در دیدار نویسندگان برتر دبیرخانه کنگره بین المللی حقوق شهروندی با معاون وزیر ارشاد مطرح شد

توجه به دسترسی شهروندان به آثار و محصولات فرهنگی ارزشمند

دیدار یک صدتن از نویسندگان و پژوهشگران برتر دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی با معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی شامگاه چهارشنبه درتهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی در این نشست عنوان کرد:حقوق شهروندی به مجموعه حقوقی که به شهروند یک جامعه اختصاص می‌یابد و در عین حال حقوق و وظایف یامسئولیتهای متقابل میان فرد و دولت را برقرار می‌کند، اطلاق می‌شود.

وی گفت: وزارتخانه هابه عنوان بخشی از بدنه دولت در حال انجام یکی از وظایف حاکمیتی دولت می‌باشند .در حین انجام این عمل ممکن است بعضابه حقوقی که برای شهروندان شناخته می‌شود تجاوز نمایند و حقوق شهروندی یکی از مصادیق این حقوق است‌.

کاراندیش با بیان اینکه تفکرمصونیت دولت ریشه دربرخی مواد قانونی مثل قسمت اخیر ماده ۱۱قانون مسئولیت مدنی داشت، ادامه داد: اما امروزه شاهد تغییرات در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ هستیم که علاوه برتعیین ضمانت اجرا و مجازات برای نقض حقوق شهروندی و قانون احترام به آزادیهای مشروع و حفظ حقوق شهروندی اجازه اعلام وقوع جرم به سازمانهای مردم نهاد را درزمینه حقوق شهروندی داده است.
وی در خاتمه ایجاد گفتمان و فرهنگ سازی در جامعه در رابطه بانهادینه کردن فرهنگ شهروندی را از الزامات جامعه شهری دانست و اعلام کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پدیدآورندگان آثار مکتوب در بخش فراخوانهای کتاب یا مقاله یا پایان نامه که امتیازات لازم علمی را از سوی دبیرخانه دائمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی اخذ کرده باشند،  حمایت قانونی می‌کند.

مونس کشاورز دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی نیز در این دیدار ضمن تقدیر از مسئولین وزارت فرهنگ وارشاداسلامی برای میزبانی این دیدار هدف ازاین برنامه را قدردانی و تشویق نخبگان و پژوهشگران و نویسندگان برتر حوزه حقوق شهروندی بیان و به ارائه گزارشی از آثار واصله به فراخوانهای مختلف این دبیرخانه اعم از کتاب و مقاله وپایان نامه پرداخت.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت رویکرد فرهنگی اجتماعی به حوزه حقوق شهروندی تنها راه عملی پیشرفت و توسعه همه جانبه کشورهای در حال توسعه را مدیریت برمبنای پژوهش معرفی و بر ضرورت حمایت از اهالی قلم در حوزه حقوق شهروندی تاکید کرد.
لادن حیدری مدیر کل دفتر حقوقی و مالکیت معنوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: از نظر ما فرهنگ یکی از مولفه‌های اصلی حقوق شهروندی است که رعایت آن و سعی در گسترش آن از وظایف دولت محسوب می شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه در قانون اساسی ایران که ملهم از شرع اسلام است حقوق متعددی برای شهروندان در نظر گرفته که در میان آنها برخی مصادیق حقوق فرهنگی مثل احترام به حقوق زنان، اقلیت‌ها و آداب و رسوم و غیره به چشم میخورد؛ البته باید در کنار این موضوعات بر حق دسترسی شهروندان به آثار و محصولات فرهنگی ارزشمند توجه شود.
حیدری تصریح کرد: ما به عنوان دستگاهی که ارتباط مستقیم با محتواهای فرهنگی و پدیدآورندگان آنها داریم و در واقع خود جزو فرهنگ سازان کشور تلقی می شوند، مکلف هستیم در راستای اعمال حقوق شهروندی با حمایت از این دسته شهروندان، آنها را به خلق آثار فاخر فرهنگی ترغیب کنیم و اینگونه حقوق فرهنگی مخاطبان آثار که بخش دیگری از شهروندان محسوب می شوند را با کمک به تولید آثار ارزشمند محترم شمرده و سطح حمایت از حقوق فرهنگی در جامعه مان را بالا ببریم.
دراین دیدار دکتر نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی و نماینده سازمان دردبیرخانه، دکتر رخشنده و دکتر مجلسی روسای اداره و مرکز توسعه روابط علمی دانشگاهی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی، دکتر غلامعلی عضو شورای سیاست گذاری کنگره ودکتر ابراهیمی رییس شورای شهر گلستان و همچنین دکتر سیدمحمدهاشمی، دکتر قاسم محمدی نماینده دانشگاه شهید بهشتی در دبیرخانه و معاون پژوهشی کرسی صلح و حقوق بشر ، دکترمظهری، دکترشعبانی و دکتر عظیمی اعضای کمیته علمی کنگره بین المللی حقوق شهروندی نیز حضور داشتند.
 
انتهای پیام
  • پنجشنبه/ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 95082719067
  • خبرنگار : 71564