به گزارش ایسنا، ترزا می، نخست وزیر انگلیس در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای "الشرق الاوسط" درباره سفرش به بحرین برای شرکت در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس گفت: من خوشحالم که به عنوان نخستین نخست وزیر انگلیس در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس شرکت میکنم و امیدوارم که این سفر آغازی برای گشایش فصل جدید در روابط میان انگلیس و شورای همکاری خلیج فارس باشد. ما میتوانیم در زمینههای مختلف به همکاری با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بپردازیم چه در زمینه ممانعت از وقوع حملات تروریستی و چه در زمینه سرمایهگذاری یا کمک کردن به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای تحقق چشماندازشان جهت انجام اصلاحات در درازمدت.
وی درباره سیاستهای ایران در منطقه گفت: ما به همکاری با شرکایمان در شورای همکاری خلیج فارس برای کمک به حفظ امنیتشان پایبندیم و "نگرانی این شورا درباره سیاستهای ایران را درک میکنیم." ما از شورای همکاری خلیج فارس در برابر هرگونه "مداخله ایران" حمایت میکنیم و امیدواریم توافق هستهای با ایران به ایجاد تحول بزرگی در روابط ایران با جامعه جهانی بینجامد.
ترزا می گفت: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شریک حیاتی برای انگلیس هستند و ما میتوانیم دستاوردهای مهمی را از طریق همکاری به دست آوریم. خلیج فارس دومین بازار بزرگ صادرات انگلیس در خارج از اتحادیه اروپا محسوب میشود. به نظر من امکان زیادی برای تغییر روابط ما در آینده وجود دارد. من مایل هستم شرکتهای انگلیسی تجربیاتشان را با منطقه خلیج فارس مبادله کنند و به تحقق چشمانداز اصلاحات در منطقه کمک کنند. ما از سرمایهگذاریهای کشورهای شورای همکای خلیج فارس در انگلیس استقبال میکنیم. ما مایل هستیم روابط تجاریمان با این کشورها قویتر شود و به تقویت تجارت آزاد بپردازیم.من امیدواریم طی این سفر بتوانم به توافقی با شورای همکاری خلیج فارس برای بررسی امکان همکاری تجاری در آینده بپردازیم.
وی درباره "نقش کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان در تشویق به میانهروی و مبارزه با تروریسم در خاورمیانه" گفت: ما همواره بر اهمیت احترام به حق اعتراضات مسالمتآمیز و آزادی بیان و استفاده از اینترنت و حاکمیت قانون تأکید کردهایم. به نظر ما اصلاحات میتواند ضامن ثبات و موفقیت اقتصادی درازمدت در منطقه باشد. روابط قوی میان ما با همپیمانانمان در شورای همکاری خلیج فارس درباره مبارزه با تروریسم وجود دارد. من امیدوارم که طی این سفر بتوانیم همکاری میان خود را درباره امنیت مرزها و هواپیمایی و اتخاذ تدابیری برای مبارزه با حمایت مالی از تروریستها افزایش دهیم.
ترزا می گفت: من اطمینان دارم که روابطمان با شورای همکاری خلیج فارس روز به روز قویتر میشود. باید تلاش زیادی در جهان صورت بگیرد تا بیشتر مردم از مزایای جهانی شدن برخوردار شوند و نگرانی بسیاری از مردم درباره به حاشیه رانده شدن از بین برود. بعد از رفراندوم بریگزیت ما شاهد افزایش جنایتهای مبتنی بر انزجار بودیم. من تمامی تجاوزات شنیع علیه جوامع را محکوم میکنم. ما اقدامات جدی برای حل این مسئله اتخاذ کردیم. جامعه انگلیس هیچ جایی برای چنین جنایتهایی ندارد.
وی درباره اقدامات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای تعامل با مشکلات دشوار کنونی گفت: چالشهای زیادی وجود دارد. کشورها به همکاری در زمنیه مبارزه با تروریسم، مهاجرت و حل بحرانها نیاز دارند. من دو بار با رئیسجمهور منتخب آمریکا صحبت کردم و ما به ادامه روابط مستحکم میان خود به ویژه در زمنیه دفاع و امنیت برای مقابله با چالشهای مشترک پایبندیم.
انتهای پیام