به گزارش ایسنا، متن این بیانیه به شرح زیر است:
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
باسلام
مطالبه حقوق شهروندی و تکاپو برای تحصیل آزادی و کرامت انسانی را وظیفه ملی و دینی خود دانسته و تاکید داریم:
1- فرهمندی عمومی و خرسندی همگانی در گرو پاسداشت حقوق شهروندی و استقرار حکمرانی شایسته مقید به منافع و حقوق ملی است. رسالت سنگین پاسداری از قانون اساسی در افق فصل سوم در باب حقوق ملت فریضهای بنیادین برای رییس جمهور تلقی گردیده و تامین خیر عمومی جز با اهتمام در این عرصه تحقق پذیر نیست. وثاقت سوگند دولت در گرو پایمردی در توسعه و ترویج حقوق ملت و تقید و تعهد عملی بدان است.
2- توجه به آنکه دولت تدبیر و امید پایه سیاست داخلی خود را ایده حکمرانی شهروندمدار معرفی نموده و تدوین منشور حقوق شهروندی را گام نخست در این حوزه مطرح ساخته است، افزایش سطح مطالبات بدیهی مینماید.
3- سال آخر دولت و موعد عمل به وعده هاست و انتظار عمومی این بود که کارنامه دولت طی سنوات گذشته با عیار منشور وعده داده شده سنجه شود، ولی تاکنون حتی متن منشور موصوف که اثر ترویجی و گفتمان ساز آن کتمان پذیر نیست، نشر نیافته و سنگینی اقدام و عمل در این وادی در مطالبه معنادار شهروندان مشهود است.
4- فعالان مدنی در حوزه حقوق شهروندی انتظار دارند دولت با شفافیت و صداقت در خصوص وضعیت حقوق شهروندان با ملت گفتوگو کند. به مردم بگوید برای ارتقای حق سلامت، مبارزه با فساد و رانت، ریشهکنی فقر و استضعاف، دسترسی آزادانه به فرصتهای عمومی، رونق فضای کسب و کار، نابرابری و تبعیض، ثبات اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری، بهبود روند تولید و اشتغال، آزادی بیان و قلم و کنش سیاسی، تامین رونق فضای نشر و کنش رسانهها، شفافیت و دسترسی به اطلاعات، ارتقای ارزش پول ملی، احترام پاسپورت ایرانی و حمایت از حقوق ایرانیان خارج از کشور، بهزیستی و صیانت از حقوق توان خواهان، حق نقد و اعتراض، رفاه و تامین اجتماعی، کودکان کار و خیابانی، گسترش اخلاق و تعهد اجتماعی، حق دفاع و استقلال وکالت، امنیت و نظم عمومی، شکوفایی فرهنگی و رشد آموزشی و پرورشی، منع تجسس و بازداشت خودسرانه، حمایت از اقلیت ها و قومیت ها و تقویت همبستگی ملی و صیانت از حقوق بیت المال و حفظ و احیای محیط زیست و بهداشت و درمان و دیگر مصادیق فهرست بلند بالای حقوق شهروندان چه کرده است؟ از چه اقداماتی حمایت کرده، از چه اقداماتی ممانعت کرده، در چه موارد سلبی یا ایجابی تعامل و رایزنی مثبت و سازنده کرده و در چه مواردی نخواسته یا نتوانسته توفیق یابد.
5- انتشار منشور حقوق شهروندی وعدهای است که ما بهعنوان کنشگران دغدغه مند حقوق ملت از ان مقام ارجمند مطالبه داریم. رویکرد سلبی و تخطئه گرانه نسبت به مواضع برخی کشورهای مغرض و مجامع بین المللی که مکررا ایران را به هر بهانه، ناقض حقوق بشر معرفی می کنند قابل قبول نیست و بر ماست که با اقدامات ایجابی و سازنده از گفتمان شهروند مدار مردم سالاری دینی با خاستگاهی کرامت مندانه، انسان دوستانه و صلح طلبانه دفاع و پیشینه ایرانی و سلوک ایمانی خود را جانمایه حرکتی خرد پیشه، خشونت پرهیز و شهروند مدار نماییم. تاسیس نهاد ملی در کنار همگرایی دولت برای استقرار و بهره مندی از حقوق شهروندی در صدر توقعات است.
امید که دولت با اتکا به رای اعتماد ملت فرصت باقیمانده را مغتنم شمرده و در عمل به وعده خود فروگذار نکند که در معرض و مرئی قضاوت وجدان عمومی سرفراز و ماجور درگاه حق گردد.
انتهای پیام