گیسو فکور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پیش از این، در موزه پوشاک سلطنتی کارگاه آزاد تجربه برای بازدیدکنندگان داشتیم تا بازدیدکنندگان تجربهای از مرمت کارهای موزهای بهدست آورند.
او ادامه داد: سال گذشته مرمت و پاکسازی لباسهای سلطنتی را در این بخش انجام میدادیم. استادکار ما وقتی بازدیدکنندگان در حال دیدن موزه بودند، آسیبها، طریقه مرمت و پاکسازی لباسها را نشان میداد، بازدیدکنندگان نیز با دیدن این کار سوالهای خود را مطرح میکردند و در جریان کار مرمت قرار میگرفتند. به عبارتی پشت صحنهی موزه را از نزدیک میدیدند، زیرا معمولا کارهای مرمتی جلوی دید همه انجام نمیشود؛ اما ما میخواستیم با انجام چنین کاری، بازدیدکننده تجربهاش را از مرمت لباس، به خاطر بسپارد.
مسوول موزه پوشاک سلطنتی گفت: در حال آماده کردن کارگاه دوخت برای دانشآموزان هستیم. در کلاس ششم ابتدایی کتابی به نام فنآوری و کار وجود دارد که در آن، دوختهای سنتی را به دانشآموزان آموزش میدهند.
فکور بیان کرد: با تعاملی که با آموزش و پرورش داشتیم، قرار شد دانشآموزان را به کارگاه ما بیاورند تا کارشناسان موزه انواع دوختها را به آنها آموزش دهند. همچنین بتوانیم دانشآموزان را با دوختهای سنتی آشنا کنیم.
او اظهار کرد: چون ما نمیتوانیم دانشآموزان را بیش از دو ساعت در موزه نگه داریم، همین که آنها دوختهای سنتی را از نزدیک ببینند و با آن آشنا شوند، یک کار مثبت انجام شده است. ما اطلاعیه این کار را در سایت مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد منتشر کردیم و روابط عمومی آموزش و پرورش نیز این اطلاعیه را به مدارس ابلاغ کرده است. هر مدرسهای که با روابط عمومی مجموعه کاخ سعدآباد هماهنگ کند، میتواند دانشآموزان خود را بهصورت رایگان برای آموزش دوخت به موزه پوشاک سلطنتی بیاورد.
مسوول موزه پوشاک سلطنتی گفت: فعلا دو مدرسه برای این کار اعلام آمادگی کردهاند. آموزش این کار در هر کلاس حدود دو ساعت زمان میبرد و ما نمیتوانیم بیشتر از ۳۵ دانشآموز را در این کلاسها بپذیریم. موزه پوشاک سلطنتی فقط روزهای دوشنبه و سهشنبه میتواند پذیرای دانشآموزان باشد.
انتهای پیام