مهدی شفیعی در گفتوگویی با ایسنا دربارهی آخرین اقداماتی که در بخش ساماندهی یا بازسازی تئاترشهر انجام میشود توضیح داد: اصلیترین بحثی که معمولا درباره تئاترشهر مطرح میشود، درباره داخل بناست که آن هم بر عهدهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و رسیدگی به محوطهی بیرونی تئاترشهر را هم شهرداری برعهده دارد که خوشبختانه مراوده و همکاری خوبی با شهرداری در اینباره داشتهایم.
او گفت: اخیرا برای رسیدگی به موضوع نورپردازی و ساماندهی محوطهی بیرونی تئاترشهر همکاریهایی با شهرداری داشتیم، آن هم با اعتقاد بر اینکه نورپردازی و ساماندهی محوطه به ویژه در زمان بعد از غروب که فعالیت تئاترشهر جدی میشود، میتواند گام مهمی در ایجاد حریم آنجا بردارد و در این رابطه سازمان زیباسازی هم ورود خوبی به موضوع داشته است. بر این اساس مطالعات مشترکی صورت گرفت و با مدیرعامل سازمان زیباسازی (عیسی علیزاده) تفاهمنامهای را امضا کردیم که یکی از بخشهای جدی آن نورپردازی و رسیدگی به محوطهی بیرونی تئاترشهر است و در این راستا قراردادی هم با پیمانکار متخصص امضا شده که به زودی کارهای عملی آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در تفاهم با سازمان زیباسازی علاوه بر محوطهی تئاتر شهر، محوطهی تالارهای «وحدت» و «محراب» نیز لحاظ شده و شهرداری و وزارت فرهنگ و به طور مشخص ادارهی کل هنرهای نمایشی هر کدام تعهداتی را بر عهده دارند، افزود: دلیل تأخیر در شروع اقدامات پیمانکار برای ساماندهی محوطهی تئاترشهر حساسیت موضوع در شیوهی نورپردازی و به نتیجه رسیدن برای انجام کاری در شأن این مجموعهی فرهنگی بوده است.
شفیعی در پاسخ به اینکه آیا تعیین یک حریم مشخص مثل فنسکشی برای محوطهی تئاترشهر در این تفاهمنامه گنجانده شده است؟ گفت: در اینباره نظرات متعددی وجود دارد و بویژه در پارک دانشجو بحثهایی همچون دیوارکشی یا جداسازی و پوشش گیاهی هم مطرح شده است، ولی یک بحث معتدلتر که مورد توافق طرفین بود، این است که با نورپردازی و جاگذاری تندیسهای فرهنگی، محوطهی بیرونی تئاتر شهر و نیز پارک دانشجو با نشانههای فرهنگی فضایی ایمن پیدا کند و اتفاقا نورپردازی هم دقیقا با همین هدف انجام میشود اما جدا از نورپردازی و ساماندهی محوطهی بیرونی تئاترشهر، تعمیر و بازسازی سالنهای نمایشی و فضای داخلی این مجموعه مهمترین موضوع مربوط به این مکان فرهنگی در یکی دو سال اخیر بوده است.
دراینباره مسعود معمار ـ سرپرست دفتر طرحهای عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ــ هم دربارهی آخرین وضعیت بازسازی تئاترشهر به ایسنا گفت: بعد از اینکه صندلی تلسکوپی برای سالنهای سایه و قشقایی نصب شد برای بازسازی بخشهای باقی ماندهی مجموعه اعتبار وجود داشت، اما مطلقا تخصیص نداشتیم بنابراین برنامهریزی برای تعمیر سالن اصلی و چهارسو انجام شده ولی برنامهی اجرایی به زمانی که سازمان مدیریت، بودجه را تخصیص دهد موکول شده است.
وی افزود: با این حال یکسری تجهیزات مثل پروژکتور برای سالن اصلی و نیز چهارسو از اعتبارات سال گذشته خریداری شده که همگی خارجی و آمادهی نصب هستند و فعلا در یک انبار در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگهداری میشوند.
معمار همچنین اظهار کرد: اعتبار امسال ما چهار میلیارد تومان بود که میتوانستیم با توجه به خرید تجهیزات برای تعمیر سالن اصلی اقدام کنیم، ولی چون تخصیص داده نشد نتوانستیم کاری کنیم و البته این جدا از هزینهای است که برای ماشینری باید اختصاص دهیم، چون تجهیزات مربوط به ماشینری باید از خارج از کشور وارد شود و حدود 10 تا 12 میلیارد تومان اعتبار میخواهد. البته در این راستا مذاکرات لازم با شرکتهای خارجی انجام شده ولی یا باید پول برای خرید آنها داشته باشیم که فعلا نیست یا اینکه از ظرفیت فاینانس استفاده کنیم. از آنجا که بانکهای اروپایی هنوز گشایش اعتبار با بانکهای ایرانی نداشتند، نتوانستهایم از این ظرفیت استفاده کنیم.
او با تاکید براینکه تلاش میکنیم این مجموعه را به شکلی که در شأن هنرمندان و نظام جمهوری اسلامی باشد آماده کنیم، خاطرنشان کرد: در سالن اصلی نصب صندلیها، تعمیر سقف و آکوستیک کردن دیوارها مد نظر است و چهارسو هم هزینهی زیادی نمیخواهد، به همین دلیل مهمترین اقدامی که باید انجام شود همان ماشینری است و اگر در سه، چهار ماه آینده تا پایان سال تخصیص لازم انجام شود میتوانیم کار را دنبال کنیم.
وی دربارهی پیمانکاری که ادامهی تعمیرات را انجام خواهد داد نیز گفت: هنوز با پیمانکار مشخصی قرارداد امضا نکردهایم و باید ابتدا مناقصه برگزار شود.
به گزارش ایسنا، با وجود مدیر اسبق تئاترشهر در آخرین روزهای سال گذشته از احتمال شروع تعمیرات سالن اصلی تئاترشهر خبر داده بود، اما در سال 95 دو سالن چهارسو و اصلی به دلیل نبود بودجهی لازم وارد مرحلهی بازسازی نشدند و به جای آن اقداماتی برای بهسازی محوطهی بیرونی و برخی فضاها و وسایل داخلی مجموعه به ویژه پس از تغییر مدیریت تئاترشهر انجام شد. در این راستا در آستانهی برگزاری جشنواره شانزدهم تئاتر عروسکی تهران ـ مبارک و پس از تفاهم و رایزنیهایی شهرداری منطقه، بنای تئاترشهر پاکسازی و شستوشو داده شد.
با این حال تعمیرات سالنهای نمایش این مجموعه همچنان موضوع مورد توجه اهالی تئاتر است و در این باره پیمان شریعتی ـ مدیر مجموعهی تئاترشهر ـ اخیرا در گفتوگویی اولویت بازسازی در مرحلهی بعد را امکانات فنی و ماشینری سالن اصلی و نه صرفاً بازسازی صندلی و فضای فیزیکی آن عنوان کرد.
او همچنین اولویت دیگر را بازسازی فضای زیرزمین تئاتر شهر دانست و گفت: بین سالنهای سایه، قشقایی و چهارسو راهروها هنوز بازسازی نشدهاند که امیدوارم شرایط به شکلی باشد تا بتوانیم بازسازی را ادامه دهیم. البته طبیعتاً نمیشود زمان خیلی خاصی را برای بازسازی پیشبینی کرد چون بخش اعظم آن به اعتبارات مصوب، مرتبط است.
انتهای پیام