به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تایوان کمتر از دو درصد از اقتصاد ۵۰۰ میلیارد دلاری خودش را در سالهای اخیر صرف نیازهای نظامی کرده است و قطعا این قابل مقایسه با هزینههای نظامی هنگفت چین نیست.
اندیشکده آمریکایی رند کورپوریشن سال گذشته در گزارشی اعلام کرد، درصورتی که تایوان مورد حمله چین قرار بگیرد، کمک به آن برای ایالات متحده اکنون دشوارتر از دو دهه پیش است و علت آن سرعت رشد توانمندیهای نظامی چین است.
در این گزارش تاکید شد که سال ۱۹۹۶ تنها دو اسکادران هواپیما برای ایجاد برتری هوایی نیاز بود اما در سال ۲۰۱۷ این تعداد به ۳۰ اسکادران میرسد.
تماس تلفنی دونالد ترامپ با رهبر تایوان که چین آن را بخشی از کشور واحد در نظر میگیرد، موجب نگرانی مقامهای چین شده است. ترامپ در سخنانش از احتمال برچیده شدن سیاست دیرینه آمریکا در قبال چین موسوم به سیاست "چین واحد" سخن گفته بود. سیاستی که به موجب آن، تایوان یک استان شورشی و جداییطلب چین و تحت حاکمیت دولت چین در نظر گرفته میشود.
قدرت نظامی تایوان به دلیل ضعف اقتصادی قدرت مقابله با چین را ندارد و صنعت تسلیحاتی داخلی آن به حدی کوچک است که سالها برای رشد آن زمان نیاز است. کارشناسان و مشاوران دولت آمریکا معتقدند که اگر ایالات متحده هم با فروش تجهیزات پیشرفته به تایوان موافقت کنند، تایپه برای پرداخت هزینه آن با مشکل مواجه میشود.
یک کارشناس دفاعی و محقق در بنیاد سیاستگذاری ملی در تایپه گفت: روند هزینههای دفاعی سیر صعودی کندی دارد و انعطاف زیادی در بخش تامین مالی دولت دیده نمیشود.
توانایی تایوان برای دفاع از خود و نیز تمایل ایالات متحده برای کمک به آن، از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در کانون توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام