معاون سازمان بهزیستی:‌

زنان معلول دو برابر مردان بیکارند

معاون توابخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس برآوردهای سازمان بهزیستی حدود سه تا پنج درصد بیکاری هر منطقه به افراد معلول اختصاص دارد که این رقم در زنان معلول دو برابر مردان است.

به گزارش ایسنا، حسین نحوی نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هزینه‌های وسایل کمک توانبخشی برای بیماران قطع نخاعی حداقل چهار برابر بودجه‌ای است که به ما اختصاص می‌دهند ولی تلاش می‌شود تا حداقل‌ها را برای زندگی آن‌ها فراهم کنیم. راه حل فرار از این بن بست این است که مانند کشورهای دیگر خدمات معلولان در شمول بیمه قرار گیرد تا این شهروندان مطمئن شوند سازمان‌های بیمه گر آن‌ها را حمایت می‌کنند.

وی افزود: گسترش خدمات بیمه برای معلولان باعث می‌شود تا وقتی افراد سالم حق بیمه می‌دهند به افراد ناتوان کمک شود و این موضوعکمک می‌کند تا رقابت برای ارائه خدمت، در بین سازمان‌های بیمه ایجاد شود.

معاون توابخشی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: مدیریت نظام بیمه‌ای بهتر از مدیریت نظام رفاهی است زیرا حقوق افراد بیشتر در آن مد نظر قرار می‌گیرد.

نحوی نژاد با بیان اینکه 20 هزار معلول قطع نخاعی از گردن، سینه و کمر در کشور وجود دارد، افزود: به بیماران پرداخت مستقیم به شکل مستمری و حق پرستاری پرداخت می‌شود که بر اساس سطح ضایعه نخاعی از 50 تا 200 هزمان تومان است.

وی تصریح کرد: پرداخت‌های سازمان در خصوص حق پرستاری موجب نارضایتی بیماران است، زیرا بیشترین مبلغ که 200 هزار تومان است به معلولان گردنی پرداخت می‌شود، در حالی که رقم حقیقی با توجه به شرایط کنونی باید حدود دو میلیون تومان باشد.

معاون توابخشی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در خصوص بیماران آسیب نخاعی علاوه بر پرداخت مستمری، تیم‌های سیار شامل پزشک، پرستار و روانپزشک بنا به ملاحظات بیمار به طورمستمر به بیمار سرکشی می‌کنند.

نحوی نژاد خاطرنشان کرد: خدمات درمانی به بیماران قطع نخاعی ارتباطی با سازمان بهزیستی ندارد اما سازمان دوست دارد خدمات درمانی تخصصی‌تر و ارتباط مراکز درمانی با بهزیستی بیشتر شود و بیمار قبل از مرخص شدن به بهزیستی معرفی شود تا روند پوشش وی سریع‌تر انجام شود.

وی اظهار کرد: بر اساس برآوردهای سازمان بهزیستی حدود سه تا پنج درصد بیکاری هر منطقه به افراد معلول اختصاص دارد که این رقم در زنان معلول دو برابر مردان است.

نحوی نژاد با بیان اینکه شرایط اشتغال برای معلولان محدود شده است، افزود: در قانون جدید با تشکیل صندوق فرصت‌های شغلی و استفاده از ذخایری همچون صرفه جویی ارزی و هدفمندی یارانه‌ها می توان با ارائه تسهیلاتی مانند ضمانت‌های بانکی و وام به کارفرمایان جبران عدم کارایی لازم معلول پرداخت شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر سازمان های بیمه گر معلول محور نیستند. خدمات توانبخشی و توانپزشکی شامل بیمه‌ها نمی شود. این برای خانواده‌ها مشکلاتی به وجود آورده است که امیدوارم با تشخیص مجلس در تصویب لایحه اصلاحیه قانون بازنگری حمایت از معلولان، این مسائل حل شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه اصلاح قانون حمایت از جامعه معلولان مورد توجه دولت است، گفت: در صورت تصویب این لایحه افراد با معلولیت شدید که شغلی ندارند و  مستمری دریافت نمی کنند، حداقل مستمری برابر با مصوبه شورای عالی کار را دریافت خواهند کرددر نتیجه رقم مستمری ها رشد قابل قبولی خواهد داشت.

نحوی نژاد خاطرنشان کرد: تمام ارکان دولت، گروه‌های معلولان و سازمان‌های بهزیستی در حال همکاری با کمیسیون‌های مجلس هستند تا ایراداتی که بر اساس استناد قانون ماده 75 و 85 قانون اساسی به مصوبه وارد شده، اصلاح و لایحه حمایت از معلولان مصوب شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95092415370
  • خبرنگار :