به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و اطلاعرسانی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قزوین، بناهای تاریخی بخشی از هویت، تاریخ و تمدن کهن شهر قزوین هستند که آسیب رسیدن به هریک از این اماکن بهمنزله نابودی هویت شهری و پیشینه غنی تاریخی خواهد بود که متأسفانه فرسودگی زیرساختهای شهری و مدیریت ناکارآمد شهری به تهدیدی برای بناهای تاریخی تبدیل شده است.
بنای حمدالله مستوفی یکی از بناهای تاریخی مربوط به دوره ایلخانی است که با شماره 332 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و ترکیدگی لوله آب شهری در کنار این بنای تاریخی تهدید جدی برای این اثر ارزشمند بوده که با اقدام بهموقع میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و همکاری آبفای شهری از نفوذ آب به بدنه و زیرساخت بنا جلوگیری بهعملآمده است.
فرونشست زمین و مصالح فرسوده در زیرساختهای شهری از مهمترین عواملی است که بناهای تاریخی را در معرض خطر و آسیبهای جدی قرار داده و از سوی دیگر حجم تردد غیراصولی بهویژه ماشینآلات صنعتی سنگین، بهمنزله نابودی زیرساختهای شهری و به دنبال آن از بین رفتن و آسیب دیدن بناها و کالبد بافت تاریخی و باارزش شهر است که باوجود تذکرات بسیار اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان جهت ساماندهی زیرساختهای فرسوده آب و فاضلاب در بافت تاریخی، اعمال محدودیت ترافیکی و ممنوعیت و عدم تردد ماشینآلات سنگین به مدیریت شهری متأسفانه اقدامی جدی در این خصوص صورت نگرفته است و همچنان شاهد ترکیدگی لولههای آب در این مناطق هستیم.
به گزارش ایسنا، پیشینه تخریب بناهای تاریخی توسط ترکیدگی لوله آب در این منطقه داستانی دنبالهدار است. در اسفند 92 براثر ترکیدگی لوله آب شهری بخشی از حمام تاریخی میرزا کریم در محله محمدیه فروریخت و در تیرماه 94 نیز در اثر ترکیدگی لوله آب، مسجد تاریخی محمدیه دچار آسیبهای جدی شد.
انتهای پیام