به گزارش خبرنگار ایسنا ، وی در ابتدای سخنان خود بار دیگر با تشکر از میزبانی دولت و ملت ژاپن از هیات بزرگ سیاسی، بازرگانی و علمی ایران در سفر به توکیو تصریح کرد: ایران و ژاپن منافع مشترک بسیاری در همکاری های سیاسی، اقتصادی و همچنین وجود صلح و امنیت و ثبات در مناطقی که در آن ) مستقر هستند، دارند و برای این همکاریها می توانیم نقشه راهی را ترسیم کنیم؛ همانطور که در ملاقات آقایان حسن روحانی و شینزو آبه بر آن توافق شد.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان به برگزاری نشست مشترک تجار و کارآفرینان ایرانی و ژاپنی در صبح امروز (چهارشنبه) اشاره کرد و گفت: در جریان این نشست همکاریهای خوبی بین بخش خصوصی دو کشور انجام شد.
ظریف با تاکید بر اینکه روابط فرهنگی و تجاری ایران و ژاپن قدمتی چند قرن و شاید بیش از هزار سال دارد، تصریح کرد: این روابط بر اساس احترام متقابل ادامه پیدا میکند.
وزیر امور خارجه ایران به گفت وگوی 55 دقیقه ای خود با همتای ژاپنی اش اشاره کرد و یادآور شد: در جلسه عصر امروز در باره مسائل دوجانبه صحبت کردیم و در ادامه مذاکرات خود در «ضیافت شام کاری» در مورد مسائل منطقه از جمله ضرورت مبارزه مشترک با افراطیگری و تروریسم موجود در منطقه گفتوگو کنیم .
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به صحبت های خود و همتای ژاپنیاش در مورد همکاریهای اقتصادی ایران و ژاپن اشاره کرد و یادآور شد: در این جلسه فهم مشترک خوبی در مورد استفاده از وام «ینی» برای توسعه نیروگاه حرارتی و همچنین انجام فعالیت های علمی و فناوری در آینده داشتیم که قدم خوب و رو به جلویی است.
وی ادامه داد: همچنین گفتوگوهای مفیدی برای استفاده از تسهیلات فاینانس توسط ژاپن برای رفع موانع صورت گرفت که امیدواریم راه برای استفاده این تسهیلات فراهم شود.
ظریف در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه مایلم بار دیگر دعوت خود را برای سفر جنابعالی به تهران اعلام و از میزبانی شما تشکر کنم، ادامه داد: همینطور همکاری در پروژه های مشترک به نفع ایران و ژاپن و سایر کشورهای منطقه از جمله افغانستان است و برای نمونه پروژه های مربوط به بندر چهابهار از دیگر محورهای گفتوگوی ما بود.
انتهای پیام