علی رفیعی با اشاره به برگزاری دهمین جلسه کمیسیون ارتقاء امنیت گردشگران خارجی و مقصدهای گردشگری استان تهران که با حضور معاون امنیتی و انتظامی استانداری تهران، فرماندار و جمعی از نمایندگان دستگاههای اجرایی، انتظامی و امنیتی استان همراه بوده است، دربارهی مهمترین مصوبات آن به ایسنا گفت: در این جلسه موضوعاتی پیرامون چگونگی ایجاد تورهای دائمی گردشگری شهر تهران، استانداردسازی تورهای داخلی برای هموطنان و البته گردشگران خارجی و راهاندازی نخستین پاسگاه ویژه گردشگران خارجی در شهر تهران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
او دربارهی راهاندازی پاسگاه ویژه گردشگران خارجی، توضیح داد: این پاسگاه صرفا مرکزی برای رسیدگی به مشکلات گردشگران خارجی و رفع آنها است که در این مرحله، نیروی انتظامی با راهاندازی آن در شهر تهران موافقت کرده و قرار است محل آن با کمک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، معاونت امنیتی، انتظامی استانداری و شهرداری تهران، تعیین شود.
رفیعی درباره پیشنهاد ساختمان قدیم "تیبیتی" در خیابان سپهبد قرنی به عنوان محل استقرار این پاسگاه ویژه با توجه به اظهارات اخیر رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، گفت: این محل بازدید و بررسی شده است، اما تعیین نقطهی نهایی به نظر شهردای منوط است. گفته شده "تیبیتی" متعلق به شهرداری است که فعلا این موضوع در دست بررسی قرار گرفته است. علاوه بر تیبیتی، چهار نقطه دیگر نیز بازدید شده که در آینده پس از بررسی نهایی، مکان اصلی این پاسگاه ویژه مشخص خواهد شد.
ورود اتوبوسهای دو طبقه گردشگری به خیابانهای تهران
او درباره راهاندازی تور دائمی در شهر تهران نیز اظهار کرد: طبق هماهنگیهای صورت گرفته، قرار است با خریداری اتوبوسهای دوطبقه مخصوص گردشگری شهری، تورهای دائمی شهری که در دنیا به Sightseeing tours یا Hop-on Hop-off معروف است، راهاندازی شود.
به گفته او، درحال حاضر نخستین اتوبوس دو طبقه مخصوص این تورها توسط بخش خصوصی از کشور سوئد خریداری شده و مراحل ترخیص آن در گمرک درحال انجام است. همچنین با کارخانجات خودروسازی داخل کشور نیز رایزنیهایی شده است تا پایان سال، شش دستگاه اتوبوس مشابه بسازند تا در مسیری که برای این تورها مشخص شده، بکار گرفته شوند.
معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران اظهار کرد: مسیر تورهای دائمی شهر تهران مشخص شده و قرار است توسط نمایندگان دستگاههای مختلف از جمله شهرداری، معاونت حمل و نقل و ترافیک، استانداری، پلیس راهور و نیروی انتظامی بازدید شود تا شرایط آن، محل توقف و ایستگاههای اتوبوس و پارکینگهای آن نیز جانمایی و تعیین شود.
او دربارهی زمان به جریان افتادن این تورها و به حرکت درآمدن اتوبوسهای آن در خیابانهای تهران، اظهار کرد: هر زمان که دستگاههای دخیل به اجماع نظر رسیدند، آمادگی راهاندازی تورهای دائمی تهران را داریم. هرچند هماکنون دو دستگاه اتوبوس ۳۰۲ قدیمی بازسازی شده درحال اجرای این تورها در تهران هستند.
معاون گردشگری تهران اضافه کرد: به محض مصوب شدن این طرح برای تهران، جزییات دیگری چون ایستگاه محل توقف اتوبوسها و هزینه بلیت آن مشخص خواهد شد.
تعیین خط قرمز برای تورهای تهران
او استانداردسازی تورهای داخلی را از دیگر مصوبات کمیسیون ارتقاء امنیت گردشگران خارجی و مقصدهای گردشگری استان تهران ذکر کرد و افزود: این طرح برای تورهای جادهای، ریلی و هوایی مبداء تهران ابلاغ خواهد شد که بر اساس آن تمام شرکتها موظفند تحت چارچوب آن قرار بگیرند. این طرح مشخص میکند که تور باید چه استانداردها و ابزاری داشته باشد، به طور نمونه در تورهای گردشگری حتما باید از راهنمای کارتدار استفاده شود و راهنمای تور الزاما باید حکم شرکت و کد ناجا را دریافت کرده باشد. اگر توری خارج از این ضوابط حرکت کند، پلیس و نیروی انتظامی حتما برخورد خواهد کرد.
رفیعی با اشاره به اینکه این استاندارد برای استان تهران تعیین شده است، درباره اجرای آن در سایر استانها با توجه به برخوردهای سلیقهای و نبود ضوابط، یادآور شد: حوزه جغرافیای ما، تهران است و این استاندارد برای این محدوده تعیین شده است.
انتهای پیام