مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان:

تصفیه خانه آب بندرعباس تأسیسات فرسوده‌ای دارد‌

‌مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان گفت: در بخش آب پروژه‌های متعددی را در نظر داریم و اولویت‌بندی ما ابتدا تأمین، توزیع و ذخیره آب است که تصفیه خانه آب بندرعباس به‌عنوان تأمین‌کننده آب این شهر تأسیسات فرسوده‌ای دارد و نیازمند بازسازی است.

‌به گزارش ایسنا، ‌امین قصمی صبح امروز در نشست با اعضای شورای شهر بندرعباس، ‌گفت: تابستان سال جاری را با توجه به‌تمامی مشکلات برای تأمین آب باعزت و افتخار پشت سر گذاشتیم و بدون کمترین تنشی مدیریت تأمین و توسعه آب در شهر بندرعباس را با حمایت همه دستگاه‌های اجرایی انجام دادیم.

وی اضافه کرد: منابع آبی بسیار کمی را در استان هرمزگان دارا هستیم و ورودی آبی را تا به امروز به سد استقلال میناب نداشته‌ایم و با توجه به‌پیش بینی‌های صورت گرفته بتوانیم بحران کم‌آبی را پشت سر بگذاریم.

قصمی بیان کرد: جمعیت تحت پوشش ما در شهر بندرعباس بالای 700 هزار نفر است، منابع آبی را که آب و فاضلاب روستایی تأمین می‌کرده ازدست‌ رفته است و در تابستان امسال بیش از 15 روستا را تحت پوشش آب و فاضلاب شهر بندرعباس قرار داده‌ایم.

وی افزود: برای خدمات به این روستاها با چالش جدی روبه‌رو هستیم و تأسیسات آب‌رسانی این روستاها نیز فرسوده است که نیازها را برآورده نمی‌کنند که در برنامه بازسازی شرکت آبفا قرار دارند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در بخش آب پروژه‌های متعددی را در نظر داریم و اولویت‌بندی ما ابتدا تأمین، توزیع و ذخیره آب است که تصفیه‌خانه آب بندرعباس به‌عنوان تأمین‌کننده آب این شهر تأسیسات فرسوده‌ای دارد و نیازمند بازسازی است.

وی تصریح کرد: سال قبل بازسازی تصفیه خانه آب بندرعباس را در دستور کار خود قرار داده‌ایم و حدود 5/5 میلیارد تومان از محل منابع داخلی فاز دوم تصفیه خانه آب را بازسازی کردیم و پروژه‌های دیگر نیز در حال پیگیری است و در تأمین برق اضطراری توصیه خانه آب بندرعباس مشکل‌داریم.

قصمی ادامه داد: اولویت دوم ما مخازن ذخیره آب شهر بندرعباس است که در این زمینه نیز پروژه‌هایی داریم و سال قبل توانستیم یکی از 5 مخزن ذخیره آب را در بندرعباس راه‌اندازی کنیم که هر مخزن 30 هزار مترمکعبی بالای 30 میلیارد تومان هزینه را برای ما دارد.

وی عنوان کرد: اولویت سوم ما شبکه توزیع آب در شهر است که در این مورد کیلومترها در بحث توسعه و بازسازی نیاز به انجام کارداریم که پس از تأمین اعتبارات آن را به پیمانکاران ذیصلاح واگذار می‌کنیم.

مدیرعامل آبفای هرمزگان اظهار کرد: در بحث بازسازی شبکه آب‌رسانی محلات کوی ملت، حسین‌آباد و امیرآباد شبکه را در حال بازسازی هستیم و مجتمع‌های مرکزی شهر بازسازی‌ها را در پیش داریم و در خصوص همکاری با شهرداری هیچ مشکلی را برای همکاری با شهرداری در اجرای پروژه‌ها را نداریم و خودمان را مقید به همکاری با شهرداری می‌دانیم.

وی بیان کرد: مهم‌ترین بخش تأمین نقدینگی در پروژه‌های سرمایه‌گذاری است و توانستیم قراردادهای خرید تجهیزات آب‌شیرین‌کن را منعقد کنیم و امید داریم بتوانیم در پایان تابستان سال آینده آن را راه‌اندازی کنیم که باید صدور مجوزها برای ساخت آب‌شیرین‌کن در صنایع مختلف را مدیریت کنیم و نگاه آن‌ها را به سمت استفاده از پساب‌ها ببریم.

قصمی ابراز کرد: 3 هزار و 460 کیلومتر شبکه آب‌رسانی در کل استان هرمزگان وجود دارد که 1350 کیلومتر از آن در بندرعباس است که 300 کیلومتر شبکه آب‌رسانی روستایی را نیز تحت پوشش بندرعباس داریم که مجموعاً حدود  1 هزار و 600 متر شبکه آب‌رسانی را در بندرعباس مدیریت می‌کنیم.

وی ادامه داد: 170 میلیارد تومان هزینه برای بازسازی کل شبکه آب‌رسانی در شهر بندرعباس نیاز است که به متوسط استاندارد موردنیاز برسد و هرسال هم متناسب با تأمین نقدینگی بخشی از این شبکه را اصلاح می‌کنیم ولی نرخ توسعه در بندرعباس نسبت به شهرهای دیگر بالاتر است که گاهی اعتبار بازسازی نیز بابت توسعه هزینه می‌شود که بازهم با تفکیک سالانه حدود 30 تا 40 کیلومتر بازسازی شبکه راداریم.

این مقام مسئول اضافه کرد: در بحث تأمین آب شرب در بندرعباس یکی دشت میناب و دومی دشت شمیل است که هرکدام مشخصات خود رادارند که رفتار ما برای تبدیل هرکدام از این آب‌ها به آب شرب متفاوت است و شامل هزینه‌هایی است تا آن آب از تصفیه‌خانه خارج شود که کمتر از 2% از آبی که در شبکه توزیع آب بندرعباس وجود دارد برای مصرف شرب استفاده می‌شود و به همین دلیل پیش‌قدم شده‌ایم و با توجه به استقبال مردم در حال مطالعات برای بسته‌بندی آب با هزینه مناسب در فازهای مختلف برای تأمین آب شرب مردم بندرعباس هستیم.

وی عنوان کرد: آب‌های بسته‌بندی که هم‌اکنون در فروشگاه‌ها موجود است را ما هیچ نظارتی نداریم و به‌هیچ‌وجه مورد تأیید ما نیست و اگر پروژه آب بسته‌بندی توجیه فنی و اقتصادی داشته باشد و مجوزهای آن از طریق وزارت نیرو صادر شد ما از طریق بخش خصوصی این پروژه را انجام خواهیم داد.

قصمی در پایان با اشاره به اینکه 18 درصد از هدر رفت آب در بندرعباس راداریم که کمتر نقطه‌ای از شهر را هم‌اکنون داریم که آب در خیابان‌ها به علت ترکیدگی لوله جاری باشد که این آمار متوسط کشور 25درصد هدر رفت آب است گفت: بیش از 70 درصد از پروژه فاضلاب شهری بندرعباس را تاکنون انجام داده‌ایم و مناطقی که باقی‌مانده‌اند مناطقی هستند که اجرای پروژه کمی سخت یا مناطقی هستند که طرح تفضیلی شهری هنوز در آن نقاط پیاده نشده است.


انتهاي پیام

  • یکشنبه/ ۷ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 95090704442
  • خبرنگار :