به گزارش ایسنا، زهرا احمدیپور که برای شرکت در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به استان قم سفر کرده است، در بازدید از موزه علوم زمینی، کارگاه صنایع دستی صنایع گوهرتراشی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و زیورآلات سنتی با مشکلات این صنف بهخصوص کارگاههای زیورآلات آشنا شد.
فراهانی - رییس این کارگاه صنایع دستی - مهمترین مشکل را بیمه هنرمندان عنوان کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی اعلام میکند زیورآلات جزو هنرهای صنایع دستی نیست به همین دلیل امکان بیمه این هنرمندان وجود ندارد.
او با اشاره به برگزاری پنج مدل آموزش در این کارگاه صنایع دستی نمونه آموزشها را ملیلهسازی، جواهرنشان و اتاق ساخت زیورآلات عنوان و بیان کرد: این کارگاه آموزشی، بازار محور را در راس کارهایش قرار داده است.
فراهانی همچینین با اشاره به حضور زائران خارجی زیادی که سالانه به استان قم سفر میکنند تاکید کرد: امیدواریم کارگاههای صنایع دستی سهم خوبی از این بازار داشته باشند.
به گفته او، تا کنون زائرانی از کشورهای آلمان، ایتالیا و چین از این کارگاه استقبال کردهاند.
در این بازدید همچنین دهقان - معاون دفتر حمایت از تولیدات صنایع دستی - اظهار کرد: یک میلیارد تومان تسهیلات از محل وامها برای سال ۱۳۹۵ و برای ایجاد فاز دوم کارگاه که در خارج از شهر قم است اختصاص داده شده است.
وی درباره بیمه هنرمندان به احمدیپور گفت: هرچند بر اساس قانون بیمه هنرمندان باید همه صنعتگران از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دارای مجوز باشند، سازمان تامین اجتماعی موظف به تحت پوشش قرار دادن آنها است. از سوی دیگر با توجه به معرفی هفت رشته به عنوان هنرهای صنایع دستی در استان و چون متاسفانه زیورآلات جزو این رشتهها اعلام نشده، آنها حاضر به بیمه کردن هنرمندان این صنعت نیستند.
معاون دفتر حمایت از تولیدات صنایع دستی افزود: از سوی دیگر سازمان تامین اجتماعی با میراث فرهنگی تعامل مناسب ندارد. این تعامل باید در درون استان باشد تا بتوان مشکلات را برطرف کرد.
عیسی رضایی - مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری استان قم - نیز با اشاره به وجود ۳۱۱ کارگاه زیورآلات در استان قم، گفت: مشکل این است که صنف زیورآلات زیرنظر اتحادیه طلا و جواهر است در صورتی که باید زیرنظر اتحادیه سنگهای قیمتی باشد.
در پایان هم فراهانی مدیرکارگاه یک انگشتر رکاب دستساز به احمدیپور هدیه و تاکید کرد: همه صنایع دستی این کارگاه دارای شناسنامه هستند.
انتهای پیام