به گزارش ایسنا، مهدی مهدویکیا روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی در تالار وحدت قشم بیان کرد: ورود بازیکنان درجه سه و چهار خارجی که اغلب روی نیمکت و سکوهای بازیها را دنبال میکنند ما را از انتقال دانش بازیکنان مطرح و روز دنیا به کشور دور نگهداشته است.
وی با بیان اینکه سالها پیش بازیکنان ایرانی در تیمهای درجهیک آلمانی توپ میزدند، افزود: هماکنون به دلیل نبود برنامهریزیهای منسجم برای بازیکنان در مقاطع مختلف سنی دچار عقبگرد شدهایم و ژاپن با برنامه 50 ساله خود و برنامهریزیهای منسجم جای بازیکنان ایرانی را در تیمهای مطرح جهان گرفته است.
مهدوی کیا با اشاره به ضعفهای کلان در برگزاری مسابقات برای فوتبال بانوان و استعدادیابی برای دختران فوتبالیست، اضافه کرد: فاصله فوتبال دختران با پسران بسیار زیاد است و دیوار کشیده شده بین فوتبال آقایان مانع از رشد هم پای آقایان و بانوان در رشته فوتبال شده است.
وی نبود حضور بانوان در ورزشگاهها را یکی از چالشهای اساسی در ورزش کشور نامبرد و اضافه کرد: در همه جای جهان شاهد حضور زنان در ورزشگاهها هستیم و این موضوع به شور و نشاط و توسعه فوتبال در دو بخش آقایان و بانوان کمک میکند.
کاپیتان سابق تیم ملی ایران، نبود پاسخ قانعکننده در خصوص چرایی نبود اجازه برای ورود زنان به ورزشگاهها و همچنین نبود راهکاری برای حل این موضوع را یکی از چالشهای اساسی پیش پای ورزش بانوان اعلام کرد.
مهدوی کیا حضور زنان در ورزشگاهها را به نفع جو ورزشگاهها و سالمتر شدن محیط فوتبالی دانست و افزود: فحاشیهای تماشاگرنماها در ورزشگاهها در شأن ورزش نیست و ورزش باهدف تعالی روح و جسم شکلگرفته است.
وی همچنین در جواب به سؤال یکی از خبرنگاران درباره علت نبود آکادمی فوتبال دختران در کشور گفت: ترس از اتفاقات فوتبال و ناشناخته بودن این حوزه مهم مانع از جمعبندی کلی برای رسیدن به پاسخی روشن برای ایجاد آکادمی فوتبال بانوان شده است.
کاپیتان سابق تیم ملی ایران گفت: علاقهمندیم برای فوتبال دختران ایران فعالیت کنیم ولی به علت موانع موجود و فاصله زیاد با استانداردهای جهانی هنوز به نتیجه مطلوبی در این رابطه نرسیدهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود صعود تیمهای نوجوانان و جوانان به جام جهانی فوتبال را نوید روزهای خوش برای فوتبال کشور دانست و افزود: عنوان سومی فوتسال جهان و نایبقهرمانی فوتبال ساحلی جهان نشان میدهد از نظر پتانسیل و استعدادهای فوتبالی در آسیا جزو قدرتهای برتر هستیم.
وی ادامه داد: اگر کار ریشهای دنبال شود تیمهای پایه هر ساله به جام جهانی راه یابند و تیم المپیک فوتبال ایران نیز بتواند پس از سالها به المپیک راه یابد، میتوانیم علاوه بر تثبیت جایگاه خود در رتبهبندی بینالمللی شاهد ارتقای جایگاه فوتبال ایران در تمامی حوزهها باشیم.
مهدوی کیا رها کردن تیم المپیک را یکی از آفتهای فوتبال ایران برشمرد و افزود: آمادهسازی تیم المپیک نباید یک سال قبل از المپیک انجام شود و باید با برنامهریزی و انتخاب بازیکنان مستعد پس از هر المپیک اقدام به آمادهسازی تیم المپیک کنند.
وی گفت: برگزاری مسابقات بینالمللی و بازی با تیمهای قدرتمند جهان را از جمله نیازهای تیم ملی ایران و المپیک در تمام ردههای سنی مورد نیاز است.
کاپیتان سابق تیم ملی ایران همچنین درباره راهیابی تیم ملی جوانان و نوجوانان به جام جهانی گفت: حضور تیم نوجوانان و صعود تیم جوانان در مرحله گروهی جام جهانی دور از انتظار نیست ولی با توجه به دشواری رده جوانان و همچنین بازی برخی از بازیکنان تیمهای ملی جوانان راهیافته به جام جهانی در تیم ملی کشورشان صعود به مراحل بالاتر برای تیم ملی جوانان ایران دشوارتر میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره تعطیلات مداوم لیگ اظهار کرد: گرچه وقفه در بازیهای لیگ و شرکت بازیکنان در اردوهای تیم ملی به ضرر باشگاههاست ولی با توجه به هدف والاتر تیم ملی و فدراسیون برای حضور دو بار مداوم در جام جهانی فوتبال این اقدام ارزش پیامدهای منفی آن را دارد.
مدافع سابق تیم هامبورگ آلمان درباره عملکرد تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی گفت: تیم ملی ایران امتیازهای خوبی را در این مسابقات جمعآوری کرده و امیدواریم با تداوم عملکرد کادر فنی و فرمان پذیری بازیکنان از کادر فنی شاهد استمرار کسب نتایج مطلوب در این بازیها باشیم.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر علت قطع همکاری با دوستی مهر اظهار کرد: هیچ مشکل خاصی با این مربی ارزنده وجود نداشته و ایشان تمایل داشتند بهصورت مستقل به ادامه کار بپردازند و بدون هیچ مشکلی و تنشی از یکدیگر جدا شدیم.
انتهای پیام