عیسی کلانتری - دبیر کل خانه کشاورز - در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اصلاح نرخ ارز برای بخش کشاورز اگر بتوانیم با احتیاط برآیندی مثبت را در نظر بگیریم، برآیند منفی نخواهد داشت چرا که بازار جهانی محصولات کشاروزی را تا حدودی رقابتی میکند اما باید امیدوار باشیم که سبب افزایش قیمتها نشود.
وی با به اشاره به پایین بودن قدرت خرید و مصرف محصولات کشاورزی و مواد غذایی در کشور، افزود: در چنین شرایطی اصلاح نرخ ارز میتواند از سویی سبب فساد بیشتر محصولات کشاورزی شود، چرا که اگر در شرایطی که مردم قدرت خرید پایینی دارند گرانی در بازار اتفاق بیافتد تقاضا برای این محصولات کاهش پیدا میکند و از طرف دیگر ممکن است موجب حادتر شدن وضعیت سوء تغذیه در کشور شود.
دبیر کل خانه کشاورز ادامه داد: اصلاح قیمتها میتواند باعث افزایش تورم شود و تلاشهای دولت در راستای مهار تورم نتیجه مثبتی نداشته باشد اما در مقابل میتواند تا حدی به صادرات محصولات غیر نفتی کمک کند که با توجه اختلاف بالای قیمت تولیدات داخلی با بازارهای جهانی رشد صادرات چندان قابل توجه نخواهد بود.
کلانتری تصریح کرد: با توجه به این که درآمدهای مردم ثابت بوده و هیچگاه متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا نکرده است میتواند موجب ایجاد فقر عمومی در جامعه شود و اجرای این سیاست اقتصادی اثرات خود را خواهد گذاشت به گونهای که میتواند حالت کلی به زیان قشر ضعیف و فقیر و به نفع ثروتمندان تمام شود اما اصلاح نرخ ارز از وظایف بانک مرکزی است و دولت باید به گونهای مدیریت کند که گرانی را به دنبال نداشته باشد.
وی گفت: نرخ واقعی ارز در اختیار بانک مرکزی است که البته هیچگاه دولت آن را اعلام نمیکند اما اگر نرخ واقعی ارز همین نرخ کنونی است، دولت کاری نباید انجام دهد و اگر کمتر از نرخ کنونی است باید دخالت کند اما اگر بیشتر نرخ موجود در بازار است باید با احتیاط بیشتری عمل کند.
انتهای پیام