مراسم روز دانشجو در دانشگاه تربیت مدرس

اطاعت: شعار داده‌ایم و کار علمی نکرده‌ایم/ ابتکار: امیدوارم کسی بابت نگاه سیاسی‌ در زندان نباشد

مراسم روز دانشجو ظهر امروز در دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس با حضور جواد اطاعت و معصومه ابتکار برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، جواد اطاعت استاد دانشگاه شهید بهشتی و فعال سیاسی در ابتدای این مراسم با اشاره به کودتای ۲۸ مرداد و وقایع منتهی به روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ گفت: کودتای ۲۸ مرداد معلول ندانم‌کاری نخبگان سیاسی و فرهنگ مشکل‌دار جامعه بود. مردمی که در قیام ۳۰ تیر ۱۳۳۱ جان خود را برای مصدق داده‌اند، یک سال بعد یک شعار هم به نفع مصدق ندادند.

جواد اطاعت در ادامه گفت: جنبش دانشجویی باید به چند سوال جواب بدهد. به طورمثال این که فراز و فرود و رویکرد این جنبش چیست؟ آیا ضد استبدادی است یا ضد استعماری یا هردو ، لیبرال دموکرات، چپ، راست محافظه کار یا سوسیالیست است؟ راهکارش برای مشکلات جامعه چیست و چه تفسیری از اسلام دارد؟

این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: جنبش‌هایی در جهان فقط دنبال عدالت بودند و آزادی را له کردند و نه تنها به عدالت نرسیدند بلکه فقر و فساد و عدم کارآیی در آن کشورها گسترش یافت که نمونه‌ی آنها شوروی، کره شمالی و اروپای شرقی بود. جنبش‌های آزادی خواه هم صرفا دنبال آزادی بودند که نمونه آن کشور آمریکا است که با بحران اقتصادی و فقر طبقات پایین روبروست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: پیشنهاد من این است که جنبش دانشجویی، عدالت به مثابه آزادی را مد نظر قرار داده و این را گفتمان خود کند. جنبش دانشجویی باید گفتمان داشته باشد تا بداند می‌خواهد چه کند. ما در این ۳۸ سال چون فقط شعار داده‌ایم و کار علمی نکرده‌ایم دستاورد زیادی نداشته‌ایم.

وی تاکید کرد: نباید بر آزادی یا عدالت تاکید کنیم. این دو آلیاژ یک سکه‌اند.

اطاعت با بیان اینکه انجمن‌های دانشجویی باید برنامه محور باشد، افزود: مثلا یک انجمن مسئول مبارزه با فساد، یک انجمن مسئول حفاظت از محیط زیست و یک انجمن برای حقوق شهروندی کار کند. این را هم بدانیم که کشور با شعار و هیاهو اداره نمی‌شود. جنبش دانشجویی باید برنامه محور بوده و گفتمان داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر این که امروز آزادی خواهی و دموکراسی و صلح و آرامش و همچنین حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از نابودی کره زمین به یک مساله جهانی تبدیل شده است، گفت: جنبش دانشجویی در ایران هم باید این مطالبات را پیگیری کند.

معصومه ابتکار در ادامه یاد آور شد: انسان با نگاه سلطه طلبانه و غیر علمی خود دنبال تسلط بر طبیعت بود اما علم و دانش می‌گوید انسان بیش از هر چیزی با طبیعت هم راستا شود و به صلح با طبیعت برسد. اکنون ۷۰ درصد گونه‌های جانوری در همین ۷۰ -۸۰ سال اخیر از بین رفته و چرخه طبیعت  و حقیقت علم به ما می‌گوید نابودی طیبعت  منجر به نابودی انسان می‌شود.

وی با بیان این که جنبش دانشجویی در ایران همیشه حضور داشته است، گفت: این جنبش هم باید ضد استعمار باشد و هم ضد استبداد. کشور ما به تعامل سیاسی، اقتصادی و علمی با دنیا نیاز دارد اما ما باید بر حفظ  هویت و استقلال ملی خود هم تاکید کنیم. آزادی خواهی در کنار استقلال طلبی از ویژگی‌های مهم جنبش دانشجویی در ایران است. از سویی این جنبش باید واقعیت ایران، منطقه و جهان را به خوبی درک کرده و شناخت صحیحی از این مسائل پیدا کند. همچنین جریان‌های دانشجویی با هر دسته بندی باید با  یکدیگر تعامل داشته باشند و شرایط را برای تضارب آرا و تحلیل درست شرایط فراهم کنند.

ابتکار در واکنش به شعار دانشجویان که می‌گفتند زندانی سیاسی آزاد باید گردد، گفت: امیدوارم هیچ کسی بابت اعتقادات و نگاه سیاسی‌اش در زندان نباشد، که رویکرد دولت یازدهم هم همین است.

وی همچنین در پاسخ به انتقادات دانشجویان نسبت به ورود مشکلات  در کشور تصریح کرد: دولت یازدهم بسیاری از مطالبات جامعه را محقق کرده است، و برخی از مطالبات نیز هنوز محقق نشده است، شما فضای آزاد مراسم ۱۶ آذر امسال را با سال ۸۸، ۸۹ یا ۹۰ مقایسه کنید. آیا آن زمان می‌توانستید آزادانه مطالبات خود را مطرح کنید؟ فضای سیاسی و اجتماعی کشور تغییر زیادی کرده است و رئیس جمهور هم حتی فراتر از توانایی‌ها و اختیارات خود برای تحقق وعده‌های خود عمل کرده است و بارها تاکید کرده که بر وعده‌های خود پایبند است. ممکن است برخی از تعهدات دولت هنوز محقق نشده باشد اما ما شاهد رفع تحریم‌های ظالمانه، بهبود شاخص‌های زیست محیطی، بهبود شرایط اقتصادی، تاکید بر قانون گرایی، و تلاش برای بهبود فضای سیاسی و اجتماعی کشور هستیم.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: جریان دانشجویی نسبت به گذشته تحلیل داشته باشد و آینده را نیز پیش بینی کند. شما ببینید ما سالهای قبل کجا بودیم و الان کجا هستیم و شرایط اجتماعی و سی سال گذشته را با الان مقایسه کنید. ناظران بین‌المللی می‌گویند شرایط اقتصادی کشور رو به پیشرفت است. هر چند هنوز در زمینه اقتصادی دشواری‌هایی وجود دارد.

ابتکار در واکنش به اقدام برخی از دانشجویان برای اخلال در سخنرانی‌اش گفت: این فضا سازی‌ها نه علمی است نه آزادی خواهانه، شان دانشگاه این نیست که اجازه ندهید سخنران صحبت خود را مطرح کند.

به گزارش ایسنا، ادامه این مراسم با پرسش و پاسخ از معصومه ابتکار همراه شد که وی در پاسخ به اولین سوال که  اقدامات شما برای رفع آلودگی کشور چیست؟ اظهار کرد:‌ دولت یازدهم برای بهبود وضعیت محیط زیست اقدامات مهمی انجام دده است که اینجا فرصت بیان همه آنها نیست. به طور مثال وزارت نفت توزیع بنزین آلوده را متوقف کرد و بنزین استاندارد یورو ۴ را توزیع کرد.

وی درباره‌ی بحث انتقال آب کارون نیز تصریح کرد:‌ شورای عالی آب و محیط زیست فعال هستند، و ما هم طرح احیای کارون را تصویب کردیم که در این زمینه اتفاقات خیلی خوبی افتاده است و کارون رو به بهبودی می‌رود. ما هیچ طرح انتقال ‌آبی را بدون ارزیابی زیست محیطی که یک ارزیابی علمی است انجام نمی‌دهیم. شاید این مسائل حل شده باشد اما تا ارزیابی زیست محیطی ما انجام نشود، انتقال آب کارون صورت نمی‌گیرد. البته متاسفانه بیش از این چنین اتفاقاتی در مناطق مختلف افتاده است. کشور ما در شرایط حاد آبی به سر می‌برد. نگاه ما هم در این زمینه یک نگاه علمی است و پروژه‌های آبی را بر اساس این نگاه پیش می‌بریم. احیای تالاب حورالعظیم یکی از دستاوردهای دولت است که اکنون ۶۲ درصد تالاب حورالعظیم آب گیری شده است.

ابتکار در اعتراض به دانشجویی که گفت چرا  مشکل ورود ریزگردها را از عراق حل نمی‌کنید؟ گفت: چگونه ما این کار را از داخل خاک عراق انجام دهیم؟ شما به ما پیشنهاد بدهید تا ما آن را اجرایی کنیم.

رئیس سازمان محیط زیست همچنین درباره‌ی احیای تالاب هامون در استان سیستان و بلوچستان نیز افزود: ما با دولت افغانستان در عالی ترین سطح مذاکره داشته‌ایم من در مذاکراتم با اشرف غنی به این نتیجه رسیدیم که کمیته‌ای برای احیای تالاب آمون تشکیل دهیم. البته ما به مذاکرات دو جانبه بسنده نکردیم و هامون را به اجلاس جهانی بردیم که این پروژه در آنجا تصویب شد و اکنون احیای هامون  جایگاه بین‌المللی پیدا کرده است. ما همچنین موانع مرزی که بر روی هامون ساخته شده بود را از بین بردیم و دربرخی از نقاط هم هامون آبگیری شد که اکنون این تالاب شرایط بهتری دارد.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که چرا فولاد مبارکه اصفهان را از لیست آلاینده‌ها خارج کرده‌اید، خاطر نشان کرد: ما بر اساس شاخص‌های خود صنایع مختلف را می‌سنجیم  و اگر آن صنعت بر اساس آن شاخص‌ها آلایندگی نداشته باشد، از لیست آلاینده ها خارج می‌شود این سنجش هر سه ماه یک بار انجام می‌شود و هر واحد صنعتی که آلودگی خود را کاهش دهد از این لیست خارج می‌شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 95091508648
  • خبرنگار : 71480