عیسی فرهادی در گفتوگو با ایسنا، گفت: در دومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان که با محوریت بررسی و راههای پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برگزار شد، مقرر شد صدا و سیما نکات بهداشتی را در قالب زیرنویس مکرر به شهروندان ارائه دهد.
وی افزود: خوشبختانه نه تنها در تهران بلکه در کل کشور موردی از ابتلا به این بیماری در انسان دیده نشده است، اما رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از اهمیت بسزایی برخوردار است. لذا برای دستگاههای ذیربط بر اساس شرح وظایفشان تصمیماتی از جمله تاکید بر رعایت نکات بهداشتی اتخاذ و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: رعایت نکات بهداشتی به ویژه برای کودکان و افراد مسن به طور جدی مورد تاکید قرار گرفته است؛ چرا که این گروهها بیشتر در معرض مبتلا به این بیماری هستند.
فرماندار تهران در تشریح برگزاری دومین جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان که با موضوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و راههای پیشگیری از آن برگزار شد، گفت: در این جلسه گزارش مبسوطی به صورت شفاهی و تصویری توسط رییس مرکز بهداشت غرب تهران و دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان تهران ارائه و بر همکاری رسانهها در این زمینه تاکید شد.
وی ادامه داد: در این جلسه عنوان شد که ویروسهای آنفلوانزای نوع A. B. C در انسان ایجاد بیماری میکند. نوع A شامل انواع مختلف با درجات متفاوتی از نظر شدت بیماریزایی (از فرم خفیف تا بسیار شدید) است. همچنین انواع H۵ و H۸ که از نوع A هستند باعث بیماری بسیار شدید در پرندگان میشوند که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نام دارد. پرندگان وحشی، مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، شترمرغ، اردک و غاز از میزبانهای این بیماری هستند.
فرهادی تاکید کرد: مرغداریهایی که قرنطینه شدهاند در حوزه شهرستان تهران نبودهاند و تاکنون در سطح این شهرستان در هیچ مرغداری این بیماری مشاهده نشده است.
به گزارش ایسنا، در ادامه راههای انتقال این بیماری و توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری آمده است:
راههای انتقال آنفلوآنزای پرندگان به انسان
تماس با مرغ و پرندگان آلوده یا محیط پرورش مرغ و پرندگان آلوده، پرکنی و ذبح پرندگان اهلی و وحشی آلوده، تماس با فضولات پرندگان اهلی و وحشی آلوده، خوردن گوشت نیم پز پرندگان و تخم مرغ نیم پز آلوده و تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، راههای انتقال بیماری آنفلوانزای پرندگان است.
راه پیشگیری
استفاده و مصرف مرغ های ارایه شده با نظارت سازمان دامپزشکی بلامانع است. همچنین شست وشوی مکرر دست با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه پس از تماس با پرندگان بسیار اهمیت دارد.
خوردن گوشت مرغ و تخم مرغ کاملا پخته شده، هیچ خطری از نظر ابتلا به بیماری آنفلوانزای پرندگان ندارد.
واکسن های موجود تنها در جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای فصلی (انسانی) موثرند.
به گزارش ایسنا، به گفته رییس مرکز بهداشت غرب تهران و دبیر کارگروه سلامت، امنیت غذای شهرستان تهران، از ابتدای سال ۹۵ تا کنون انتقال آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از انسان به انسان گزارش نشده و تمام موارد ابتلا از طریق تماس مستقیم با پرندگان آلوده بوده است.
نکاتی در باره آنفلوانزا
به طور کلی آنفلوانزا یک بیماری حاد دستگاه تنفسی و به شدت مسری است. علائم این بیماری به صورت ناگهانی و حاد ایجاد میشوند.
علائم بیماری
تب بیش از ۳۸ درجه، سرفه، گلودرد، سردرد، لرز، کوفتگی بدن، احساس خستگی، اسهال و استفراغ در برخی بیماران، علائم بیماری آنفلوانزا هستند. افراد مبتلا به این بیماری یک روز قبل تا هفت روز پس از بروز علائم (معمولا تا یک روز پس از قطع تب به شرط عدم مصرف داروی تب بر) میتوانند ویروس بیماری را انتقال دهند.
راههای انتقال بیماری
بیماری آنفلوانزا از انتقال انسان به انسان صورت می گیرد. فرد مبتلا به بیماری با عطسه و سرفه، ویروس را در هوا منتشر می کند و انسانی که در تماس نزدیک با بیمار باشد با تنفس هوای آلوده به ویروس مبتلا می شود.
راه دیگر انتقال، از راه تماس است. به این ترتیب که دست در اثر تماس با اجسام آلوده به ویروس آلوده می شود، اگر شخص دست آلوده خود را به چشم، دهان یا بینی بمالد، ویروس را وارد بدن خود می کند و به بیماری مبتلا می شود.
مهم ترین راه انتقال ویروس در محیط های بسته پرجمعیت مثل مترو، اتوبوس و ... از طریق سرفه یا عطسه است.
افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند
سالمندان بالای ۶۵ سال، زنان باردار(خصوصا در سه ماهه دوم و سوم بارداری)، مبتلایان به بیماری های مزمن ریوی، قلبی، کلیوی، آسم، دیابت و نقص ایمنی(سرطانها و...) افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری، قرار دارند.
درمان
بیماری آنفلوانزا در بیشتر موارد خفیف است؛ استراحت کردن، نوشیدن مکرر مایعات و تغذیه مناسب بهترین راه درمان است.
توصیهها
ضروری است بیمار از میوه و سبزیجات تازه به ویژه مرکبات حاوی ویتامین ث همچون لیمو ترش تازه، سیر، موز و غذاهای آبکی مثل سوپ مرغ استفاده کند.
بیمار باید هنگام خروج از اتاق یا عیادت دیگران ماسک بزند. همچنین باید روزانه چند بار در و پنجرهها را در فواصل منظم برای تهویه هوا به مدت پنج تا ۱۰ دقیقه باز کرد.
بیمار باید درصورت تشدید علائم احتمالی بیماری آنفلوانزا یا قطع نشدن تب تا بالای سه روز، به پزشک مراجعه کند.
انتهای پیام