محمد مجابی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه امروز مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه پاریس را تصویب کرد گفت: این موافقتنامه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. بیش از 195 کشور این موافقتنامه را تایید کرده بودند و باید بر اساس اصول کنوانسیون، این توافقنامه را به تصویب مجالس خود میرساندند. تا کنون 105 کشور جهان موافقتنامه پاریس را در مجالس کشور خود به تصویب رساندهاند.
وی با بیان اینکه امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی کشور ما نیز موافقت خود را با توافقنامه پاریس اعلام کردهاند افزود: این توافقنامه شامل یک مقدمه و 29 ماده است. آنچه اهمیت دارد این است که در ماده 2 این توافقنامه هدف اصلی توافقنامه تقویت واکنش جهانی نسبت به خطر تغییر آب و هوا و حرکت در زمینه توسعه پایدار و مواردی از جمله ریشه کن کردن فقر مطرح شده است.
معاون پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: نکته حائز اهمیت موافقتنامه پاریس، نگهداری افزایش دمای میانگین جهانی به زیر 2 درجه سانتی گراد بالاتر از انقلاب صنعتی است. در حقیقت دنبال کردن این موضوع که افزایش دما را تا 1.5 درجه سانتی گراد بالاتر از قبل از انقلاب صنعتی بتوانیم نگهداریم.
مجابی با تاکید بر اینکه از دیگر مواد مهم توافقنامه پاریس حمایتهای مالی و فناوری است گفت: بر اساس این موافقتنامه کشورهای توسعه یافته موظفند تامین مالی این حوزه را انجام دهند و همچنین از محل صندوقی که تشکیل میشود حمایتهای مالی برای کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما توسط کشورهای توسعه یافته صورت میگیرد.
به گفته مجابی بر اساس این موافقتنامه کشورهای توسعه یافته موظف هستند فناوریهای خود را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهند تا این کشورها نیز بتوانند شرایط خود را به سمت بهبود هدایت کنند، لذا بر اساس ماده 10 این توافقنامه ساز و کار فناوری ایجاد شده به موجب کنوانسیون در خدمت این موافقتنامه خواهد بود.
معاون توسعه، مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه در کشور ما با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری باید در زمینه اصلاح الگوی مصرف انرژی تلاش جدی به منظور نگهداری از سرمایه کشور داشته باشیم اظها کرد: طبق این سیاستها باید از اتلاف انرژی در کشورمان جلوگیری کنیم و آنچه در این موافقتنامه دنبال میشود در راستای همین سیاست قرار دارد. همچنین در ماده 15 سیاستهای کلی محیط زیست بر ضرورت افزایش تعاملات بین المللی به منظور حفظ محیط زیست تاکید شده است که تصویب توافقنامه پاریس در مجلس شورای اسلامی هم راستا با این ماده از سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری است.
مجابی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در مراحل مختلف تدوین و تصویب توافقنامه پاریس حضور جدی و پررنگ داشته است افزود: ایران با استفاده از امکانات خود در میان کشورهای هم فکر بیش از نقش یک کشور را برای این موافقتنامه ایفا کرده است و امیدواریم جامعه جهانی با جدیتی که برای حل مشکلات محیط زیست دارد در این مسیر نیز گامهای خوبی بردارد.
معاون پارلمانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تصویب توافقنامه پاریس در مجلس شورای اسلامی در روز جاری نشان از درایت نمایندگان مجلس دهم دارد و با توجه به اینکه اولین نشست جدی این موافقتنامه در آخر همین هفته در مراکش در سطح سران کشورها برگزار میشود تصویب موافقتنامه پاریس در مجلس باعث میشود جایگاه جمهوری اسلامی ایران در نشست مراکش جایگاه برجستهای باشد.
انتهای پیام