به گزارش خبرنگار ایسنا علی شمخانی در حاشیه کنفرانس امنیتی تهران (نظم امنیتی منطقهای در غرب آسیا) که عصر روز یکشنبه با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، حسین دهقان، وزیر دفاع، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و جمعی از مسئولان داخلی و خارجی برگزار شد، در جمع خبرنگاران در رابطه با پیروزیهای اخیر علیه تروریستها گفت: طبیعتاً حملات طولانی خواهد بود اما به طور قطع نتیجه آن آزادسازی موصل از دست داعش خواهد بود. امروز پتانسیل دفاعی مردم عراق پتانسیل قابل اتکا برای امنیت عراق است. پیش از حاکمیت مردم بر عراق چنین پتانسیلی وجود نداشت. مردم و ارتش عراق امروز در کنار هم هدف واحدی را دنبال میکنند. این هدف درونمرزی است، برون مرزی نیست و آنها از تمامیت ارضی خودشان دفاع میکنند و امیدواریم که موصل بعد از حلب که سریعتر آزاد خواهد شد، به دست مردم این کشور اداره شود.
وی در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با نشستی که درخصوص کمیته نظارت بر اجرای برجام برگزار شد، گفت: موضوع دولت موضع نظام است. همه آحاد ملت ایران در کنار حاکمیت از آموزههای انقلابی امام خمینی (ره) این را فرا گرفتهاند که در مقابل زور بایستند و تن به ذلت ندهند.
دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: مذاکراتی به اسم برجام انجام شد. در طول این مذاکره طرف آمریکایی متعهد بود که خلاف روح برجام و نص صریح برجام مبتنی بر بیانیه صادر شده توسط ایران بعد از قطعنامه سازمان ملل و مبتنی بر نامهنگاریهایی که دستگاه دیپلماسی ما با بخش اروپا کرده بود، عمل نکند و متعهد شده بود تا تحریمهای جدیدی را نه وضع کند و نه تحریمی را که بیشتر علامت پایهگذاری تحریم جدیدی را داشته باشد اعمال کند.
وی خاطرنشان کرد: همه مسوولان ما به اتفاق متفق هستند که تمدید تحریم ایسا نقض برجام است و امیدوارم رییس جمهور آمریکا آن را وتو و متوقف کند. بالتبع جمهوری اسلامی ایران در بعد سیاسی و رسانهای ظرفیتهای قانونی لازم را در اختیار دارد. همچنین در مصوبه مجلس شورای اسلامی و فرمان 9 مادهای مقام معظم رهبری بوده و در مصوبه شورای عالی امنیت ملی نکات لازم وجود دارد و دست مجریان را بازمیگذارد و متناسب با وضعیت تصمیمگیری اجرایی طرف مقابل اقدامات خود را عملیاتی کند.
دبیرشورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات اخیر نخست وزیر انگلستان و واکنش ایران و شورای امنیت ملی در قبال آن گفت: متاسفانه چنین بیاناتی نوعی پوچی و شرمساری را برای طرف گوینده این بیانات فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی بریتانیا،بریتانیای کبیر بود جلوی ملتهای منطقه مجبور شد که منطقه را ترک کند. امروز که انگستان ترد شده توسط اتحادیه اروپاست. حالا انگلستان کوچک آن هم توسط خانمی(ترزا می) که احساس میکند تاچر است مطالبی را بیان میکند و برای ما اگر لزومی بود حتما فکاهی بلند قامتی مینوشتیم.
وی در مورد اینکه جابجایی قدرت در آمریکا چه تاثیری برامنیت منطقه میتواند داشته باشد؟ هم گفت: هنوز برای قضاوت زود است چون تیم تصمیمگیری هنوز کامل نشده است. اما یادمان نرود که ما از تبسم به آمریکا سودی نبردهایم. آمریکاییها به شکل طبیعی؛ دموکرات و جمهوریخواه و زن و مرد سیاستهای استکبار جویانهای را در منطقه ما دنبال میکنند.
انتهای پیام