در جریان بازدید از دفاتر صدور ویزای عراق، عبدالعلی وریدی، مسئول یکی از دفاتر صدور ویزای عراق در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: معمولا ویزای انفرادی صادر نمیکنیم، تنها برای افرادی که شرایط خاص دارند ویزای انفرادی صادر میشود، مثلا خانمهایی که به صورت تک نفره قصد سفر دارند و امکان تجمیع آنها وجود ندارد ویزا تکنفره اخذ میکنند.
وی با بیان اینکه ویزای گروهی و انفرادی از نظر قیمت تفاوتی ندارند، افزود: ویزای گروهی برای سه نفر تا 50 نفر که معمولا هیاتهای مذهبی هستند، صادر میشود. بعضی از ویزاهای گروهی که به صورت خانوادگی نیستند تجمع و کپی برابر با اصل داده میشوند تا ویزاهای جمعی به صورت انفرادی درآیند.
مهلت ویزای اربعین تا 20 صفر است
مسئول دفتر صدور ویزای عراق گفت: افرادی که ویزای اربعین گرفتند تا 20 صفر میتوانند به عراق بروند، زیرا این ویزا برای ایام اربعین صادر میشود و بعد از آن ایام اعتبار ندارد. افرادی که قصد دارند بعد از اربعین به عراق بروند باید مانند قبل درخواست ویزای سه ماه با یک ماه اقامت را بدهند.
وریدی تصریح کرد: کنسولگری عراق با توجه به حجم بالای درخواست ویزا همکاری خوبی دارد و معمولا 48 ساعته ویزا را صادر میکند. تنها در برخی از موارد بعد از دو روز و نیم ویزا صادر میشود اما چنین مواردی خیلی اندک رخ میدهد.
محسن اشرفی، مسئول یکی از دفاتر صدور ویزای عراق در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: روز شنبه و یکشنبه ویزای انفرادی صادر میشد اما از یکشنبه اعلام شد که کنسولگری عراق ویزای انفرادی صادر نمیکند، بنابراین ما نیز ویزای انفرادی صادر نمیکنیم.
وی گفت: دلیل این موضوع که نمیتوانیم افرادی را که قصد اخذ ویزای انفرادی دارند، در یک گروه جمع کنیم این است که برخی قصد دارند از طریق حمل و نقل هوایی، برخی زمینی و برخی نیز از مرزهای مختلف به عراق بروند.
مسئول دفتر صدور ویزای عراق تاکید کرد: تاکنون در این دفتر برای 3 هزار زائر اربعین ویزا صادر کردیم. برخی مواقع با کندی زمان صدور ویزا توسط کنسولگری عراق مواجه هستیم، مواردی را داریم که 12 آبان درخواست ویزا کردند اما هنوز ویزای آنها صادر نشده است.
اشرفی افزود: در تلویزیون و رادیو اربعین اعلام میشود که 24 ساعته ویزای عراق صادر میشود، این امر در تهران اتفاق میافتد اما در مشهد اینگونه نیست و البته تاخیر نیز از جانب کنسولگری عراق است.
وی درباره نحوه واریز هزینه ثبتنام به دفاتر صدور ویزا، خاطرنشان کرد: تا 12 روز قبل 10 هزار تومان مبلغ اضافه برای حق بیمه از زائران اربعین گرفته میشد که سیستم ثبتنام 12 روز قبل اصلاح شد.
گرفتن رمز دوم حساب افراد از زائران خطرناک است
اشرفی با اشاره به اینکه رمز دوم حساب افراد یعنی تمام اطلاعات بانکی آنان،تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد دریافت رمز دوم کارت بانکی زائران اربعین توسط دفاتر صدور ویزاست. این سیستم که از زائران رمز دوم اخذ میشود، بسیار خطرناک است.
مسئول دفتر صدور ویزای عراق اضافه کرد: همچنین گرفتن پول نقد نیز از زائران امکان ندارد و پرداخت از طریق کارتخوان نیز به علت تاخیر در پرداخت، ممکن نیست؛ از سوی دیگر بسیاری از زائران مراجعهکننده به ما روستاییانی هستند که برخی از آنان رمز دوم ندارند، بنابراین پرداخت اینترنتی برای این افراد مشکل است.
مردم میتوانند ویزای گروهی خود را جدا کنند
جواد شاد، مدیرکل حج و زیارت استان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تاکنون بیش از 90 هزار و 343 نفر در خراسان رضوی ویزای عراق اخذ کردند، اما با توجه به این که استان برای خراسان شمالی نیز ویزا صادر میکند در مجموع ویزای صادر شده بیش از این است.
وی با اعلام اینکه اکنون ویزای انفرادی صادر نمیشود، افزود: کنسولگری عراق برای سرعت بخشیدن به روند صدور ویزا این تصمیم را گرفته است. مردم میتوانند ویزای خود را که به صورت گروهی صادر شده است از هم جدا و برابر با اصل کنند.
شاد تاکید کرد: ویزایی که برابر با اصل شده است تفاوتی با ویزای اصلی ندارد، همچنین محدودیتی از نظر اینکه تمام افراد یک گروه از یک مرز و در یک زمان به عراق بروند وجود ندارد و برای زائران مشکلی در زمینه صدور ویزای انفرادی به این شکل وجود ندارد.
انتهای پیام