مجابی ترسیم نقشه راه اجرایی شدن سیاستهای ابلاغی محیط زیست مقام معظم رهبری برای قوای سهگانه را از جمله اولویتهای این کمیته برشمرد و افزود: پیشنویس این نقشه توسط 16 دبیر کارگروههای زیرمجموعه کمیته مستقل محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه شده که به زودی برای روسای کارگروهها ارسال و در نهایت پس از جمعبندی نظرات مطروحه، ارائه خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جایگاه نظارتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: نظارت بر اساس شاخصها صورت میگیرد و از این رو ضروری است ضمن بازنگری در شاخصهای تعریف شده برای حوزه محیط زیست، به منظور انجام درست وظیفه خطیر نظارت، این شاخصها به صورت کمی و کیفی تعریف شود.
به گفته وی، اعضای کمیته مستقل محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام میتوانند با بومیسازی 17 شاخص و هدف جهانی برای توسعه پایدار SDG به تدوین بهتر کمی و کیفی شاخصها برای ارزیابی بخشهای مختلف در حوزه محیط زیست کمک کنند.
حمایت قوه مقننه بر اجرایی شدن طرح تنفس جنگلهای کشور
مجابی با اشاره به نقش اثرگذار سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در جهتدهی به برنامه ششم توسعه و بودجه 96 در حوزه محیط زیست، گفت: این سیاست ها در تغییر نگاه و روند دیگر قوا به محیط زیست نیز بسیار تاثیرگذار بود تا جایی که به طور نمونه رئیس قوه مقننه به صراحت بر ضرورت استراحت مطلق و قطع کامل بهرهبرداری از جنگلهای کشور تاکید کرد.
رئیس کمیته مستقل محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به رشد قابل توجه بودجه محیط زیست در دولت یازدهم به رغم محدودیت های اعتباری دولت، گفت: البته مضاف بر بودجه اختصاصی سازمان حفاظت محیط زیست، بسیاری از دستگاهها دارای تکالیف محیط زیستی هستند که برای آن بودجهای جداگانه دریافت میشود. به طور نمونه میتوان به اجرای طرح آماک توسط وزارت نفت یا اصلاح الگوی مصرف انرژی توسط وزارت نیرو یا اصلاح و تغییر الگوی کشت و آبیاری توسط وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، وی اشارهای هم به وضعیت شکننده محیط زیست کشور داشت و خاطرنشان کرد: هیچ فرصتی برای از دست دادن در حوزه محیط زیست باقی نمانده است.
انتهای پیام