به گزارش ایسنا، علوم پایه علومی هستند که زیربنای اصلی سایر دانشها محسوب میشوند و شاید همین تعریف ساده بتواند اهمیت بنیادین و استراتژیک این علوم را برای هر مجموعه، کشور و ملتی بازگو کند. در واقع علوم پایه، بنیان نظری و ارکان شاخههای دانش بشری و رشتههای دانشگاهی هستند. بر همین اساس کشورهای توسعه یافته سرمایهگذاریهای قابل توجهی از طریق دانشگاهها و سایر مراکز پژوهشی در این حوزه انجام دادهاند؛ زیرا سرمایهگذاری در علوم پایه زمینههای توسعه صنعتی، علمی و فنی را گسترش داده است.
در این راستا و با توجه به اهمیت این حوزه کارگروه علوم پایه در صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران انجام طرحهای پژوهشی این حوزه را مورد حمایت قرار میدهد، این کارگروه با تعیین عرصههای اولویت دار بر اساس اسناد بالادستی و نیاز کشورمان، به بررسی و ارزیابی طرحهای پژوهشی پژوهشگران میپردازد. اعضای این کارگروه از استادان برجسته و اعضای هیات علمی دانشگاههای معتبر در رشتههای مرتبط هستند.
در آخرین جلسه این کارگروه 20 طرح پژوهشی ارسال شده از سوی مححقان کشور مورد ارزیابی و داروی قرار گرفت که از این تعداد 14 طرح تصوب شد. این طرحهای بنیادی و کاربردی در زمینههایی همچون فیزیک، شیمی و ریاضی هستند.
انتهای پیام