دکتر محمدتقی جغتایی، در گفتوگو با ایسنا، در خصوص برنامه جدید وزارت بهداشت برای ارائه خدمات توانبخشی پزشکی به بیماران گفت: وزارت بهداشت در راستای بهبود ارائه خدمات توانبخشی پزشکی، راهنماهای بالینی و پروتکلهای ارائه این خدمات را تدوین میکند. این بسته شامل خدماتی است که باید بعد از گذراندن مراحل عمومی درمان بیمارانی که نیاز به خدمات توانبخشی پزشکی دارند، به آنها ارائه شود.
وی افزود: این خدمات شامل کار درمانی، گفتار درمانی و فیزیوتراپی و ... است و باید در مراحل پیشرفته درمان صورت گیرند تا بیمار بتواند به جامعه بازگردد. ما در حال حاضر، برای بیماران نظام ارجاع توانبخشی نداریم که به دنبال طراحی این بستهها، این نظام سامان مییابد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، در ادامه تصریح کرد: این بسته خدمتی، از سوی وزارت بهداشت به عنوان پیشنهاد به شورای عالی بیمه ارائه شده و در دستور کار آن قرار گرفته است.
به گفته جغتایی، این خدمات مخصوص بیماران دچار ضایعات نخاعی، سکته و ضربه مغزی، قطع عضو و پارکینسون و آلزایمر است و فقط در مراکز جامع توانبخشی و بیمارستانها ارائه میشود.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی ادامه داد: این بیماران نمیتوانند به تنهایی به کاردرمان، فیزیوتراپیست، گفتار درمان و ... مراجعه کنند و باید از سوی یک تیم ارزیابی شوند تا بعد از طراحی یک برنامه درمانی، توسط اعضای تیم اجرا شود. به همین دلیل نیز این خدمات باید در مراکز جامع ارائه شود.
جغتایی، علت عدم استقبال از این مراکز را که در حال حاضر به صورت دولتی و غیر دولتی فعال هستند را عدم پوشش بیمهای خدمات آنها عنوان کرد و گفت: این بسته مشوقی است برای اینکه بخشهای دولتی، غیر دولتی و خصوصی این مراکز را گسترش دهند. همچنین آیین نامه آن نیز در حال بازنگری است تا شرایط تاسیس آن بازنگری شود.
انتهای پیام