواهند ساختار را اصلاح کنند. چراکه منافع آنها به مخاطره می افتد.

هاشمی با بیان اینکه قرار بود در قالب طرح تحول سلامت، پنج میلیون نفر بیمه رایگان شوند، اما ۱۱ میلیون نفر را بیمه کردند، ادامه داد: این اتفاق درحالی انجام شد که منابع کافی برای انجام این کار نداشتند و حالا مشکل را گردن طرح تحول می اندازند.

سهم درمان کارگران، خرج درمانشان نشده

هاشمی تصریح کرد: در طول ۳۰ سال گذشته سهم درمان کارگرانی که سنگشان را به سینه می زنند، خرج درمان آنها نشده است. در همین یک سال گذشته از کارگر پول گرفتند اما برای درمان کارگران هزینه نکردند و اکنون هم  ۱۱ هزار میلیارد تومان بدهی دارند. حال من که نمی توانم درب بیمارستان را ببندم، یا وزیر نیرو نیستم که پروژه ام را تعطیل کنم.

تولیت چندگانه در سلامت پاسخگو نیست

تکلیفم را انجام دادم

وی با تاکید بر اینکه تولیت چند گانه در سلامت پاسخگو نیست، گفت: شورایعالی بیمه همه کاره است و وزیر بهداشت در این شورا فقط یک رای دارد، این درحالیست که مقام معظم رهبری نوشتند؛ تولیت با وزارت بهداشت است، اما در عمل چنین چیزی اتفاق نیفتاده است. البته من تکلیفم را انجام داده ام، به رهبری و مجلس و همه گفته ام تا بیمه ها درست نشوند، سلامت مردم سامان‌ نمی گیرد و در عین حال باید توجه کرد که متولی هم بدون منابع نمی تواند کاری از پیش برد .

رسانه هایی که بر طبل اختلاف می کوبند، روزبروز بیماران اعصاب و روان را افزایش می دهند

وزیر بهداشت خطاب به پزشکان بسیجی گفت: شما پزشکان بسیجی، در خط مقدم و جلوی خاکریزها بودید. می دانم از شنیدن اخبار آسیب های اجتماعی دلگیر می شوید، اما رسانه هایی که بر طبل اختلاف می کوبند و آمار جعلی می دهند، روز به روز بیماران اعصاب و روان را بیشتر می کنند.

ایستادم تا کار مردم راه بیفتد

دنبال پست و رانت نیستم، بلکه برای خدمت آمدم

هاشمی همچنین اظهار کرد: امام راحل تلاش کرد دولت و مردم را یکی کند، اما در حال حاضر دائم از دزدی، رانت خواری و فیش های نجومی می گویند. در عین حال گناه امثال من این است که آمدم ایستادم که کار مردم راه بیفتند. در عین حال ما که انقلاب کردیم دنبال پست و مقام و رانت نبودیم و آمدیم خدمت کنیم.

کسانی مارا می نوازند که نه انقلاب و جنگ دیده اند و نه سختی کار را درک کردند

وی افزود: حالا بببنید چه کسانی ما را کتک می زنند!. کسانی که نه انقلاب و جنگ را دیده اند و نه سختی های کار را درک کرده اند. شما بچه های بسیجی هستید و می دانید مشکل ما در همه حوزه ها نبود اخلاق و انصاف است. ‌

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مردم در موضوع سلامت و بهداشت مشکل دارند، گفت: باید دولت ها و مجالس در این حوزه سرمایه گذاری کنند، اما کسانیکه در اقتصاد دست دارند، سلامت مردم برایشان اولویت ندارد. آنها به فکر کارخانه و پالایشگاه هستند.

هاشمی با بیان اینکه ما حافظ حقوق مردم هستیم، تصریح کرد: باید کاری کنیم، توجه به حوزه سلامت کاهش پیدا نکند.

وزیر بهداشت با یادآوری اینکه مردم در مساله رفاه اجتماعی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند، گفت: چرا چشم ها را بسته ایم و نمی خواهیم ببینیم. من از شما می خواهم رفاه و سلامت مردم را از همه مطالبه کنید و از شما بسیجیان جامعه پزشکی و کارشناسان دعوت می کنم تا نقد عالمانه طرح تحول سلامت را انجام دهید.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲ دی ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95100200970
  • خبرنگار : 71531