آسیب‌های اجتماعی عمیق‌تر شده‌اند

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر از جمله چالشها و مخاطراتی هستند که سلامت روانی اجتماعی و هویت کودکان و نوجوانان کشورمان را تهدید می کنند بطوری که این مخاطرات طی سالهای گذشته و با رشد فضاهای مجازی و رسانه های نوین، همچنین با گسترش انواع بازی ها، سرگرمی ها و صنایع فرهنگی از عمق بیشتری نیز برخوردار شده است.

به گزارش ایسنا، مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، به مناسبت برگزاری «هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی» در مدارس کشور، پیامی صادر کرد.

متن پیام حمیدی به این شرح است: «آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، از جمله چالش ها و مخاطراتی هستند که سلامت روانی اجتماعی و هویت کودکان و نوجوانان کشورمان را تهدید می کنند، بطوری که این مخاطرات، در طی سال های گذشته و با رشد فضاهای مجازی و رسانه های نوین، همچنین با گسترش انواع بازی ها، سرگرمی ها و صنایع فرهنگی، از عمق بیشتری نیز برخوردار شده است.

در چنین شرایطی، علاوه بر ظرفیت سازی برای تقویت زمینه‌های نشاط و شادابی کودکان و نوجوانان از طریق فعالیت های ورزشی، همچنین ارتقاء سلامت روانی اجتماعی، توانمندساختن ایشان از طریق آموزش مهارت های اجتماعی و خودمراقبتی و افزایش آگاهی در زمینه مخاطراتی که تهدیدشان می کند، لازم است عوامل و زمینه های مخاطره آمیز آنان را شناسایی نموده و ضمن کوشش برای کنترل، کاهش و پیشگیری از این زمینه‌ها، ظرفیت های لازم برای مداخله بموقع و موثر در فوریت های اجتماعی تهدیدکننده آنان را فراهم کرد.

وزارت آموزش و پرورش، در اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر ضرورت اهتمام همه جانبه دستگاه های اجرایی جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تلاش های گسترده و جهادی را در این زمینه آغاز کرده است که در چارچوب آن، مجموعه ای از فعالیت های آموزشی، فرهنگی و مراقبتی را برای محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر آسیب های اجتماعی، طراحی و اجرا می شود.

یکی از مهم ترین اقدامات در این زمینه، که با هدف گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیب های اجتماعی و نیز اجتماعی سازی مبارزه با موادمخدر، طراحی شده است، «هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی» است که در مدارس کشور برگزار می شود و در قالب آن، طیف گوناگونی از برنامه ها در قالب نمایشگاه های فرهنگی، جشنواره ها، کارگاه های آموزشی، نشست ها، اجرا می شود.

«هفته مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی» که در سال 1395، از 22 تا 28 آبان ماه در مدارس کشور برگزار می گردد، فرصتی است که مدارس، خانواده ها، رسانه ها، دستگاه های اجرایی و سازمان های مردم نهاد، در کنار یکدیگر، برای گسترش پیام های خودمراقبتی و مواجهه موثر با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر در بین کودکان و نوجوانان، همکاری کنند. فرصتی است تا همه ما با ایجاد یک جریان بزرگ فرهنگی، پیمان ببندیم که هم عوامل محافظت کننده نوجوانان در برابر آسیب های اجتماعی و اعتیاد را تقویت کنیم و هم نسبت به عوامل مخاطره آمیز آنان، هشیار باشیم و زمینه های خطرپذیری ایشان را کنترل کرده و کاهش دهیم.

وزارت آموزش و پرورش، با اجرای فعالیت هایی از این دست، به افکار عمومی اطمینان می دهد که برای محافظت و مراقبت از دانش آموزان در برابر آسیب های اجتماعی مصمم است و از هیچ تلاش و کوششی در این زمینه دریغ نکرده و از تمامی ظرفیت های خود برای این منظور بهره خواهد گرفت».

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 95082215347
  • خبرنگار : 71424