نتایج پژوهش محققان ایرانی در زمینه اثرات ضد قارچی ۴ گیاه دارویی

پژوهشگران کشور با بررسی اثرات ضدقارچی ۴ گیاه بابونه، پونه، رزماری و نعنا، نتایج جالبی در خصوص گیاه رزماری به دست آوردند.

مرضیه محمودزاده، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه در این پژوهش به بررسی اثر عصاره گیاه رزماری بر روی قارچ‌های بیماری‌زا پرداخته شد، افزود: با توجه به این که قارچ‌های ایندمیک (بومی) توانایی ایجاد بیماری‌زایی بالایی دارند، از این رو پژوهشگران همواره به دنبال تولید داروهای ضد قارچ هستند.

وی ادامه داد: این داروها به دلیل دارا بودن ساختارهای شیمیایی اثرات نامناسبی را برای بشر به همراه دارند که از آن جمله می‌توان به مقاومت دارویی ناشی از مصرف طولانی مدت و اثرات جانبی آنها اشاره کرد.

محمودزاده با بیان اینکه به دلیل مشکلات داروهای شیمیایی آزمایش بر روی داروهای گیاهی در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: در این پژوهش اثرات ضد قارچی گیاهانی نظیر بابونه، پونه، رزماری و نعنا مورد بررسی قرار گرفت.

این محقق با اشاره به نتایج به دست آمده از این پژوهش، خاطرنشان کرد: از میان گیاهان مورد بررسی، گیاه رزماری اثرات ضدقارچی مطلوبی داشته است.

وی در این باره توضیح داد: اثرات ضدمیکروبی گیاه رزماری تا حدودی مورد توجه قرار گرفته است، ولی اثر ضد قارچی آن تاکنون بررسی و اررزیابی نشده است؛ از این رو به صورت بیولوژی بر روی سه قارچ بیماری‌زا در سه گروه «درماتوفیتی»، «ساپروفیتی» و «مخمری» این آزمایش مورد بررسی قرار گرفت.

محمودزاده ادامه داد: در محیط‌هایی که اطراف آن آغشته به عصاره گیاه رزماری بود، هاله‌ای از عدم رشد قارچ مشاهده شد که این امر نشان از این واقعیت است که رزماری باعث جلوگیری از رشد قارچ‌ها می‌شود.

به گزارش ایسنا، این طرح از سوی مرضیه محمودزاده از دانش آموزان مقطع متوسطه دوره دوم از پژوهشسرای کاوش آموزش و پرورش منطقه کهریزک اجرایی و در مرحله استانی جشنواره خوارزمی رتبه سوم و در جشنواره زیست فناوری جزء طرح‌های برتر شناخته شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۵ / ۰۱:۱۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95092515982
  • خبرنگار : 30057