تاکید «سردار سامرا» بر مشارکت اجتماعی بانوان

همسر سردار شهید حاج حمید تقوی‌فر گفت: حاج حمید اعتقاد داشت که بانوان باید در جامعه حضور یابند و در فرهنگ اجتماعی نقش اساسی را ایفا کنند.

پروین مرادی - همسر سردار شهید حاج حمید تقوی‌فر – از نخبگان اطلاعات و امنیت دوران دفاع مقدس و فرمانده عملیاتی محور سامرا با حضور در غرفه ایسنا در بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزارها بیان کرد: امسال موکب «ابومریم» در مسیر راهپیمایی زائران اربعین حسینی برپا می‌شود. مدیریت این موکب را فرزندان حاج حمید برعهده دارند که در زمینه‌ اسکان، زائران پذیرایی و برگزاری نشست‌هایی درآن از زائران میزبانی خواهند کرد. همچنین در رابطه با فعالیت‌های همسرم نیز در این موکب صحبت خواهد شد و در قالب بروشورهایی وصیت‌نامه دست نویس حاج حمید با خط خودش در میان زائران توزیع خواهد شد.

وی افزود: حاج حمید با حضور و مشارکت اجتماعی بانوان موافق بود و در این راستا فعالیت‌های بسیاری انجام می‌داد که نمونه‌اش ساخت یک حسینیه در یکی از روستاهای اهواز است، چرا که تا پیش از احداث این حسینیه خانم‌ها اجازه حضور در مسجد را نداشتند، اما حاج حمید برای آنکه این دید اشتباه را اصلاح کند حسینیه‌ای را احداث کرد تا خانم‌ها در قالب برنامه‌های فرهنگی و دینی در اجتماع ظاهر شوند.

همسر شهید تقوی‌فر اظهار کرد: امسال نیز دومین سالگرد شهادت حاج حمید تقوی‌فر را همزمان با سالروز شهادت‌اش در مجموع الغدیر واقع در سه راه تختی برگزار خواهیم کرد. قرار است در این مراسم جلد دوم کتاب «سردار سامرا» رونمایی شود. همچنین حوزه هنری در نظر دارد کتابی را در قالب مجموعه کتاب‌های فرماندهان به چاپ برساند.

مرادی با اشاره به فعالیت‌های ورزشی سردار شهید حاج حمید تقوی‌فر ادامه داد: حاج حمید همواره در فعالیت‌های ورزشی حضور داشت و هرگاه که می‌توانست به کوه می‌رفت. او علارغم سن بالا از نظر جسمانی بسیار آماده بود. یادم می‌آید روزی به کوه‌های اطراف تهران رفتیم در میانه راه نفس کم آوردم، اما حاج حمید بسیار تیزپا از کوه بالا می‌رفت. همواره با دوستانش فعالیت‌های کوهنوردی را در برنامه‌های خود گنجانده بودند تا سلامتی جسمانی‌شان را حفظ کنند.

در بخش گفت‌وگوی ایسنا با خانواده حاج حمید تقوی‌فر دختر کوچک این شهید توضیح داد: پدرم همواره توصیه‌های خاصی به ما می‌کرد و مهم‌ترین توصیه‌اش حجاب بود که اعتقاد داشت چادر حجاب برتر است و به آنچه که اعتقاد نیز داشت در هر کجا که بود عمل می‌کرد و موقعیت جغرافیایی برایش مطرح نبود. به عنوان مثال در کشور عراق برای دانش‌آموزان دختر برنامه‌ای ریخته بود تا وارد فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی بشوند.

وی افزود: متاسفانه برخی از قبایل در عراق به دلیل عقاید خاصی که دارند می‌خواهند خانم‌ها از حضور در اجتماع صرفنظر کنند اما حاج حمید نظر دیگری داشت و معتقد بود که خانم‌ها از انزوا و گوشه نشینی خارج شوند و در جامعه حضور یابند. در همین راستا حزب طلیعه اسلامی را راه‌اندازی کرده بود چون می‌دانست بانوان نقش اساسی در تریج فرهنگ و مباحث دینی برعهده دارند.

فرزند شهید تقوی‌فر در ادامه با بیان خاطره‌ای از دوران دانشجویی‌اش گفت: در زمان دانشجویی من، داعش تحرکات اولیه خود را در کشورهای همسایه آغاز کرده بود. آن زمان همکلاسی‌هایم هم مضطرب و نگران بودند همین مساله باعث شد که من با پدرم تماس بگیرم، اما هنگام تماس او خواب بود و برقراری ارتباط را به روز بعدش موکول کردم. هنگامی که این چالش فکری را برایش توضیح دادم گفت که چرا زودتر به من این موضوع را نگفتی. پدرم پس از آن مطالبی را به صورت خصوصی برایم توضیح داد و در بخش دیگری از توضیحات‌اش نیز مسائلی را بیان کرد که جنبه عمومی داشت. هنگامی که من استدلال‌های نظامی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی را از او شنیدم و به دوستانم منتقل کردم آنها قوت قلب گرفتند. پدرم اعتقاد داشت تجربه هشت سال دفاع مقدس و فعالیت‌های رزمندگانی که از مرزهای ما هم‌اکنون دفاع می‌کنند بسیار دقیق است تا جایی که دشمنان نمی‌توانند به ما آسیب برسانند و تبلیغاتی که اکنون داعش انجام می‌دهد صرفا برای از میان بردن امنیت روانی جامعه است.

وی خاطر نشان کرد: هدایت امام خمینی (ره) و مدیریت مقام معظم رهبری و ایثار و شهادت رزمندگان که ریشه در فرهنگ عاشورایی ما دارد، باعث می‌شود نسل کنونی شجاع و مسئولیت‌پذیر باشد و اگر مساله‌ای به وجود آید باز هم همین جوانان هستند با دشمن مقابله خواهند کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 95081812482
  • خبرنگار : 71451