به گزارش ایسنا، «سید جواد جعفری» صبح روز یکشنبه (۱۶ آبان ماه) در جلسه هماندیشی که در بنیاد بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد اظهار کرد: در هر برنامه فرهنگی بخشی از آن مرهون قلمهای افرادی است که در رسانهها مشغولاند. ما از دوماه پیش که جشنواره به پایان رسید نشستهایی را برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره پانزدهم با حضور مدیران ارشاد و سایر عزیزانی که در این عرصه فعال هستند برگزار کردیم و جلسات آسیبشناسی داشتهایم که در آن از دیدگاه صاحبنظران بهره بردهایم ونقاط قوت و ضعف را مورد بررسی قرار دادهایم .
وی در ادامه با بیان این مطلب که نشستها پنج خروجی داشتند گفت: از جمله خروجی نشستهای این بوده است که صرفا برنامههای جشنواره محدود به دهه کرامت نشود، بر همین اساس درصدد هستیم هفتههای فرهنگ رضوی را در کشور ساماندهی کنیم. خروجی بعدی این نشستها این بود که درصدد هستیم تولیدات رضوی به صورت چرخشی در برخی از استانها عرضه شود. در حال حاضر در کشور ما موضوع ادبیات و شعر بسیار پرطرفدار است و ما درصددیم در طول سال، شبهای شعر رضوی را با حضور شاعران برگزیده جشنواره برگزار کنیم.
مدیر بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) ادامه داد: خروجی بعدی ما این بود که نشستهای علمی با موضوع فرهنگ رضوی در سراسر سال برگزار شود و اگر استانی درباره موضوعی اشباع شده است، میتواند جابجایی داشته باشد. اگر قرار است برنامهای در استانی به صورت سالانه برگزار شود، آنها باید نوآوری و خلاقیت داشته باشند. تا کنون 89 عنوان برنامه رضوی برای پانزدهمین دوره جشنواره در نظر گرفته شده که پوستر آن را نیز طراحی کردهایم و این برنامهها در داخل و خارج برگزار میشود.
جعفری گفت: در رابطه با برنامههای جشنواره رضوی در خارج از کشور از سازمان فرهنگ و ارتباطات بسیار کمک گرفتهایم و شورایی در این سازمان با همکاری جامعهالمصطفی العالمیه و مجمع جهانی اهل بیت (ع) راهاندازی شده است. ما درصدد هستیم در برنامههای جشنواره رضوی برای خارج از کشور تعداد کشورها را افزایش ندهیم، بلکه برنامهها را در نقاط مختلف کشورهایی که بود بیشتر کنیم و در این راستا بر روی موضوع ترجمه و دوبله کارهای زیادی انجام شده و قرار است که در خارج از کشور نیز برنامهها صرفا محدود به دهه کرامت نباشد و مباحث علمی، پژوهشی معنوی و سیره سخنان امام رضا(ع) در طول سال برگزار شود.
وی در ادامه با بیان این که شعار امسال جشنواره «کرامت انسانی» است گفت: ما هر فراخوان را در سه بخش اعلام کردهایم که از جمله آنها این است که فراخوان اول صرفا مربط به سیره، سخنان و ابعاد زندگی امامرضا (ع) است و بخش بعدی دربارهی موضوعاتی است که در قرآن، اهلبیت و زندگی امام رضا(ع) وجود دارد و بخش سوم که بخش ویژه این فراخوان است، مربوط به شعار این جشنواره یعنی کرامت انسانی است که در این رابطه میخواهیم کرامت انسانی را از منظر قرآن، پیامبر، اهل بیت وامام رضا (ع) قرار بدهیم.
به گزارش ایسنا، این جشنواره که تاکنون چهارده دوره آن تحت اشراف بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) برگزار شده، اکنون علاوه بر بلوغ فکری، به بلوغ سنی هم رسیده و همزمان با شب میلاد فرخنده امام موسی کاظم(ع)، برای پانزدهمین دوره در بخشهای استانی، ملی و بینالملل فراخوان منتشر کرده است.
موضوعات کلی جشنواره امام رضا(ع)
برای جشنوارههای سراسری هفت بخش کلی در نظر گرفته شده که عبارتند از: فرهنگی، هنری، پژوهشی، سینمایی، مطبوعاتی و دیجیتالی، کودک و نوجوان و بخش دانشگاهیان.
یک بخش نیز به صورت ویژه معرفی شده که برنامههایی نظیر بزرگداشت امامزادگان، بزرگداشت قدمگاههای امام رضا(ع)، هفتههای فرهنگ رضوی و جشنهای مردمی دهه کرامت را شامل میشود.
بخش بینالملل با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع)، جامعه المصطفی العالمیه و مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود و بیش از ۷۰ کشور از چهار قاره جهان شامل کشورهای آمریکا، آلمان، اتریش، آرژانتین، اسپانیا، اندونزی، امارات، الجزایر، انگلستان، ایتالیا، بوسنی، برزیل، ژاپن، روسیه، سوئد، فرانسه، هند، نیجریه و ... میزبان آن هستند.
فراخوان هر یک از برنامههای موضوعی جشنواره امام رضا(ع) به زودی از سوی دستگاههای مرتبط منتشر میشود. وبگاه شمس توس به نشانی www.shamstoos.ir برای اطلاع از جزئیات فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، اعلام شده است. همچنین سامانه پیام کوتاه به شماره ۳۰۰۰۷۸۸۸ و شماره تلفن ۰۵۱۳۲۲۸۳۰۴۴ پل ارتباطی میان جشنواره و مخاطبان است.
مراسم افتتاحیه پانزدهمین دوره جشنواره امام رضا(ع) در اولین روز ماه ذی القعده در قم و اختتامیه آن در ۱۱ ذی القعده در شب میلاد مسعود حضرت امام رضا(ع) در مشهد مقدس برگزار میشود.
انتهای پیام