به گزارش ایسنا، ویدا آزاد در نشست طرح ملی ساماندهی و نظارت بر آرایشگاههای زنانه و لوازم آرایشی و بهداشتی و دارویی سراسر کشور که با حضور مقامات به منظور ساماندهی و نظارت بر آرایشگاه های زنانه برگزار شد، گفت: "آفتاب آمد دلیل آفتاب" قرابت این نشست با طلوع آفتاب هفته وحدت و میلاد سرور و مصطفای هستی، دلیل روشنی است که همدلانه و خیرخواهانه تمام توان خود را در تنویر افکار جامعه نسبت به دوری از تخلفات و مفاسد اجتماعی به کار گیریم و جد و جهد خود را در حرکت جامعه به سوی رستگاری قرار دهیم.
مشاور امور بانوان رییس سازمان تعزیرات با تبیین طرح ملی ساماندهی و نظارت بر آرایشگاههای زنانه، تصریح کرد: طرح ملی ساماندهی و نظارت بر آرایشگاه های زنانه با توجه به میزان رشد پرونده تخلفات صنف آرایشگاه زنانه و روند افزایش مصرف لوازم آرایش در ایران با دو رویکرد کنترل و پیشگیری و با سه هدف سلامت زنان، تحکیم بنیان خانواده و بهبود فضای کسب و کار با حضور دکتر جمشیدی به امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی از خرداد 1394 واگذار شد.
وی با بیان اینکه مهندسی طرح با سه شاخص صنفی، بهداشتی و فرهنگی انجام شد، افزود: ما امروز به این امر واقفیم که تقاضا جهت مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی نسبت به گذشته سیر صعودی را طی می نماید؛ به طوری که ایران از نظر مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی رتبه دوم خاورمیانه بعد از عربستان به خود اختصاص داده است.مصرف کل محصولات آرایش در جهان سالانه نزدیک به 400 میلیارد دلار است که از این حجم حدود 5/2 میلیارد دلار آن در ایران به مصرف می رسد. در حال حاضر بیش از 80 درصد لوازم آرایشی موجود در ایران در اختیار محصولات خارجی (قاچاق) و 20 درصد آن در اختیار تولیدات داخل است، بر اساس آمار گمرک ایران در شش ماه نخست سال جاری (1395) نزدیک به 25 میلیون دلار فرآوردههای زیبایی، آرایشی، بهداشتی و عطریات از مبادی رسمی وارد ایران شده است.
آزاد با اشاره به اینکه آرایشگاه های زنانه از عمده مکان هایی به شمار می آیند که بیشترین مصرف لوازم آرایش و ترویج مصرف اینگونه محصولات را به خود اختصاص داده اند، تصریح کرد: برابر قانون نظام صنفی آرایشگاه به مکانی اطلاق میشود که فقط خدمات آرایش و پیرایش در آن ارائه شود و به هیچ عنوان حق دخالت در امور دیگر صنوف را ندارد. در حالی که امروزه این صنف بهعنوان صنفی است که به تجارت چند جانبه اشتغال دارد.
وی با بیان اینکه شهر تهران دارای 1150 آرایشگاه زنانه دارای مجوز و 15 هزار الی 20 هزار آرایشگاه فاقد مجوز است، خاطرنشان کرد: نظارت بر این تعداد کثیر در سال 1394 با حضور 8 بازرس زن صورت میگرفت، در حالی که در سال جاری (1395) تعداد بازرسین به 3 نفر تقلیل یافته است که این خود موجب بروز بسیاری از آسیبها در این صنف شده است، این در حالیست که در سه سال اخیر بالغ بر 20 هزار پرونده تخلفاتی در این حوزه در سازمان تعزیرات مورد رسیدگی قرار گرفته است.
مشاور امور بانوان رییس سازمان تعزیرات ادامه داد: تخلفات و مشکلات موجود در این صنف در سه حوزه صنفی، بهداشتی و فرهنگی قابل بیان است.
وی افزایش روزافزون آرایشگاههای فاقد مجوز را از جمله تخلفات صنفی این حوزه عنوان کرد و گفت: طبق اعلام اتحادیه 15 هزار تا 20 هزار آرایشگاه فاقد مجوز در شهر تهران وجود دارد. اعلام این تعداد واحد فاقد مجوز از سوی اتحادیه خود حکایت از این امر دارد که شناسایی موقعیت جغرافیایی این واحدهای فاقد مجوز از طرق مختلف برای اتحادیه ممکن است، در حالی که اتحادیه اعلام داشته که توانایی شناسایی این واحدهای فاقد مجوز را ندارد.
مشاور امور بانوان رییس سازمان تعزیرات در رابطه با دیگر تخلفات صنفی این حوزه گفت: همچنین در رابطه با عدم رعایت نرخنامه مصوب باید گفت که از سال 1393 از سوی اتحادیه هیچگونه نرخنامه ای به آرایشگران ابلاغ نشده است و این خود مسبب تنوع دریافت هزینه خدمات میگردد که این از دلایل نقض حقوق مصرف کننده می باشد، عدم رتبه بندی آرایشگاه های زنانه بر (ممتاز، یک، دو، وسه) بر اساس گرید مهارتهای تخصصی - فنی دیگر تخلف صنفی است.
آزاد با اشاره به اینکه در حال حاضر معیار و مبنای رتبه بندی آرایشگاه های زنانه بر اساس چیدمان و امکانات و فضای فیزیکی و پرسنل است، دیگر تخلفات صنفی را برشمرد: از دیگر تخلفات صنفی ارائه خدمات خارج از حیطه وظایف صنفی توسط آرایشگران زنانه نظیر: فروش و عرضه البسه، لوازم آرایش، زیور آلات، آتلیه عکاسی است،دیگر تخلف بیزینس چندگانه بسیاری از آرایشگاه های زنانه به منظور کسب سود بیشتر و تبلیغ فرهنگ بیگانه اقدام به فعالیت های ـ برگزاری کلاس های آموزش حرکات موزون تحت عنوان فعالیت های ورزشی و برگزاری انواع شو بر خلاف موازین اسلامی و انتشار فیلم مراسم در فضای مجازی است.
وی در رابطه با دیگر تخلف صنفی خاطرنشان کرد: پیشتر به این نکته اشاره شده که یکی از عمده مشکلات این صنف نبود بازرسی نظام مند و ادواری بر فعالیتهای صنف آرایشگاه زنانه است؛ این امر تنها مختص به شهر تهران نبوده بلکه در سایر استان ها نیز مشهود می باشد. به طور مثال استان آذر بایجان شرقی با وجود حدود 1000 ارایشگاه دارای مجوز و 110 ارایشگاه فاقد مجوزدر کل استان تنها دو بازرس دارد و یا استان قزوین 1484 ارایشگاه دارای مجوز و 110 ارایشگاه فاق مجوز 5 بازرس دارد.
مشاور امور بانوان رئیس سازمان تعزیرات در ادامه تخلفات بهداشتی در آرایشگاه های زنانه را برشمرد و گفت: از جمله تخلفات بهداشتی استفاده از مواد شیمیایی بیکیفیت است که این مواد اولیه به دو صورت قاچاق و تقلبی در اختیار ارایشگران قرار میگیرد و موجب بروز آسیب های شدیدی بر زنان مصرف کننده است.تخلف بهداشتی دیگر ورود به خدمات در حیطه درمان و پزشکی است. از جمله آن تاتوـ کاشت ناخن ـ لیزر درمانی ـ بوتاکس ـ تزریق ژل ـ سولاریوم ـ پیلینیگ (لایه برداری) است. دیگر تخلف توزیع مخدرهای صنعتی در قالب ارائه محصولات چاقی و لاغری، است این در حالی ست که انجام خدمات فوق نیازمند تجهیزات و دستگاههای استاندارد و دارای تأییدیه وزارت بهداشت است، اما بسیاری از این تجهیزات به صورت قاچاق از مبادی غیر رسمی وارد کشور شده که نتیجه آن آسیب های جبران ناپذیری است که به مصرف کنندگان در این حوزه وارد نموده است.
وی همچنین تخلفات مربوط به معضلات فرهنگی آرایشگاه های زنانه را اینگونه تشریح کرد: ارائه خدمات آرایشی و پیرایش توسط جنس مخالف، انجام خدمات تاتو (خالکوبی و یا کوبیدن نقوش رنگی) به صورت خصوصی بر روی بدن آقایان و بالعکس، ارائه خدمات ماساژ توسط جنس مخالف ، کاشت نگین در ـ چشم ـ صورت و دست ـ گوش ـ لب و دندان ـ بینی، فالگیری (تزلزل بنیان خانواده)، تبلیغات خدمات آرایشگران در فضای مجازی بر خلاف موازین اسلامی ایرانی از جمله تخلفات فرهنگی این حوزه است. دیگر تخلف برگزاری تورهای آموزشی به خارج از کشور در فضایی غیر سالم، توسط مربی مرد است که از طریق فضای مجازی اطلاع رسانی میگردد نکته قابل تامل اینجاست که شناسایی زمان برگزاری و متولیان این تورها برای مسئولین متخصص در این حوزه کاری آسان است. همچنین اغفال زنان و دختران در آرایشگاه های زنانه جزو این تخلفات است، دعوت دختران و زنان جوان به شوهای زیرزمینی را می توان اولین اقدام افراد سودجو در آرایشگاههای زنانه ذکر کرد؛ چرا که بهدنبال اجرای شو بسیاری از دختران و زنان برای برگزاری چنین شوهای به خارج از کشور دعوت شده و حضور در این مراسمات آسیب های جبران ناپذیری را برای فرد، خانواده و فرهنگ جامعه به همراه دارد.
وی ساماندهی و نظارت بر عملکرد آرایشگاه های زنانه و راهکارهای پیشنهادی را با دو رویکرد " پیشگیری" و "کنترل" تصریح کرد: شناسایی واحدهای فاقد مجوز و شناسنامه دار کردن واحدهای مذکور، جذب بازرسین زبده و متعهد به دو منظور شناسایی واحدهای فاقد مجوز و بررسی عملکرد واحدهای صنفی بر اساس استاندارد های تعریف شده از سوی اتحادیه و سازمان فنی و حرفه ای، انجام بازرسی های اداری و مستمر حتی در ساعات خارج از ساعات اداری در طول روز، ملزم کردن اتحادیه به اعلام نرخنامه در شروع هر سال کاری، انجام گشت های مشترک توسط دستگاه های نظارتی و طراحی سامانه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به منظور ارتقاء دانش مصرف کنندگان از فعالیتهای مجاز و غیر مجازآرایشگاه های زنانه از جمله راهکار های ساماندهی بر عملکرد آرایشگاه های زنانه هستند. همچنین به منظور آگاهی بخشی جامعه هدف و پیشگیری از بروز تخلفات میتوان از قابلیتهای نهادهای فرهنگی، آموزشی و مردم نهاد بهره جست.
انتهای پیام