جهانگیری در اتاق تهران مطرح کرد:

گردشگری با درآمد ۸ میلیارد دلاری، کجای اقتصاد کشور است؟

نایب رییس اتاق بازرگانی تهران با طرح این پرسش که صنعت گردشگری با هشت میلیارد دلار درآمد در کجای جدول اقتصادی کشور قرار گرفته است؟ گفت:‌ این صنعت با وجود چنین درآمد ارزی، کمتر از یک صنف صادرات نفتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، مهدی جهانگیری در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون گردشگری اتاق تهران که با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، با ابراز امیدواری برای طولانی شدن دوره مدیریتی «زهرا احمدی‌پور» و تداوم قول و قرارهایی که در این صنعت داده می‌شود، افزود: در شرایط امروز گفتمان و ادبیات دولت و نظام جمهوری اسلامی با دنیای خارج تغییر کرده و مهمترین بخشی که می‌توان اثرات این تغییر را در آن لمس کرد، صنعت گردشگری است. اگر در حاکمیت نیز به این جمع‌بندی برسند که از طریق این صنعت می‌توان دغدغه‌ها را حل کرد، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای اتفاق خواهد افتاد.

وی با طرح این مسئله که فعالان صنعت گردشگری نمی‌دانند چه نقش و جایگاهی در اقتصاد کشور دارند، گفت:‌ اگر بنا است به درآمد ۲۵ میلیارد دلاری برسیم و سهم این صنعت از درآمد جهانی به یک و نیم تا دو درصد افزایش یابد، طبیعتا باید نقش صنعت گردشگری در اقتصاد کشور درنظر گرفته شود.

او ادامه داد: کسب درآمد هشت میلیارد دلاری آن هم در شرایط رکود اقتصادی و تحریم اتفاق بزرگی بود که بدون ادعا انجام شد، اما کوچک‌ترین توجهی به آن در حوزه اقتصادی کشور نشده است.

جهانگیری اظهار کرد: انتظار ما از متولیان و سیاست‌گذاران این حوزه آن است که زمینه راه‌اندازی نهضت ملی در این صنعت به دلیل فرابخشی بودن آن فراهم شود.

وی به عنوان یک سرمایه‌گذار با اشاره به انتظاراتی که بخش خصوصی از دولت دارد، افزود: این بخش در شرایط کنونی باید بداند با چه روشی و چگونه فعالیت کند تا بازگشت سرمایه داشته باشد، اما در این وانفسا مسئله‌ی ما این است در شهری مثل تهران که شهرداری با نگاه کاسب‌مآبانه با فعالان گردشگری برخورد می‌کند نباید انتظار داشته باشید اتفاقی رخ دهد و یا حتی هتلی ساخته شود.

جهانگیری ادامه داد: در شهری مثل استانبول که سه ساعت فاصله پروازی با تهران دارد، ۸۰ هتل پنج ستاره موجود است. دوبی با دو میلیون جمعیت نیز بیش از ۸۰ هتل پنج ستاره دارد، اما در تهران بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب بشمارید چند هتل پنج ستاره ساخته شده است. فکر نمی‌کنم آسیب‌شناسی این موضوع سخت باشد.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون گردشگری اتاق تهران همچنین پس از سخنرانی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که پیشنهاد تشکیل اتاق فکر با حضور خبرگان بخش خصوصی را داده بود، از رییس این کمیسیون درخواست کرد در این‌باره سریع‌تر اقدام و کارشناسانی را معرفی کند. همچنین حضور تشکل‌های خصوصی در اتاق تهران را ظرف دو تا سه ماه آینده نهایی کند تا این اتاق با هویت مشاور در صنعت گردشگری فعالیت‌های قدرتمندتری داشته باشد.

جهانگیری همچنین در پاسخ به سوال احمدی‌پور درباره اقدامات اتاق در دو و نیم سال گذشته برای آماده کردن طرحی به منظور توسعه گردشگری گفت: پیشنهادها در این زمینه به صورت مکتوب به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ آذر ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95091609238
  • خبرنگار : 71021