معاون حقوق بشر وزیر دادگستری:

کلینیک‌های حقوق شهروندی در سرای محلات راه‌اندازی می‌شود

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با اشاره به ضرورت آموزش حقوق شهروندی و اجتماعی بین اقشار مختلف جامعه، از تشکیل کلینیک‌های حقوق شهروندی در سرای محلات کشور در همین راستا خبر داد.

محمود عباسی در جریان بازدید از دفتر ایسنا در منطقه یزد یکی از دغدغه‌های جدی رییس‌جمهور از ابتدای تشکیل دولت سیازدهم را بحث حقوق شهروندی خواند و اظهار کرد: با تشکیل دولت تدبیر و امید، موضوع حقوق شهروندی به عنوان یکی از اقدامات راهبردی دولت یازدهم مطرح و برای اولین بار در دولت، معاونتی با همین عنوان در ذیل مجموعه وزارت دادگستری تشکیل شد که این بیانگر اهتمام جدی دولت به موضوع حقوق بشر و ضرورت خروج از حوزه انفعالی در  بخش روابط بین‌الملل است.

وی اجرای صحیح قانون را از جمله ویژگی‌های دولت تدبیر و امید عنوان کرد و ادامه داد: خوشبختانه در همین راستا نیز در عرصه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، شاهد تحولات شاخصی هستیم.

عباسی در این رابطه تصریح کرد: به عنوان نمونه در حوزه‌ی قانون‌گذاری تا قبل از تشکیل دولت یازدهم، بیش از ۳۱ درصد بخش‌نامه‌های دولت که توسط رییس مجلس رصد و مغایرت و عدم مغایرت آنها با قانون بررسی می‌شود، مغایرت داشتند ولی این مغایرت‌ها بعد از تشکیل دولت تدبیر و امید به کمتر از یک درصد رسیده و این نشان دهنده اهتمام دولت به قانون‌گرایی و ترویج بیش از پیش فرهنگ قانون‌گرایی در لایه‌های مختلف نظام و جامعه است.

وی اضافه کرد: در حوزههای فرهنگی و اقتصادی به ویژه در موضوع اقتصاد مقاومتی نیز دولت گام‌های بلندی برداشته و برنامه‌هایی را تدوین کرده است که دلالت بر رعایت حقوق شهروندی دارد.

وی به برخی اقدامات انجام شده از سوی دولت در راستای تحقق حقوق شهروندی اشاره و یکی از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در این راستا را اجرای تحول نظام سلامت و کاهش پرداختی هزینه‌های درمانی از جیب مردم از ۷۰ درصد به زیر ۱۰ درصد در شهرها و زیر پنج درصد در روستاها ذکر کرد.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در ادامه‌ی سخنانش گفت: این معاونت علاوه بر مدیریت امور بین‌الملل دادگستری، حقوق بشر و حقوق شهروندی را ملاک عملکرد خود قرار داده و سعی کرده که بحث حقوق شهروندی در دو سطح دستگاه‌های اجرایی و جامعه دنبال کند.

این مقام مسئول افزود: در دستگاه‌های اجرایی با همکاری آنها تلاش‌هایی انجام شده تا نسبت به شناسایی برخی از مسائل نظیر امنیت غذایی، اقتصاد مقاومتی و بهداشت که از دغدغه‌های اصلی مردم است، مسائل حقوق شهروندی دنبال شود.

وی در مورد اقدامات انجام شده در بستر اجتماع نیز تصریح کرد: به دنبال تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت دادگستری و رییس شورای عالی استان‌ها به امضا رسیده است، زمینه‌ی مناسبی برای بهره‌گیری از نهادهای عمومی و مدنی ایجاد شده و قرار است با این امتیاز، توسط شوراهای اسلامی شهر و شهرداری‌های کشور بحث آموزش، گسترش اخلاق و حقوق شهروندی انجام شود.

معاون وزیر دادگستری یکی از راهکارهای پیش‌بینی شده در راستای ترویج فرهنگ اخلاق و حقوق اجتماعی را تشکیل کمیته‌های حقوق شهروندی عنوان کرد و گفت: هدف از تشکیل این کمیته‌ها، هدایت، برنامه‌ریزی، نظارت و راهبری کلینیک‌های حقوق شهروندی است که باید در سرای محلات با حضور یک نفر حقوقدان، یک روانشناس و یک نفر مددکار اجتماعی تشکیل شود.

عباسی در پایان نیز از جمله وظایف تعیین شده برای کلینیک‌های حقوق شهروندی را آموزش حقوق شهروندی، معاضدت حقوقی، مشاوره حقوقی و روانشناختی عنوان و خاطرنشان کرد: اعتقاد داریم که در پرتوی این نگاه می‌توان با به صحنه آوردن نهادهای عمومی و مدنی، شاهد تحول در این حوزه بود به ویژه این که آسیب‌های اجتماعی در جامعه بسیار گسترده است و حضور نهادهای اجتماعی نقش مهمی در مدیریت و کاهش این آسیب ایفا می‌کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 95081812489
  • خبرنگار :