به گزارش ایسنا، ترزا می، نخست وزیر انگلیس در اختتامیه نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که سی و هفتمین دوره آن امروز در منامه بحرین برگزار شد، ایران را تهدیدی آشکار برای منطقه خلیج فارس خواند.
وی در سخنان خود در این نشست که به شکل زنده از شبکه اسکای نیوز پخش شد، گفت: ما به دنبال شراکت استراتژیک با همپیمانانمان در شورای همکاری خلیج فارس هستیم تا با تهدیدات جدی ایران در منطقه رویارویی کنیم. همکاری استراتژیک با شورای همکاری خلیج فارس برای لندن بسیار حائز اهمیت است و ما تمام تلاش خود را برای ارتقای آن به کار میگیریم.
نخست وزیر انگلیس که روز گذشته وارد منامه شده و از پایگاههای نظامی این کشور در بحرین دیدار کرد، گفت: نظامیان ما در بحرین برای حفاظت از امنیت خلیج فارس، انگلیس و جهان مستقر هستند و ما به دنبال بالا بردن هرچه بیشتر سطح امنیت در منطقه هستیم. امنیت و ثبات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، امنیت و ثبات انگلیس است.
او گفت "انگلیس در مقدمه هرگونه پروژهای برای دفاع از ثبات و امنیت شرکایش در شورای همکاری خلیج فارس خواهد بود"؛ سخنانی که به نظر میرسد با خروج تدریجی آمریکا از ائتلاف با اعراب حاشیه خلیج فارس، بیانگر نیت انگلیس در پر کردن جای ایالات متحده است.
ترزا می در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ما در رویارویی با داعش نیز به پیشرویهای زیادی دست یافتهایم و باید این پیشرویها در مقابله با هرگونه تلاش ناامن کننده و اقدام تروریستی نیز ادامه یابد. لندن تاکنون میلیاردها پوند برای برقراری ثبات در خلیج فارس هزینه کرده و ما بنا داریم در آینده نیز صدها میلیارد پوند در این زمینه سرمایهگذاری کنیم.
ترزا می که کشورش پس از خروج از اتحادیه اروپا به شدت دنبال یافتن شرکای جدید به ویژه در زمینه اقتصادی نیز هست ادامه داد: ما به دنبال تقویت هرچه بیشتر روابط اقتصادی خود با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستیم و میخواهیم لندن را به پایتخت سرمایهگذاری اسلامی بدل کنیم.
می گفت که به منظور تقویت امنیت کشورهای منطقه خلیج فارس از "یک مشارکت امنیتی" حمایت میکند که شامل سرمایهگذاری دفاعی و آموزش نظامی در بحرین و اردن هم بشود.
نشست امروز سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با سخنان ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، آغاز شد که خواستار "تلاش مضاعف" برای مقابله با چالشهای موجود در منطقه شد.
رهبران شورای همکاری خلیج فارس که زمزمههایی از دور شدن آنها از آمریکا به عنوان حامی سنتی اعراب حاشیه خلیج فارس شنیده میشود، از ترزا می دعوت کرده بودند تا در نشست سران این شورا که از روز گذشته در منامه آغاز شده، حاضر شود.
سفر تراز می به منطقه خلیج فارس در حالی صورت میگیرد که در پی رای مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، انتظار میرود روند مذاکرات بین دولت بریتانیا و اتحادیه اروپا طرف برای عملی شدن خروج این کشور به زودی به جریان افتد. با خروج از اتحادیه اروپا، انتظار میرود دامنه مبادلات تجاری و اقتصادی بریتانیا با کشورهای عضو اتحادیه اروپا کاهش یابد و در نتیجه، مقامات بریتانیایی در صدد یافتن شرکای تجاری جدیدی هستند.
همچنین، خروج از اتحادیه اروپا برخی از الزاماتی را که سیاست خارجی مشترک اروپایی برای سیاست خارجی بریتانیا به همراه داشت از میان بر میدارد و این کشور باید به بازسازی روابط خارجی خود مبادرت ورزد.
تا قبل از عضویت در اتحادیه اروپا، بریتانیا با کشورهای خاورمیانه و به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس روابط تجاری و سیاسی نزدیکی داشت و به نظر میرسد ترزا می در صدد احیای این روابط است.
انتهای پیام