ناگفته‌های «کاخ گلستان» برملا می‌شوند

«تاریخ شفاهی کاخ جهانی گلستان با جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز از قدیمی‌های این مجموعه‌ تاریخی تدوین می‌شود.»

مسعود نصرتی، رئیس مجموعه‌ جهانی کاخ گلستان در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: با توجه به در دسترس نبودن تاریخ مکتوب و رویدادها و تحولات این مجموعه تاریخی و اطلاعات مورد نیاز از اتفاقاتی که در دوران پهلوی اول و دوم و پس از انقلاب اسلامی در کاخ گلستان روی داده است، دفتر پژوهش‌های کاخ گلستان در قالب یک طرح، اطلاعات مربوط به این دوره‌های تاریخی را جمع‌آوری می‌کند.

او گفت: یک‌سری اطلاعات وجود دارند که در هیچ جایی مکتوب نشده‌اند، روزهای انقلاب، زمان جنگ و حتی چگونگی نگه‌داری آثار در روزهای پس از انقلاب و جنگ نکاتی هستند که باید مشخص شوند، این پروژه می‌تواند به این نقاط تاریک درباره‌ی تاریخ کاخ جهانی گلستان کمک کند.

وی در توضیح دقیق روند این طرح و با بیان این‌که خوشبختانه برخی از کارمندان، مدیران و کارشناسان قدیمی و با سابقه‌ی کاخ گلستان در دورانِ گذشته، هنوز زنده‌اند، بیان کرد: بنابراین در این طرح قرار است دفتر پژوهش‌های کاخ گلستان به سراغ این افراد رفته و روایت‌های زنده‌ی‌ آن‌ها و تحولات رخ داده به زبان آن‌ها را ثبت و ضبط کند.

او با بیان این‌که براساس بررسی‌های انجام شده می‌توان از ۳۰ نفر از کارمندان قدیمی کاخ گلستان این دسته از اطلاعات را جمع‌آوری کرد، ادامه داد: افراد شناسایی شده در قالب سه گروه «مسئولان» که در راس تحولات رخ داده بودند، «کارشناسان و موزه‌داران» و «باغبان‌ها و کارمندان خدماتی» که همه‌ی تحولات را دیده‌اند، تقسیم‌بندی شده و خاطرات آن‌ها جمع‌آوری می‌شود.

نصرتی با بیان این که زمان زیادی برای پیدا کردن این کارشناسان و کارمندان کاخ گلستان طول کشیده است، افزود: تا کنون مصاحبه و جمع‌آوری اطلاعات از آقای زواره‌ای - رئیس موزه‌ها و گنجینه‌ی کاخ گلستان - در سال‌های ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۴ انجام شده است.

مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان تاکید کرد: این روایت‌های زنده و حرف‌های گفته نشده درباره‌ی این مجموعه‌ی جهانی باید به صورت منسجم جمع‌آوری و تدوین شوند تا حافظه‌ی کاخ جهانی گلستان بماند.

نصرتی افزود: قرار است در پایان پروژه همه‌ی اطلاعات به دست آمده در قالب یک کتاب تدوین شوند،  اما نمی‌توان در شرایط کنونی مدت زمان مشخصی را برای پایان این پروژه اعلام کرد چون یک کار میدانی و زمان‌بر است.

زواره‌ای، یکی از موزه‌داران کاخ گلستان از ۱۳۵۰ تا ۱۳۸۴

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ آذر ۱۳۹۵ / ۰۲:۴۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95091608890
  • خبرنگار : 71191