ابولفضل اکرمی در گفتوگو با ایسنا، به روند تغییرات نقدینگی اشاره کرد و خبر داد که در پایان شهریور ماه رقم آن به بیش از ۱۱۱۲ تریلیون رسیده است که نسبت به اسفند سال گذشته ۱۰.۴ درصد و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۲۸.۶ درصد رشد داشته است. با توجه به رشد ۲۹.۲ درصدی مرداد امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل، اکنون از سرعت رشد نقدینگی تا حدی کاسته شده است.
وی درباره تغییرات پایه پولی نیز توضیح داد که در پایان شهریورماه با ۷.۹ درصد رشد به ۱۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با ماه مشابه سال ۲۰.۴ درصد رشد دارد. در عین حال که ضریب فزاینده با ۲.۶ درصد رشد در شش ماهه در ۶.۷۸۳ واحد ثبت شده است.
رشد بدهی بانکها و دولت به بانک مرکزی
آنطور که اکرمی عنوان کرده، بدهی بانکها در نیمه اول امسال ۱۲.۷ درصد رشد داشته و از ۹۴ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که بیانگر رشد ۱۶.۹ درصدی در ۱۲ ماهه است.
وی درباره دلیل افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی نیز این گونه توضیح داد که بانکها در سال جاری در پرداخت تسهیلات فعالتر از سال گذشته بودند که با رشد ۴۵ درصدی همراه بوده است و علی رغم تنگنای مالی این اتفاق افتاده است؛ از این رو بخشی از این منابع از بانک مرکزی تامین شده که موجب افزایش بدهی آنها هم شده است.
همچنین بر اساس اعلام مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی در پایان نیمه اول امسال، بدهی دولت به بانک مرکزی با رشد ۴۵.۳ درصدی نسبت به اسفند سال قبل به ۳۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. از سوی دیگر بدهی دولت به شبکه بانکی با رشد ۱۴.۸ درصدی به بیش از ۱۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
بانکها بیش از رشد سپرده، تسهیلات پرداختند
اما اکرمی درباره وضعیت سپردهها نیز توضیح داد و گفت: سپردهها با ۱۱.۲ درصد رشد، به ۱۰۸۹ هزار میلیارد تومان رسید که در ۱۲ ماهه تا ۲۹.۴ درصد افزایش دارد که این علی رغم کاهش نرخ سود بانکی اتفاق افتاده است.
مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به روند تسهیلاتدهی بانکها افزود: تسهیلات حدود ۱۴.۳ درصد افزایش داشته که نشان می دهد بانکها بیش از رشد سپردهها تسهیلات پرداخته اند که رقمی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان را در بر میگیرد که در مقایسه با رشد ۴.۸ درصدی سال گذشته، از رشد بالایی برخوردار است.
انتهای پیام