نشست‌های آمریکا و انگلیس درباره ارسال هوایی کمک‌ها به شرق حلب

آمریکا و انگلیس برای یافتن راه‌هایی در خصوص ارسال هوایی مواد غذایی و کمک‌های پزشکی به شرق حلب و دیگر مناطق محاصره شده در سوریه مذاکراتی را برگزار کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، این مذاکرات ماه‌هاست که در واشنگتن ادامه یافته و طیف وسیعی از احتمالات را از انداختن مواد غذایی و کمک‌های پزشکی با استفاده از چتر گرفته تا ایجاد یک پل هوایی با استفاده از پهپادها و حتی به پرواز درآوردن پهپادهای حامل مواد غذایی بررسی کرده‌اند.

اما این مذاکرات به خاطر بروز اختلاف میان آژانس‌های دولتی، عدم تمایل ارتش برای مشارکت در آن و نگرانی مقامات نسبت به ارسال هوایی کمک‌های بدون اجازه دولت دمشق و متحدانش که می‌توانند مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه مرسوم شوند، به بن بست رسیده است.

پنج ماه است که هیچ کمک زمینی به این منطقه محاصره شده نرسیده، بیمارستان‌ها تخریب شده‌ و مناطق تحت کنترل مخالفان سوری مورد بمباران‌های پی در پی قرار گرفته‌اند.

نشست اخیر در سفارت انگلیس با هدف وارد کردن تکانی به این مذاکرات برگزار و در جریان آن تصمیماتی اتخاذ شد. این مساله از سوی سرنایجل کیم داروچ، سفیر انگلیس در آمریکا پیشنهاد شد و مقامات لندن و واشنگتن و همچنین کارشناسان پهپادهای حامل کمک‌های امدادی از بخش خصوصی را گرد هم آورد.

اما در حالیکه این نشست برگزار شد، نیمی از شرق حلب اشغال شده و این نگرانی وجود دارد که تا زمانی که نهایتا پهپادها به پرواز درآیند، هیچ انسانی برای نجات دادن باقی نمانده باشد.

یکی از شرکت کنندگان در این نشست گفت: حرف‌های در گوشی وجود دارد مبنی بر اینکه دیگر دیر شده است.

امادر سراسر سوریه مردم گرسنه و اسیری وجود دارند. سازمان ملل برآورد می‌کند که یک میلیون سوری تحت محاصره زندگی می‌کنند که بیش از نیمی از آنها را کودکان تشکیل می‌دهند.

یکی دیگر از مقامات شرکت کننده در مذاکرات واشنگتن گفت: متاسفانه انداختن کمک‌های هوایی در مناطق شهری پرجمعیت امکان پذیر نیست چرا که بیشتر از آنکه کمک کنیم، آسیب خواهیم رساند. محتوای کمک‌های ارسالی در زمانی که از هوا به زمین انداخته می‌شود ممکن است هدف خود را گم کنند، ساختمان‌ها را نابود کنند یا مردمی را که قرار است نجات دهند، بکشند.

ارتش آمریکا و انگلیس نیز اشاره کرده‌اند که هر گونه پرواز امدادی بدون اجازه دولت سوریه یا روسیه ممکن است منجر به یک رویداد بین‌المللی شود که احتمال از کنترل خارج شدن آن نیز وجود دارد.

در انگلیس بیش از ۲۰۰ نماینده پارلمان از درخواست ارسال کمک‌های هوایی انگلیس حمایت کرده‌اند اما دولت لندن هشدار داده که این مساله بسیار پیچیده است و ممکن است به نوعی به نیروهای انگلیس آسیب بزند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95091508208
  • خبرنگار : 71477