به گزارش ایسنا، انجمن ورزشینویسان در پی انتشار گزارش انتقادی تحریریه ایسنا در مورد شیوه نامتعارف برگزاری کلاس های آموزشی این انجمن توضیحی را ارائه کرده است.
با وجود اینکه در توضیحات انجمن ورزشی نویسان اعلام شده که نیازی به جوابگویی دو طیف همکار وجود ندارد اما عملا این اتفاق رخ داده و بر این اساس ایسنا حق خود میداند که علاوه بر انتشار این پاسخ، توضیح تکمیلیاش برای پرهیز از هرگونه برداشت فردی از انتقادات مطرح شده را ارائه کند.
متن کامل توضیح انجمن ورزشی نویسان و پاسخ وارده به این توضیح به شرح زیر است:
"خبرگزاری ایسنا نقدی در ارتباط با نشستهای کمیته بانوان انجمن ورزشی نویسان مطرح کرده که محتوای این مطلب نشان میدهد، نیاز است توضیحاتی از سوی انجمن برای شفاف سازی موارد مبهمی که در این مطلب به آنها اشاره شده، ارائه شود، با این امید که در ادامه مسیر کار کمیته بانوان انجمن که ارتقای سطح خبرنگاران خانم ورزشی نویس در زمینههای مختلف است، هم دوستان ما در این خبرگزاری و هم کسانیکه هنوز به این جمع ملحق نشدهاند نیز همراه شوند و کمک کنند تا برنامهها با قدرت بیشتری پیش برود.
در سالهای اخیر شاهد حضور تعداد گستردهای از خبرنگاران خانم در حوزه ورزش بوده ایم که این حضور گسترده نسل جوان کنار قدیمیترهای این حوزه را باید به فال نیک گرفت؛ بانوانی توانمند که نگاه گذرا به تحریریه رسانههای مختلف نشان میدهد که بار زیادی از کار رسانه های ورزشی را بر دوش میکشند و الان زمان اینست که فراتر از جایگاهی که دارند، بایستند و مسیر را با قدرت بیشتری طی کنند. با این نگاه کمیته بانوان انجمن ورزشی نویسان، مدتی است که کار خود را آغاز کرده و در این مدت سعی شده که در زمینه ارتقای سطح بانوان، اقداماتی صورت گیرد و دوره های اموزشی شکل گیرد که چند کارگاه آموزشی در تهران، یک کارگاه در کیش و یک نشست صمیمی در جیرود برنامه هایی است که اجرا شده است. اولین نشست بعد از تشکیل کمیته بانوان، سمینار زن، ورزش و رسانه بود که با همت وزارت ورزش و انجمن ورزشی نویسان برگزار شد اما در آن نشست از تعداد بالایی خبرنگار خانم که به صورت تلفنی دعوت شدند، به واسطه مشغلههای کاری و موارد دیگر، تنها شش خانم خبرنگار حضور یافتند و بقیه حاضران از دانشجویان تربیت بدنی بودند. بعد از این سمینار بود که برنامه ریزی ها در مسیر دیگری قرار گرفت چراکه این نیاز احساس شد که باید بانوان برای حضور در دورههای آموزشی انگیزه بیشتری پیدا کنند و مدیران رسانهها هم به این باور برسند که بانوان می توانند نقشهای پررنگ تری ایفا کنند.
در این شرایط بود که کارگاههای یک روزه با کمک برخی دوستان، شکل گرفت. کارگاههایی که برای هر کدامشان، از رسانههای مختلف خبرنگارانی دعوت شدند که برخی آمدند و علاقه مند شدند و برخی هم نیامدند. برای شکل گیری این کارگاهها نیز چه در کانال تلگرام انجمن، چه روی سایت فراخوان زده شده و از همه دعوت شده، اما برخی از دوستان به این فراخوانها بی توجه بودهاند. نکته قابل توجه اینست که حتی برای کارگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، از سردبیران رسانه های مختلف از جمله ایسنا هم برای حضور در جلسه و شنیدن نظراتشان دعوت شدند اما برخی از همین دوستان که ایسنا هم جزوشان بود، بنا به دلایل مختلف که حتما محترم است، در جلسه حاضر نشدند.
از شکل گیری این جریان نوپا که برنامههای بلند مدتی در پیش دارد، حدود یک سالی می گذرد و در این بین حدود 40 خانم خبرنگار، علاقه مندی خود را با حضور دائم در نشستها که هر چند ماه یک بار برگزار میشود، نشان دادهاند و با توجه به حضور دائم در نشست ها و برای دلگرمی این افراد، نشست جیرود به میزبانی جناب آقای جیرودی و خانواده محترمشان تدارک دیده شد.
در مطلبی که ایسنا منتشر کرده، سوالاتی مطرح شده که قابل تامل است اما از آنجایی که نیاز نیست دو طیف همکار به مقام پاسخگویی همدیگر برآیند، فقط به ذکر این نکته اکتفا میکنم که فعالیتهایی که در حوزه بانوان انجمن صورت میگیرد، به واسطه تلاش بانوان خبرنگاریست که به این جریان ملحق شدهاند و البته حمایت را هم از سوی هیات رییسه انجمن دیدهاند. ضمن اینکه کمیتههای دیگر مثل پیشکسوتان و عکاسان نیز در انجمن فعالیت دارند؛ فقط برنامههای بانوان، به خاطر تلاش بانوان و حمیات دوستان، میرود که شکل منظم تری بگیرد و در این مسیر انجمن هزینهای برای بخش بانوان نداشته است.
با تمام این مسائل و با وجود دعوتهایی که قبلا صورت گرفته، همچنان برای نشستهای پیش رو از حضور تمام خبرنگاران خانم دعوت میشود تا در این مسیر همراه شوند به این امید که در بخش خبرنگاران خانم ورزشی نویس شاهد اتفاقهای بهتری باشیم؛ ضمن اینکه به دوستانی که نقدی بر عملکرد این حوزه دارند، توصیه میشود، شان بانوانی که در فعالیتهای آموزشی استمرار داشتهاند و همگی جزو دوستان و همکاران همه ما هستند، حفظ کنند؛ بانوانی که تلاش میکنند به نسبت زحمتی که در رسانهها متحمل میشوند، دیده شوند. مسئله به همین سادگی است و آنقدر پیچیده نیست که بخواهیم واژههایی مثل افراد خاص ... را به کار ببریم."
ذکر چند نکته درباره توضیح انجمن ورزشی نویسان:
در مطلب منتشر شده از سوی ایسنا هیچگاه نام خبرنگار یا منافع صرفا تحریریه این خبرگزاری مطرح نبوده و هدف از این گزارش تنها بهبود رویه انجمن و یکسان سازی شرایط برای تمام بانوان خبرنگار عضو انجمن بوده است. پرسش این است که چرا در فعالیتهای جانبی کمیته بانوان انجمن کمتر عضوی از خبرگزاریها حضور دارند و فعالیتهای این کمیته همواره معطوف به حضور فقط چند چهرهی خاص شده است.
در جوابیه انجمن درحالی بر حفظ شان کمیته بانوان و فعالیت خبرنگاران این حوزه تاکید شده که در گزارش ایسنا درباره اشخاص صحبتی نشده و انتقاد وارده بر شیوه فعالیتهای آموزشی انحصاری این انجمن متمرکز بوده است.
در پاسخ انجمن صحبتی هم که درباره این موضوع به میان آمده که بانوان خبرنگاری که در کلاسها نیستند، خودشان مایل به حضور در چنین کارگاههایی نبودهاند و یا اطلاعرسانی لازم صورت گرفته و اینکه خود خبرنگاران تلاش میکنند تا پیشرفت کنند. سوال این است که اگر شخص جدیدی به تازگی عضو این انجمن شده باشد چطور میتواند در جریان این برنامهها قرار بگیرد در حالی که هیچ اطلاع رسانی عمومی در مورد برنامههای آموزشی عموما خارج از تهران انجمن نمیشود.
آیا اطلاع رسانی درباره برگزاری این کارگاهها روی سایت انجمن ورزشی نویسان قرار گرفته است؟ اصولا دلیل اینکه در چنین مواردی هیچ اطلاع رسانی صورت نمیگیرد و تنها بعد از برگزاری این برنامهها خبر برگزاری آن روی خروجی سایت قرار میگیرد، چیست؟
یکی از انتقادهایی که ایسنا مطرح کرده این است که چرا تنها این کارگاهها و برنامهها برای بانوان اجرایی میشود و چرا آقایان خبرنگار در برنامههای آموزشی انجمن حضور ندارند؟ پرسشی که تاکنون پاسخی به آن داده نشده است.
امید است که انتقادات در هر شکل و شیوهای با حسن نیت دیده شود، چراکه انتقاد در هر شکلی - آن هم اگر از سوی اعضای یک خانواده طرح شود - حتما برای رفع ایرادات و بهبود شرایط است، حال که منتقد و نقد شونده هر دو از جنس رسانه هستند امیدواریم نیتها به خیر تعبیر و تفسیر شود تا نتیجه آن بهبود و کارایی بیشتر انجمن ورزشینویسان ایران باشد.
انتهای پیام