دبیر دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت مطرح کرد

تدابیر؛ موضوع دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت

دبیر دهمین کنگره «پیشگامان پیشرفت» موضوع این کنگره را موضوع تدابیر عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، هادی اکبرزاده در مراسم افتتاحیه دهمین کنگره «پیشگامان پیشرفت» با عنوان راهبردهای تدابیر که از صبح امروز (پنج‌شنبه) در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است، اظهار کرد: سرفصل‌های ساختار پایه الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، مبانی اسلامی پیشرفت، آرمان‌ها، افق و تدابیر هستند و موضوع کنگره امروز بحث تدابیر است.

وی ادامه داد: گاهی گله‌مندی وجود دارد که چرا شتابزده عمل می‌کنیم، چون گفتمان یک روند را باید طی کند. اگر قرار باشد به یک سند مثل سایر اسناد برسیم شاید ضرورتی برای شکل گرفتن چنین تشکیلاتی نباشد و اگر فرض کنیم صرفاً این کار مبتنی بر یک گفتمان است نیاز به تدوین سندی نیست که این مغایر با نظر رهبر معظم انقلاب خواهد بود که فرموده‌اند او بالاترین سند برنامه‌ای کشور است، پس می‌توان فعالیت مرکز الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت را اینگونه تعریف کرد، سندی تدوین شود که گفتمانی باشد و مثل دیگر اسناد متعارف نباشد و از مسیر گفتمانی شکل بگیرد.

اکبرزاده عدم ابتناء به یک نظریه منسجم و فقدان پشتوانه گفتمانی را از آسیب‌های اسناد برنامه‌ای کشور دانست و افزود: نظریه‌پردازی، گفتمان‌سازی و تدوین سند الگو نقطه آغاز فعالیت بود اما هر یک از این مسیرها مشکلاتی دارد که به نتیجه نهایی نخواهد رسید. به همین دلیل رویکرد مرکز همزمان به حوزه نظریه‌پردازی، گفتمان‌سازی و تنظیم سند است که بر مبنای دانش و بینش موجود در جامعه باشد.

وی با اشاره به جامعه هدف و مرحله طراحی الگو، یادآور شد: جامعه الگو و نخبگانی کشور به عنوان پرچمدار حرکت فکری و جوانان به عنوان موتور تحول جامعه هدف ما هستند. جوانان با توجه به آرمان‌خواهی، تحول‌طلبی، اعتماد به نفس، جسارت، امید و خستگی‌ناپذیری از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند؛ چرا که باعث ایجاد جهش‌های تاریخی و مقابله با چالش‌ها می‌شود و مثال‌های آن را در دفاع مقدس و حضرت امام (ره) دیده‌ایم.

دبیر دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت همچنین درباره ویژگی‌های الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، گفت: این الگو باید مبتنی بر مبانی متقن دینی مورد پذیرش بدنه فکری و علمی کشور، ‌دارای مرزبندی با الگوهای رقیب معارض، مورد اعتنای اندیشمندان جهانی، ناظر بر حل مسائل اساسی جامعه، منسجم، فشرده و گویا و برخوردار از پذیرش اجتماعی باشد.

وی ادامه داد: گام اول در طراحی الگو ایجاد یک الگوی اجمالی و فشرده و پایه بود تا به تدریج کامل شود.

اکبرزاده درباره محورهای این کنگره، بیان کرد: تعلیم و تربیت، فرهنگ و معنویت، علم و فناوری، اقتصاد و معیشت،‌ سلامت و محیط زیست و سیاست و امنیت از محورهای این کنگره هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه تعداد آثار واصله به کنگره 932 اثر بوده، خاطرنشان کرد: 40 مقاله شفاهی، 280 پوستر، 4 رساله و پایان‌نامه برتر، 8 حلقه تفکر، 11 شعر و مطلب در ادبیات پیشرفته و 8+2 نشست در این کنگره ارائه می‌شود.

وی همچنین درباره نحوه همکاری جوانان با مرکز الگو، اظهار کرد: مشارکت در کنگره‌ها، حضور در کنفرانس‌های سالانه مرکز، تشکیل حلقه‌های تفکر ویژه جوانان،‌ برگزاری پیش‌نشست‌ها در دانشگاه‌ها، انتخاب پایان‌نامه یا رساله در دانشگاه‌ها و حضور در نشست‌های ماهانه مرکز از راه‌های همکاری جوانان با مرکز الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت است.  

دبیر دهمین کنگره پیشگامان پیشرفت در پایان از برگزاری ششمین کنفرانس الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت در بهار سال 96 برای تعمیق و تکمیل الگوی پایه پیشرفت خبر داد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 95091810610
  • خبرنگار : 71463