به گزارش ایسنا،«محمد هادی نوچه» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این شرایط، مدیریت آب در آبخوانها و کنترل نفوذ آن به زمین امری ضروری و حیاتی است.
وی با بیان اینکه در یکی دو سال اخیر اقدامات خوبی در کشور در حوضه آبخیزداری انجام شده است، افزود: احداث و ساخت سدها و بندهای خاکی و گابیونی، انجام عملیات مکانیکی، کپهکاری و دیگر اقدامات آبخیزداری همگی باهدف حفاظت از خاک، کاهش فرسایش و رسوب و مهمتر از آن نفوذ آب در زمین و تقویت آبخوانها و سفرههای آب زیرزمینی است.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اهمیت و نقش پروژههای آبخیزداری در بحران آب کشور گفت: آبخیزداری، یکی از جدیدترین روشها برای برنامهریزی برای مقابله با بحران کمآبی است .
نوچه با بیان اینکه آبخیزداری بر اساس نگرش و برنامهریزی سیستمی و تکاملی انجام میشود، اضافه کرد: پروژههای آبخیزداری از ویژگیهای همچون جامعنگری و دوراندیشی برخوردار است و اهداف آن مبتنی بر اعمال مدیریت جامع، هماهنگ و یکپارچه بر همه آبخیزها با مشارکت جوامع محلی و بهرهبرداری مناسب از منابع طبیعی است.
وی به دیگر مزایای اجرایی شدن طرحهای آبخیزداری اشاره کرد و گفت: مهار و بهرهبرداری از هرز آبهای سطحی و سیلاب، حفظ اکوسیستم طبیعت، جلوگیری از فرسایش خاک و حمل آن به پشت سدها، مقابله اساسی با خشکسالی، کاهش اثرات کم آبی و افزایش آبدهی چشمهها و قنوات از دیگر مزایای این پروژهها است.
انتهای پیام