در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد؛

ماجرای تعطیلی پر سروصدای یک کارخانه

مدت‌هاست که اخباری مبنی بر تعطیلی کارخانه آساک دوچرخ قوچان منتشر می‌شود اما شاید کسی به درستی به علت آن و اینکه چرا این مجموعه به تعطیلی کشیده شده، سخنی نمی‌گوید.

ابراهیم ناصری، معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کارخانه دوچرخه‌سازی قوچان در سال 1377 با ظرفیت تولید 300 هزار دستگاه دوچرخه‌ در سال در زمینی به وسعت 20 هکتار و زیر بنای 4 هکتار و اشتغال 192 نفر و سرمایه‌گذاری ارزی حدود 5.5 میلیون دلار با مشارکت قالب بانک صنعت و معدن به بهره‌برداری رسید.

وی ادامه داد: اوج تولید این واحد صنعتی با اشتغال 143 نفر در سال 83 به میزان 43 هزار و 500 دستگاه بوده است که در همان سال مجمع دوچرخه‌سازی در راستای خصوصی‌سازی به به بخش خصوصی واگذار گردید که از آن به بعد ظرفیت و اشتغال آن کاهش داشته است.

ناصری خاطرنشان کرد: این کارخانه در سال‌های 92، 93، 94 و 95 تقریبا تولیدی نداشته و 40 تا 50 نفر در آن اشتغال دارند.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه این کارخانه از سال 84 تاکنون با ظرفیت‌های بسیار پایین و غیراقتصادی در حال کار بوده، گفت: همچنین شرکت در سال 85 با توجه به مناسبات موجود دولت نهم با کشور ونزوئلا تفاهم‌نامه راه‌اندازی کارخانه مونتاژ دوچرخه‌ در آن کشور فی‌مابین شرکت دوچرخه‌سازی قوچان و شرکت صنایع متوسط ونزوئلا امضا شد که شرکت دوچرخه‌سازی اقدام به سرمایه‌گذاری 1.5 میلیون دلاری در کشور ونزوئلا نمود.

وی اضافه کرد: به علت عدم بازگشت سرمایه کارخانه دچار ضرر و زیان قابل توجهی شد و عدم وصول مطالبات باعث افت تولید و از دست دادن بازار فروش محصولات و در داخل کشور کمبود نقدینگی و معوق شدن اقساط سیستم بانکی شد.

ناصری با بیان اینکه از سال 93 تاکنون کارخانه با وجود آمادگی ماشین‌آلات، خط تولید و حضور پرسنل و کارگران در خط تولید به علت نداشتن مواد اولیه وارداتی موفق به تولید نگردیده، عنوان کرد: برای راه‌اندازی این مجموعه تاکنون چندین بار تسهیلاتی توسط سیستم بانکی در اختیار این مجموعه قرار گرفته که به علت حجم زیاد بدهی انباشته، پیمانکاران و کارگران و دستگاه‌های اجرایی مانند تامین اجتماعی و دارایی بخش عمده آن صرف پرداخت بدهی شده است.

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: لذا بی‌برنامه‌گی، هدرروی سرمایه و سرمایه‌گذاری بی‌نتیجه در ونزوئلا و مباحث و مشکلات و ناتوانی تامین سرمایه از سوی مالک اصلی کارخانه را با مشکل جدی روبه‌رو نموده و لازم است در این خصوص تصمیمات مناسب اخذ شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 95090201299
  • خبرنگار :