با هشدار نسبت به کناره‌گیری از برجام

هانس بلیکس: جهان ترامپ را در تحریم ایران همراهی نخواهد کرد

مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: اگر ترامپ بخواهد توافق هسته‌ای با ایران را پاره کند برای دنیا فاجعه به بار خواهد آمد.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه گاردین، هانس بلیکس، مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: اگر ترامپ، بخواهد این توافق را پاره کند برای دنیا فاجعه به بار خواهد آمد و به علاوه طرف آمریکایی باید درک کند که اگر بخواهد یک جانبه تحریم‌هایی را ضد ایران وضع کند دیگران با او همراهی نخواهند کرد.   

بلیکیس همچنین هشدار داد: احتمال اینکه دونالد ترامپ توصیه انگلیس را درباره توافق بپذیرد خیلی پایین است.

وی با اشاره به پافشاری ترزا می، نخست وزیر انگلیس که هفته گذشته بدون در نظر گرفتن ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای کشورمان تاکید کرد، برجام خطر دستیابی ایران را به سلاح هسته‌ای به شدت کاهش می‌دهد، گفت: در حالی که بسیاری از انگلیسی‌ها دوست دارند نظر ترامپ را درباره توافق هسته‌ای با ایران تغییر بدهند اما کسی وجود ندارد که ترامپ حرف او را برای خود سند و حجت بداند و به آن گوش کند.

دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا در جریان رقابت‌های انتخاباتی‌اش گفته بود، توافق هسته‌ای را که به امضای شش قدرت جهانی و ایران رسیده پاره خواهد کرد. بر اساس این توافق ایران پذیرفت که در ازاء برداشته شدن تحریم‌ها فعالیت‌های هسته‌ای خود را کاهش دهد.

به نوشته گاردین، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین روابط تجاری خود را پس از برداشته شدن تحریم‌ها با ایران از سر گرفته‌اند. بلیکس گفت که به عقیده وی، حفظ انسجام کشورهای اروپایی طرف این توافق تاثیری بسیار مهم خواهد داشت.

مدیرکل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: فکر می‌کنم امضاهای اتحادیه اروپایی پای برجام کاملا قطعی است. این توافقی چندجانبه است و امضاکنندگان به آن وفادار می مانند. فکر نمی‌کنم اروپایی‌ها به آمریکا اجازه بدهند توافق را پاره کند.

بلیکس افزود: طرف آمریکایی باید درک کند اگر بخواهد یک جانبه تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کند دیگران با او همراهی نخواهند کرد. شرایط بدی به‌وجود خواهد آمد و اینجاست که آمریکایی‌ها باید در رویکرد خود بازنگری کنند.

ولادیمیر دوورکین، رئیس کمیته سازمان دهنده نشست لوکزامبورگ گفت: امیدواریم دولت جدید آمریکا این توانایی را داشته باشد که نگرش‌های منفی را تغییر دهد و گفت‌وگوها را بر سر امنیت هسته‌ای از سر بگیرد. در ده سال گذشته خطر فاجعه هسته‌ای کمتر نشده است. کار روی توافقنامه‌ها به حال تعلیق در آمده است. از دست دادن چنین توافق‌هایی موجب خجالت است و ما امیدواریم گفت‌وگوها از سر گرفته شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۳
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 95092112329
  • خبرنگار : 71443