به گزارش ایسنا، علیمرتضی بیرنگ در نشست مشترکی با موضوع اجراییسازی صندوق علمی مشترک راه ابریشم و سایر همکاریها با هیات چینی، گفت: همکاری بین معاونت علمی و آکادمی علوم چین سابقه زیادی دارد و دو نوبت سفر رییس آکادمی به کشورمان در سال 94 منجر به امضای تفاهم ایجاد صندوق علمی راه ابریشم شد.
وی افزود: با توجه به جدیت طرفین، اولین جلسه بررسی نحوه اجراییسازی تفاهم بلافاصله پس از امضای سند در بهمن ماه در معاونت علمی و فناوری و با حضور رییس آکادمی علوم چین برگزار شد.
به گفته بیرنگ، در ادامه این جلسات، دبیرخانه مشترک صندوق، تعاملات متعددی را برای طراحی و اجرای مکانیزمهای حمایتی با یکدیگر داشتند که منجر به اعلام فراخوان توسط طرفین در فروردین امسال، دریافت پروپوزالهای مشترک و در نهایت داوری و انتخاب 10 پروژه و کارگاه مشترک جهت حمایت در سال 2017 میلادی شد.
وی تصریح کرد: همچنین با توجه به ارزیابی مثبت طرفین از نتایج سال اول، در سفر اخیر معاون علمی و فناوری رییس جمهور به چین، الحاقیهای برای سند به امضای طرفین رسید که در آن توسعه حوزه همکاریها از سه حوزه فناوری به 6 حوزه و همچنین افزایش قابل توجه بودجه حمایتی هر پروژه، به تایید طرفین رسید.
معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری به علاقهمندی وزارت علوم و فناوری چین به ایجاد مکانیزم حمایتی مشابه صندوق علمی راه ابریشم نیز اشاره کرد.
بیرنگ به ایجاد یک زمینه جدید برای همکاری بین معاونت و آکادمی علوم چین در حوزه تجهیزات پزشکی با امضای یک تفاهمنامه در سفر اخیر معاون علمی و فناوری رییس جمهور به چین اشاره کرد و گفت: اکنون طرفین آماده اجراییسازی این همکاری هستند.
وی تصریح کرد: بدین منظور لازم است متخصصین طرفین (موسسه فناوری و مهندسی بیومدیکال سوژو و مرکز فناوریهای پیشرفته پزشکی بیمارستان امام خمینی) حوزههای دقیق همکاری را مشخص کنند.
به گفته معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی، لازم است هریک از دو موسسه دفتری برای هماهنگی بیشتر در موسسه مقابل ایجاد کنند تا مقدمات مورد نیاز ایجاد مرکز نوآوری مشترک میان معاونت علمی و فناوری و آکادمی علوم چین فراهم شود.
وی برگزاری نشستهای تجاری میان شرکتهای دانشبنیان ایرانی و شرکتهای استارت آپ منشعب شده از آکادمی را از سایر موضوعات قابل پیگیری در ادامه همکاریها دانست.
پشتیبانی آکادمی علوم چین از توسعه همکاری ایران و چین
در ادامه این نشست، پروفسور وان، قائم مقام آکادمی علوم چین نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران و آشنایی با فرهنگ غنی و همچنین توانمندیهای فناوری کشور ایران، از پشتیبانی کامل رییس آکادمی علوم چین از توسعه همکاریها با ایران خبر داد.
همچنین دکتر مین یان، معاون مرکز تحقیقات محیط زیست آکادمی چین نیز به تشریح سفر خود و هیات همراهش به ایران با هدف توسعه همکاریها در حوزه محیط زیست و مدیریت پسابها و آبهای آلوده پرداخت.
شیژوان ژان، مدیر آسیا و اقیانوسیه آکادمی نیز در ادامه این نشست به معرفی کوتاه برنامه حمایتی آکادمی برای همکاری با محققان و اساتید برجسته خارجی (موسوم به PIFI) پرداخت و مشارکت بیشتر محققان ایرانی در این برنامه را خواستار شد.
در ادامه نشست مشترک، علی اصغر علمالهدی، دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی، زمینههای مورد علاقه ستاد برای همکاریها را فناوریهای نمک زدایی آب، مدیریت پسابها و احیای دریاچه ارومیه برشمرد و از طرف چینی دعوت کرد برای آشنایی بیشتر با حوزههای همکاری در کنفرانس بینالمللی نمکزدایی شرکت کنند.
انتهای پیام