علیاکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با ایسنا در رابطه با آخرین تحولات و پیشرویهای نیروهای مقاومت در حلب، گفت: حلب یک نقطه عطف است و انشاءالله به دست نیروهای ارتش سوریه ، نیروهای مردمی و گروههایی که از کشورهای دیگر به کمک سوریه آمدهاند باز پس گرفته میشود.
وی ادامه داد: در صورت تحقق این امر عملا پیروزی اصلی نیروهای مردمی و دولتی در سوریه رقم خواهد خورد. پس از دمشق مهمترین شهر سوریه، حلب است و به همین دلیل هم تروریستها و حامیان آنها نهایت تلاش خود را میکنند که یا پیروزی بدست نیاید و یا در صورت به دست آمدن پیروزی هزینههای سنگین تحمیل شود.
ولایتی خاطرنشان کرد: تصمیم دولت سوریه بر این است که حلب را بازپس بگیرد و تا امروز هم در جهت رسیدن به این هدف پیشرفت های بسیار خوبی داشته است. اگر ما استان حلب را به بخش هایی که توسط دولت و نیروهای مردمی سوریه پس گرفته شده و بخش هایی که در دست تروریست ها است تقسیم کنیم ، می توانیم بگوییم که حداقل سه پنجم حلب از کنترل تروریست ها خارج شده است و بخش های باقی مانده هم در دست گروههای تروریستی وعمدتا جبهه النصره و تعداد دیگری از گروههای تروریستی است که امیدواریم شاهد شکست و نابودی تروریست ها در تمامی این مناطق باشیم.
خواسته آمریکاییها مبنی بر انتقال داعش از عراق به سوریه محقق نشد
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با بیان اینکه خواسته آمریکاییها مبنی بر انتقال داعش از عراق به سوریه محقق نشد، افزود: در موصل تعداد زیادی از تروریستهای سازمان دهی شده حضور دارند. در حال حاضر با روشی کاملا حساب شده شهر موصل محاصره شده است. بنای آمریکاییها بنا بر گزارشی بود که بر آن اساس تعداد 9 هزار نفر از داعشیها را از مرز بین سوریه و عراق عبور داده و وارد سوریه کنند و در شرق و جنوب شرقی این کشور مستقر کنند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکاییها می خواستند با منتقل کردن نیروهای داعش به سوریه مخزنی از تروریستها را در اختیار داشته باشند تا هر زمان سیاست شیطانی آنان اقتضا کرد از آنها به عنوان یک اهرم در داخل سوریه یا عراق استفاده کنند. نیروهای حشدالشعبی در غرب موصل ، حد فاصل موصل و مرز سوریه یعنی نزدیک تلعفر مستقر شدند تا سدی ایجاد کرده و از حضور تروریستها در آن منطقه جلوگیری کنند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل ادامه داد : این اقدام آنها با دو هدف انجام شد یکی اینکه خطری بالقوه برای عراق برجای نماند که داعشیها هرگاه اراده کرده و حامیانشان خواستند به خاک عراق تجاوز کنند و هر زمان در آنجا با آنها مقابله کردند به خاک سوریه بازگردند . هدف دیگر آنها هم در راستای همکاری راهبردی است که دولت های عراق و سوریه امروز در پیش گرفته اند.
وی با اشاره به همکاری های دولت های عراق و سوریه، گفت: عملا حضور داعشی ها در سوریه فشاری است بر دولت سوریه که میتوان گفت متحد عراق و بخشی از زنجیره مقاومت است. ابو حسن عامری فرمانده بدر هم به تازگی اعلام کرد که آمادگی دارند نیروهای داعش را دنبال و از مرز بین عراق و سوریه (قطعا با اجازه دولت سوریه) گذشته و تا داخل خاک سوریه داعش را دنبال و نابود کنند.
دولت عراق امروز قویتر از هرزمان دیگری بعد از آزادی عراق از شر رژیم بعث است
رییس مرکزتحقیقات استراتژیک مجمع در رابطه با عملکرد دولت عراق برای مقابله با داعش تاکید کرد: دولت عراق امروز قویتر از هرزمان دیگری بعد از آزادی عراق از شر رژیم بعث است. یک ماه پیش سفری به عراق داشتیم و در آنجا ملاقات هایی با آقایان دکتر عبادی، دکتر مالکی سید عمار حکیم و فواد معصوم رییس جمهور عراق داشتیم. تقریبا همه مسئولان سیاسی و علمای شیعه و سنی بزرگ عراق در اجلاس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی شرکت کردند که این امر از انسجام داخلی عراق حکایت میکند. قطعا مجمع جهانی بیداری اسلامی در عراق و جهان اسلام مقبولیتی دارد که افتتاحیه شورای عالی مجمع بیداری اسلامی توسط دکتر عبادی انجام شد.
وی در پاسخ به این سئوال که به عنوان دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی فکر می کنید بیداری اسلامی همچنان ادامه دارد و به بهار عربی تبدیل نشده است؟ تصریح کرد: برخی از ناسیونالیستهای عرب یا پان عربیسم ها تلاش داشتند نشان دهند خیزشی که در جهان عرب آغاز شده بیش از آنکه مبتنی بر اسلام باشد مبتنی بر ناسیونالیسم عربی است، غربیها همین موضوع را تبلیغ کردند. از سوی دیگر جمهوری اسلامی و همفکران ما این خیزش را بیداری اسلامی خواندند. اولین بار مقام معظم رهبری بودند که فرمودند این جریان بیداری اسلامی است.
ولایتی ادامه داد: در سوریه بیش از پنج سال است که مسلمانان در مقابل تروریست ها ایستادگی می کنند. در عراق هم همین طور است. خود عراقی ها می گویند اگر فتوای مرجعیت یعنی حضرت آیت الله العظمی سیستانی و تبعیت مردم از فتوای جهاد نبود امکان نداشت که تا امروز چنین پیروزی هایی را به دست آوردند. بنابراین می بینیم که بهار عربی نیست و هیچ نشانی از شعارهای پان عربیسم و ناسیونالیست عربی هم در این جریان ها نمی بینیم . در سوریه پاکستانیها ، عراقیها ، حزب الله لبنان، افغان ها و ایرانی ها در کنار هم مبارزه می کنند. پس این بهار عربی نمی تواند باشد. همین طور می بینیم که فاطمیون افغانستان در سوریه صف شکن هستند و این کار ها را هم به خاطر اسلام و اعتقادات اسلامی انجام می دهند از سوی دیگر با گذشت 6 سال دیگر این خیزشها را بهار عربی نمیدانند چراکه استدلالی پشت آن نیست.
بیداری اسلامی به معنای بازگشت به شعارهای درست و اصیل و توام با ارزشها و آموزههای اسلامی است
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع در رابطه با اینکه گفته می شود بیداری اسلامی امروز در قالب مقابله با تروریسم دنبال می شود، آیا این تحلیل را قبول دارید؟ تاکید کرد: بیداری اسلامی به معنای بازگشت به شعارهای درست و اصیل و توام با ارزش ها و آموزه های اسلامی است. مدتی ارزش ها و شعار های اسلامی به واسطه تهاجم فرهنگی غربی ها کمرنگ شده بود؛ ولی بعد از آنکه متوجه شدند ارزش های غربی کارساز نبوده و موجب استعمار فکری و فرهنگی می شود و تنها بازگشت به اسلام راه نجات کشورها و ملت های اسلامی است مجددا به ارزش های اسلامی بازگشتند و امروز چنین رویکردی چیزی به جز بیداری اسلامی نیست. منتهی بیداری اسلامی در هرجا با توجه به شرایط محیطی معنا پیدا می کند.
وی در پاسخ به این سئوال که نظر شما در رابطه با این تحلیل که آمریکا تلاش میکند تروریست ها را از سوریه به سمت افغانستان و سپس آسیای میانه برده تا از این طریق به روسیه فشار وارد کند، افزود: قطعا همین طور است.در طول سه سال گذشته شاهد هستیم که تعدادی از تروریستها از آسیای مرکزی با تحریک برخی عوامل تحت تاثیر وهابیت و با حمایت برخی کشورهای مرتجع منطقه مردم را برای پیوستن به داعش تشویق کردند.
ولایتی ادامه داد: عربستان سعودی تلاش میکند از فضای اسلامخواهانه در کشورهایی که از شوروی سابق جدا شده اند استفاده کرده تا سلفی گری به خصوص نوع وهابی گری آنرا در آسیای مرکزی، افغانستان و پاکستان تبلیغ کند.
عربستان سعودی میخواهد القا کند که اسلام اصیل اسلام وهابی است
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با تاکید بر اینکه عربستان سعودی تلاش کرده تا با فریبکاری به جوانهای بی اطلاع اما مخلص و مومن در مناطق مسلمان آسیای مرکزی و یا افغانستان و پاکستان القا کنند که اسلام اصیل اسلام وهابی است، گفت: به آنها می گویند تنها مصداق عمل به وهابیت پیوستن به داعش است. کاری که داعش انجام می دهد هم این است که دولتهای مشروعی مانند دولت های سوریه و عراق را ساقط کرده و مزدوران عربستان، آمریکا و اسرائیل را در این کشورها روی کار بیاورند .
وی ادامه داد: با شکست داعش در سوریه و عراق تلاش می کنند تروریست ها را به افغانستان و آسیای مرکزی ببرند. گروهی از اعضاء داعش در شرق افغانستان چند ماه پیش جنگ هایی با طالبان داشتند که شکست خورده و از آنجا گریختند و به آسیای مرکز رفتند. در حال حاضر از مهمترین پناهگاههای داعش آسیای مرکزی و غرب چین است. تعدادی از غرب چین به داعش پیوستند و تعدادی از جوان ها دره فرغانه و اندیجان در آسیای مرکزی با تبلیغات عربستان سعودی و عوامل آن هم به داعش پیوستند و این خطری برای آینده اسلام است؛ چراکه مردم می بینند فردی از چچن به اسم اسلام می آید و افتخارش آن است که حدود 340 نفر بی گناه را سر بریده است. چنین بی رحمی حتی از مغول ها هم سر نزده است و در تاریخ بی نظیر یا کم نظیر است.
ولایتی با بیان اینکه هدف غرب از ایجاد داعش مشوه کردن چهره اسلام است، گفت: آنها از داعش علیه کشورهایی مثل ایران که در مسیر درست اسلامی گام برمیدارند استفاده می کنند و یا تلاش می کنند داعش را به عنوان ابزاری علیه روسیه در موازنه های نظامی، سیاسی، اطلاعاتی و عملیاتی استفاده کنند.
باید با همکاری با یکدیگر مانع معرفی اسلام وهابی به جای اسلام واقعی شویم
وی در رابطه با اینکه چقدر می توانند از داعش و تروریست ها به عنوان اهرم فشاری علیه روسیه استفاده کنند، گفت: قطعا که اگر غفلتی شود می توانند در این زمینه کار موثری انجام دهند؛ ولی تصور من با توجه به صحبت هایی که با چینی ها و روس ها و برخی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز مثل آذربایجان داشتم می توانم بگویم این اتفاق نظر را داریم که همه ما باید با همکاری با یکدیگر مانع معرفی اسلام وهابی به جای اسلام واقعی شویم.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با بیان اینکه یقین داریم که به وجود آورندگان وهابیت مثل بهاییت در ایران با استعمار در ارتباطند، خاطرنشان کرد: در دیداری که به تازگی با سفیر چین داشتم هم درمورد پیوستن ایغور ها به داعش صحبت کردیم و با روس هم رایزنی هایی داشتیم، در مجموع می توانم بگویم که همه معتقدیم باید در جهت افشای توطئه ای به نام وهابی گری تلاش کنیم.
هر اقدامی که باعث شود وضعیت تحریم علیه ایران ادامه یابد نقض روح حاکم بر برجام است
ولایتی در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد تمدید قانون داماتو و اینکه این موضوع جزو قانون های ثانویه بوده و اعمال آن برخلاف برجام خواهد بود، تصریح کرد: بر اساس نظر مقام معظم رهبری فرمودند که اگر اینها همان کاری را انجام دهند که نتیجه آن همان تحریمی شود که در موضوع هسته ای انجام داده بودند، هرچند بحث هسته ای کنار رفته و امروز مباحث دیگری مثل حقوق بشر و ماجرای صهیونیست ها را مطرح کنند در حقیقت نقض برجام کرده اند.
وی ادامه داد: بنابراین هرکاری که باعث شود وضعیت تحریم به هر عنوان دیگری علیه ایران ادامه یابد در حقیقت نقض روح حاکم بر برجام است و حتما باید اقدام کرد و اگر این روند ادامه پیدا کند قطعا این آمریکایی ها هستند که به برجام ضربه زده و می زنند و ایران هم گزینه های لازم را در اختیار خواهد داشت. هدف اصلی آمریکایی ها این است که جمهوری اسلامی ایران نباشد حالا با هر بهانه ای که بشود؛ چرا که وجود جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت برتر و روبه تو سعه و رشد در منطقهای که قدرت اول این منطقه و اثرگذار در عرصه بینالمللی است و اگر این نظام به حیات سیاسی روبه رشد خود ادامه دهد عملا الگویی برای سایر کشورهای اسلامی می شود که در حال حاضر هم تبدیل به چنین الگویی شده است.
آمریکاییها برای ما قابل اعتماد نیستند
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع با تاکید براینکه امروز نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از کشورهای اسلامی قابل انکار نیست و این به ضرر منافع نامشروع آمریکاییها در جهان است، تاکید کرد: به همین دلیل به هر بهانهای که شده است علیه ما توطئه میکنند و همین کارها نشان می دهد که ما باید در چارچوب اصول خود حرکت کنیم ولو اینکه آمریکایی ها بخواهند هر روز به بهانه ای فشارهای سیاسی و اقتصادی خود بر ایران را ادامه دهند.
ولایتی در رابطه با سخنان بشار اسد مبنی بر اینکه اگر ترامپ با داعش مقابله کند می تواند جزء همپیمانان ما شود گفت: آقای بشار اسد منتخب مردم سوریه هستند و مسئول تصمیم گیری در این کشور و مواضع ایشان هم مربوط به سوریه است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است که آمریکاییها چه آقای ترامپ و چه خانم کلینتون یا اوباما قابل اعتماد نیستند
گفتوگو از: آزاده تهرانی
انتهای پیام