به گزارش خبرنگار ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه حقوق شهروندی که شب گذشته (26 آبان ماه) با حضور دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: اولین حق مردم دانستن است و مردم باید بداند که محیطشان سالم یا آلوده است؛ این موضوع از حقوق آنان است و نباید این را از مردم دریغ کنیم.
وی افزود: دانستن و اطلاع داشتن از تمام امور مخصوصا محیطی که در آن زندگی میکنیم جزو حقوق اساسی مردم است. سمنها توجه داشته باشند که حقوق شهروندی تنها در قالب مسایل سیاسی نیست که آن را طلب کنیم، بلکه در ابتدا یک حق اولیه انسانی و شهروندی است که باید دانسته، گفته و طلب شود.
استاندار خوزستان گفت: حیات لوازمی دارد و یکی از این موارد، آب شرب سالم است که استان خوزستان از آن برخوردار نیست. دفع فاضلاب باید به صورت سالم و بهداشتی انجام شود تا سلامت شهروندان به خط نیفتد که خوزستان از این مورد نیز برخوردار نیست.
وی بیان کرد: مردم باید این حقوق را مرحله به مرحله طلب کنند و مردم بخواهند و بگیرند؛ با جملات پرطمطراق چیزی عاید نمیشود بلکه مسایلی باید گفته شود که جزو حقوق مردم باشد.
شریعتی گفت: در شهر اهواز در یک سال اخیر شیوع بیماری سالک رشد پیدا کرده است و علت آن نخالههای ساختمانی است که در دور تا دور این شهر ریخته شده است. چرا باید این گونه باشد و چرا مدیریتی در این زمینه نیست؟ در این شرایط باید مسایل اولیه حقوق شهروندی را طلب کنیم و رها نکنیم و بعد پله به پله مراحل بعدی را بخواهیم.
وی افزود: برخی از حقوق شهروندی را باید از حکومت طلب کرد ولی برخی از این حقوق دست خودمان است. در این جهت خانه سمنها را دایر خواهیم کرد تا محلی برای همراهی و همافزایی و وفاق باشد. همچنین عنوان کردهایم در ابلاغی که برای شهرداران صادر میشود حتما بر همکاری و مشارکت سمنها در تصمیمگیریها تاکید و خواسته شود.
استاندار خوزستان گفت: از سوی دولت آمادگی کامل برای همکاری در زمینه اجرای حقوق شهروندی وجود دارد و در خوزستان نیز به اندیشهها، شعارها و وعدههایی که رییس جمهور داده است، پایبند هستیم و به عنوان نماینده وی در این زمینه آمادگی داریم. همچنین انتظار داریم که مردم به صورت کارشناسی و عمیق، مسایل خود را هم از حکومت و هم از نهادهای عمومی غیردولتی طلب کنند.
وی با بیان اینکه اجرای حقوق شهروندی معلولان نیز در دست بررسی است، اظهار کرد: هیچ افتراق و جدایی در استان خوزستان نیست و همه اقوام استان صمیمانه در کنار هم زندگی میکنند و این به عنوان یکی از برکات و فرصتهای خوزستان است.
به گزارش ایسنا؛ پروانه ولوی، نماینده تامالختیار استاندار خوزستان در حقوق شهروندی، نیز در این جلسه اظهار کرد: از زمانی که انسان پا به عرصه زمین میگذارد و در اجتماع حضور مییابد، حقوق شهروندی معنا پیدا میکند. در این زمینه در حوزه شعار خیلی کار کردهایم ولی در بخشی که باید این شعار به عمل برسد و مردم جامعه ما و به ویژه خوزستان، از این موضوع متنفع شوند، کاری انجام نشده است.
وی بیان کرد: حقوق شهروندی در حوزههای مختلف مطرح است و اگر این بحث پروسه خود را طی نکند، نتیجهای نخواهد داشت. بنابراین صرفا توجه به یک بخش و غفلت از بخشهای دیگر، ممکن است در نهایت آن نتیجه عملی که از بحث حقوق شهروندی به دنبال آن هستیم را نداشته باشد.
ولوی گفت: خوزستان ثروتمندترین استان ایران است و مادری است که سفره گستردهای برای تمام مردم کشور انداخته است ولی سهم خودش از این سفره تهماندهها است؛ به عبارتی دارند این را به ما میقبولانند که باید در خوزستان به همین حد قانع باشیم در حالی که این حق ما نیست. باید از این سفره باید برای رشد مردم خوزستان و برای این که بتوانند در جامعه ایران خودی نشان دهند، استفاده شود.
وی افزود: حق گرفتنی است و دادنی نیست و اگر عقبنشینی کردیم فرد دیگری میآید و حق ما را میگیرد و امیدواریم در خوزستان این اتفاقات نیفتد یا کمتر بیفتد. از خانم امینزاده نیز میخواهیم آن چه در خوزستان نیاز داریم را پیگیری کند و صدای ما را برساند. خوزستان باید بیشتر از این دیده شود؛ نمیخواهیم خوزستان مانند 10 سال پیش باشد بلکه میخواهیم فردایی مشخص داشه باشد و این موضوع به کار، آموزش و تلاش نیاز دارد و میطلبد که برای همه مهم باشد.
ولوی گفت: برخی از ضعفهای ما سوءاستفاده میکنند و در حالی که در خوزستان بسیاری از امکانات بزرگ اقتصادی را در اختیار داریم ولی نمیتوانیم از آنها بهرهمند شویم و شانههای شهروند ما زیر فشارهای اقتصادی و اجتماعی خرد میشود.
به گزارش ایسنا؛ مهرداد شریف مخملزاده، مدیرکل امور اجتماعی استداری خوزستان، نیز در این جلسه اظهار کرد: حقوق شهروندی یک فرایند است و ساختار لازم را میطلبد که این ساختارها باید در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید ایجاد شود.
وی افزود: همه ما باید در کنار رفتار و کنشهایی که در حوزههای مختلف داریم، علامت سوالی بگذاریم که چهقدر تلاش کردهایم که یک شهروند باشیم. یکی از کارکردهای سازمانهای مردمنهاد نیز کمک به حقوق شهروندی است. این سازمانها حوزهای غیرسیاسی و داوطلبانه برای ورود به عرصههای مختلف هستند.
مدیرکل امور اجتماعی استداری خوزستان گفت: سمنها برنامه لازم را فراهم میکنند تا بتوانیم بهتر به حقوق شهروندی بپردازیم. باید در ابتدا کمیتی وجود داشته باشد تا از دل آن به کیفیت برسیم؛ در سال 92 کلانشهر اهواز دارای دو سمن بود، در حالی که شهرستان دامغان از توابع استان سمنان با 50 هزار نفر جمعیت دارای 40 سازمان مردمنهاد بود.
وی افزود: باید تلاش را آغاز میکردیم تا بتوانیم کمیتی را ایجاد کنیم و از دل آن به کیفیت برسیم و برای رسیدن به این کیفیت نیز با کمک دوستان برنامههایی را تعریف کردیم. این نقشی دوسویه است و همانطور که ما وظایفی در قبال سازمانهای مردمنهاد داریم، آنها نیز باید بیاموزند و باور کنند که میخواهند کار دوطلبانه و غیرسیاسی انجام دهند و گرفتار آفتها نشوند.
مخملزاده بیان کرد: ما نیز به سازمانهای مردمنهاد کمک میکنیم و همه اینها فرایندهایی است که میتواند به کیفیت این سازمانها کمک کند.
انتهای پیام