خیلی از مردمان شهرها و روستاهایی که در مسیر زائران سیدالشهدا (ع) زندگی میکنند در این ایام با گذاشتن منازل خود در اختیار زوار، جای خالی امکانات در کشورشان را پر میکنند. آنها در مسیر زائران قرار میگیرند و از راهپیمایان اربعین، دعوت میکنند تا برای رفع خستگی به موکبشان بیایند.
این میزبانان به صورت داوطلبانه سه ماه از سال را برای خانوادهشان و ۹ ماه دیگر را برای زائران پسانداز میکنند. هزینه این میزبانی با توجه به شرایط مالی آنها از دو تا ۲۵ میلیون دینار عراقی متغیر است که معادل ۶ تا ۷۰ میلیون تومان است. آنها معتقدند که با این کار برکت راهی خانههایشان میشود.
«محمد مجید شامخ» ۴۶ ساله است. خانهاش در کربلاست و در یک گلخانه کار میکند. عزاداران اربعین که راهی کربلا میشوند، او خانه دو طبقه خود را در اختیارشان قرار میدهد و به همراه خانواده و فامیلش از آنها پذیرایی میکند. دخترانش برای زائران نان میپزند و همسرش هم آشپزی میکند. او برای این میزبانی سالانه ۲۵ میلیون دینار عراقی هزینه میکند.
«ایاد محمد» ۴۲ ساله و ساکن نجف است. او مدال نقره آسیایی را در مسابقات پینگپنگ معلولان کسب کرده است. عیاد هر سال در روزهای منتهی به اربعین در خانه وقفی عموی خود با صرف هزینه دو میلیون دینار عراقی از زائران پذیرایی میکند.
«حامد نصاری» ۳۵ ساله است و در کربلا زندگی میکند. او که صاحب چندین کامیون است در این ایام ماشینهای خود را به عنوان انبار و محل استراحت در نقطهای مشخص متوقف و از زائران پذیرایی میکند. او در این روزها حدود ۷ تا ۸ میلیون دینار برای میزبانی از زائران هزینه میکند.
«طالب جاسم» ۳۵ ساله یکی از تجار ساکن کربلاست. بعد از سقوط صدام حسین او هر سال منزل شخصی خود را در اختیار زائران قرار میدهد و حدود ۱۰ میلیون دینار در سال هزینه این میزبانی در منزلش میشود.
«ابوسجاد» ۴۰ ساله، صاحب سه رستوران در کربلاست که در این ایام جدا از مشارکت در برپایی موکب، خانه سهطبقه خود را نیز در اختیار زائران قرار میدهد. به گفته خودش پیش از پذیرایی از زائران، او تنها با یک چرخدستی روزگار میگذراند؛ اما بعد از آن برکت وارد زندگیاش شده و پیشرفت کرده است. او سالانه ۱۰ تا ۱۲ میلیون دینار برای اربعین هزینه میکند.
این تصاویر را اربعین سال 94 ، «مهدی قاسمی» عکاس ایسنا، ثبت کرده است.
انتهای پیام