طالبیان خبر داد

گروه ژئوفیزیک هم ارگ علیشاه را بررسی می‌کنند

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد: بررسی عرصه و حریم ارگ علیشاه تبریز و پارکینگِ در حال ساخت در نزدیکی این مجموعه تاریخی بررسی می‌شود و تا زمان اعلام نتیجه فعلا کار ساخت و حفاری متوقف است.

به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان درباره بررسی‌های تیم هشت نفره اعزام شده به محوطه ارگ علیشاه تبریز و نتایج بررسی‌های آن‌ها در جمع خبرنگاران اعلام کرد: با متولی مجموعه و استانداری صحبت شده و همچنین با دقت بازدید و نقشه‌برداری از محوطه انجام گرفته و امروز نتیجه آن بررسی‌ها اعلام می‌شود تا متوجه شویم که پارکینگِ در حال احداث، چه میزان در عرصه و حریم ارگ است.

وی ادامه داد: آخر هفته گروه ژئوفیزیک به محل ارگ می‌رود و محوطه را بررسی می‌کند و فردا دوشنبه (۲۴ آبان) در شورای عالی شهرسازی و معماری نیز گزارشی در این زمینه ارائه می‌شود و از نظر باستان‌شناسی، منظری و بارگذاری همه جوانب را بررسی می‌کنیم تا نتیجه علمی و منطقی بگیریم و آن را مصوب کنیم.

معاون میراث فرهنگی کشور در پاسخ به اینکه این ارگ چه میزان آسیب دیده است ، اظهار کرد: در جلسه امروز نتیجه همه این بررسی‌ها مشخص می‌شود.

بررسی طرح جامع تبریز و ارگ علیشاه در شورای عالی شهرسازی

پیروز حناچی، دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی نیز در این زمینه و با بیان این‌که قرار است طرح جامع تبریز در جلسه آینده شورای عالی معماری و شهرسازی که فردا برگزار می‌شود مورد بررسی قرار بگیرد گفت: در این جلسه وضعیت ارگ علیشاه تبریز با حضور معاونت میراث فرهنگی و کارشناسان جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی می‌شود.

او در پاسخ به صحبت‌های معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی که امروز (یک‌شنبه ۲۳ آبان) به ایسنا اعلام کرده «میراث فرهنگی مسئول ساخت‌وساز در محوطه‌ ارگ علیشاه تبریز است»، فقط به همین توضیح بسنده کرد که "میراث فرهنگی ابزار حقوقی لازم برای جلوگیری از هر اتفاقی را دارد و می‌تواند از آن استفاده کند."

او با تاکید بر این‌که فردا (دوشنبه ۲۴ آبان) طرح جامع تبریز در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی بررسی می‌شود، گفت: یک بحث جهانی درباره‌ی شهرهای جهانی در شورای عالی معماری و شهرسازی مطرح شده که هر آن‌چه که در ایران به عنوان ثبت جهانی مطرح است، براساس تعهد به کنوانسیون‌های جهانی تعهد به حفاظت از آن‌ها و حتی استفاده از طرح‌های جهانی آن‌ها ر ا داریم.

وی با بیان این‌که این نوع قوانین در سطح جهانی، زبانی است که شهرداری‌های کشور آن را متوجه می‌شوند، گفت: بنابراین باید در طرح‌های تفصیلی و جامع به واسطه ضوابطی که به میراث جهانی تعهد کرده‌ایم و سازمان میراث فرهنگی نیز به نمایندگی از دولت ایران به آن متعهد شده است ، این بحث را قبول کنیم.

او انجام این کار را تجربه‌ای مناسب دانست که به دنبال آن دیگر هیچ اتفاق مشابهی مانند سرای دلگشا نمی‌تواند برای بناهای تاریخی رخ دهد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95082316051
  • خبرنگار : 71191